Læsetid: 7 min.

Politiet afskaffer essentiel test i fysisk optagelsesprøve

Siden politiets professionsbachelor blev forkortet til en toårig basisuddannelse i 2016 for at øge den samlede danske politistyrke, er der sket en række lempelser af politiets fysiske optagelsesprøve. Ud over at have indført en særlig omprøve vil politiet igen sænke kravene i en række øvelser og afskaffe den almene test, der har været en central del af optagelsesprøven i mere end 20 år
Den almene politimand i dag skal være i stand til at bære rundt på tungere udstyr. Men trods ønsket om øget robusthed og operativ parathed i beredskabet har politiet ikke hævet de fysiske krav til landets politibetjente – tværtimod. Her betjente i sorte kampuniformer ved byretten i København under sagen mod to unge mænd, der var mistænkt for at have hjulpet Omar el-Hussein, da han dræbte to og sårede fem personer ved Krudttønden og ved den jødiske synagoge.

Den almene politimand i dag skal være i stand til at bære rundt på tungere udstyr. Men trods ønsket om øget robusthed og operativ parathed i beredskabet har politiet ikke hævet de fysiske krav til landets politibetjente – tværtimod. Her betjente i sorte kampuniformer ved byretten i København under sagen mod to unge mænd, der var mistænkt for at have hjulpet Omar el-Hussein, da han dræbte to og sårede fem personer ved Krudttønden og ved den jødiske synagoge.

Jens Dresling

25. juni 2018

Efter angrebet på krudttønden i 2015 valgte politiet at opruste dets sikkerhedsudstyr og generelle bevæbning, sådan at den almene politimand i dag skal være i stand til at bære rundt på tungere udstyr. Men trods ønsket om øget robusthed og operativ parathed i beredskabet, har politiet ikke hævet de fysiske krav til landets politibetjente – tværtimod, hvis man ser på de fysiske optagelses- og vedligeholdelseskrav.

Information kan nu oplyse, at politiet til november 2018 afskaffer den såkaldte ’almene test’, der har været en central del af den fysiske optagelsesprøve i flere årtier. Det sker på baggrund af et ønske om at gøre det lettere at blive optaget i politiet.

I sidste uge kunne Danmarks Radio berette, at politiet også sænker kravene til to ud af optagelsesprøvens fem discipliner, i løb og bænkpres. Den fysiske optagelsesprøve består også af test i  hurtighed, længdespring og kropshævninger.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Steffen Gliese
  • Hans Aagaard
Eva Schwanenflügel, Steffen Gliese og Hans Aagaard anbefalede denne artikel

Kommentarer

Christian De Thurah

Det skal nok blive godt.

Jørn Andersen, Carsten Munk, Lise Lotte Rahbek, Eva Schwanenflügel, Steffen Gliese, Karsten Lundsby, Anne Eriksen, Jonathan Larsen og Hans Aagaard anbefalede denne kommentar
Anne Eriksen

Nåh ja, alle de andre uddannelser får jo også lettere vilkår - pyt!

Jørn Andersen, Carsten Munk, Kim Houmøller, Christian De Thurah, Eva Schwanenflügel, Steffen Gliese og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Det vigtigste må være, om betjentene kan klare at følge andemor og hendes ællinger over vejen..

David Breuer, Karsten Lundsby, Anne Eriksen, Jørn Andersen, Jonathan Larsen, Christian De Thurah og Arne Lund anbefalede denne kommentar
Bjarne Bisgaard Jensen

Betjente skal gøre som der bliver sagt. De skal ikke have modfforestillinger eller stille begavede og vidende spørgsmål til dagsbefalingen. Det er Tibet sagen et eklatant eksempel på, her var der endog tale om brud på grundloven.
Alle de dyder der fremhæves i andre sammenhænge, viden, selvstændig tænkning, evne til at se og skabe sammenhæng osv gælder ikke i politiet.

Karsten Lundsby og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Lise Lotte Rahbek

"Der er stor forskel på at have bestået opvarmningen, almentest og de andre ting først og så lave bænkpres, hvor man er udtrættet, end hvis man bare møder op til en gentest og svinger to gange med armene, før man løfter bænkpres,« siger han"

Hvorfor taler politiet en speciel udgave af dansk?
Hvorfor hedder det 'udtrættet' og ikke bare træt, når man er politiaspirant?
Og hvorfor skal de til gentest, når andre uddannelser skal nøjes med en omprøve?

... Skal de mon også til særlige prøvelser i politi-dansk?

Flemming Berger, Anne Eriksen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Bjarne Bisgaard Jensen

Politiet eftersætter også en flugtbilist eller anden kriminel. De sætter ikke efter vedkommende. Så ja, de har deres eget dansk.

Flemming Berger, Anne Eriksen, Lise Lotte Rahbek og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
niels astrup

Jeg så på et tidspunkt en overvejelse hos nogle amerikanske betjente: Efter man der havde nedsat de fysiske krav - bl.a. af hensyn til de kvindelige ansøgere - så er der kommet flere skyderier.

Tror faktisk der er noget om det: En spinkel kvinde - eller en overvægtig, hårdtpumpet, mand - vil nok skyde hurtigere end en 195 ch høj betjent, der kan kontrollere hele rummet.

Eva Schwanenflügel

Jeg mener helt ærligt at vi skal sætte politiets nedadvendte mundvige på finansloven.
Bedre et glad politi end en sur Joakim von And eller Justitsminister.

Eva Schwanenflügel

1.ste Information stand-up rutine og jeg kunne blive ved om vort kære politi og deres mærkelige indo-sprog vi sluger i kriminalromanerne men hader udenfor.

Hvordan er det lige med forståelse når man bliver anholdt af tre muskuløse mænd en mørk nat og ført ind i en bil?

Vores politi glemmer lige at identificere sig da de griber fat i en mørklødet kvinde en meget sen aften på Rådhuspladsen og anholder hende og putter hende i håndjern for at smide et pølsebrød på gaden. Hun er på vej hjem fra en aften i byen med sine venner, og tror først det er en joke.
Tre mænd siger hun skal følge med dem til deres bil. Hun griner først fordi hun tror det er en spøg, men det er det ikke.
Hun bliver trukket med til en bil og hevet ind i den.
Først her får hun at vide at det er politiet der har arresteret hende.
For hvad, spørger hun. Og hvem er I?
Kvinden - som jo skulle føle sig tryg ved politiet - får vist et skilt på et splitsekund og aner ikke om det var et kørekort eller noget andet.
Hun føler hun er i fare !!
Men bliver kort tid efter smidt i detentionen. Noget man tror forbeholdt fulde mennesker, men nu også farvede.
#DropEtPølsebrød

Andre referencer, DR Dokumentar.