Læsetid: 6 min.

Politikere er trætte af ’farce’ om kontanthjælpsloftet

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen bør holde op med at fordreje tal og analyser og i stedet indrømme, at kontanthjælpsloftet har været en fuser. Det siger flere oppositionspolitikere. De vil ændre kontanthjælpssystemet, men er uenige om hvordan og hvornår
Intet tyder på, at kontanthjælpsmodtagere er tvunget til at flytte på grund af kontanthjælpsloftet, lød det fra beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen i sidste uge. Men den analyse, han baserede sin udtalelse på viser, at der faktisk er sket en stigning i antallet af flytninger blandt borgere, der er ramt af loftet. Det kunne Information afsløre i går. Det er ikke første gang, at ministeren bruger tal til at fremme sin egen sag – og det vækker forargelse på Christiansborg.

Intet tyder på, at kontanthjælpsmodtagere er tvunget til at flytte på grund af kontanthjælpsloftet, lød det fra beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen i sidste uge. Men den analyse, han baserede sin udtalelse på viser, at der faktisk er sket en stigning i antallet af flytninger blandt borgere, der er ramt af loftet. Det kunne Information afsløre i går. Det er ikke første gang, at ministeren bruger tal til at fremme sin egen sag – og det vækker forargelse på Christiansborg.

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

26. juni 2018

Beskæftigelsesministeren har et forklaringsproblem.

Det siger flere ordførere i forlængelse af Informations seneste afsløring af beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsens (V) kreative omgang med en analyse fra sit eget ministerium.

»Det er dybt useriøst,« mener Socialdemokratiets beskæftigelsesordfører Leif Lahn Jensen.

Han henviser til, at Troels Lund Poulsen for nylig hævdede, at der er intet, der tyder på, at kontanthjælpsloftet har fået folk til at flytte fra hus og hjem. Det gjorde han med en ny analyse fra en af sine styrelser i hånden. Men der er slet ikke belæg for hans påstand i analysen. Tværtimod indeholder den tal, der kan tyde på, at han tager fejl, hvilket Information beskrev mandag.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Thomas Olsen
Thomas Olsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Anne Eriksen

Intet nyt der, tænk på hvad Claus Hjort Frederiksen slap afsted med - men nu er han jo i forsvaret!

Thomas Olsen, jørgen djørup, Eva Schwanenflügel, Per Klüver, Claus Nielsen, Estermarie Mandelquist, Steen K Petersen, Elisabeth Andersen, Carsten Wienholtz, Karsten Lundsby, Anne Mette Jørgensen og Heidi Larsen anbefalede denne kommentar
Britta Hansen

Sikke en fattig holdning, S har til emnet.

Tak til Karsten Hønge m.fl. for at ønske at handle omgående og mens en evt. undersøgelseskommission undersøger og vurderer denne absolut utålelige
situation!

Søren Andersen, Thomas Olsen, Eva Schwanenflügel, Werner Gass, Per Klüver, Mogens Holme, Bjarne Tingkær, Estermarie Mandelquist, Steen K Petersen, Jørn Andersen, Carsten Wienholtz, Steffen Gliese, Karsten Lundsby, Anne Mette Jørgensen, Heidi Larsen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Lise Lotte Rahbek

Det er under al kritik,
at folkevalgte politikere kan føre sig frem med status quo i et års tid.. mens de sådan nedsætter en kommission, som alligevel ikke kan bruges til det store.
Det er IKKE i orden at mennesker i Danmark skal leve i uvished om deres pauvre økonomiske og intægtsmæsige muligheder i måneder og år.
Hvis det er demokratisk forlkestyre, så begynder jeg at længes efter diktatur.

Søren Andersen, Thomas Olsen, Eva Schwanenflügel, Per Klüver, Claus Nielsen, Steen K Petersen, Kim Houmøller, Elisabeth Andersen, Vivi Rindom, Carsten Wienholtz, Torben Skov, Karsten Lundsby, Anne Mette Jørgensen og Heidi Larsen anbefalede denne kommentar
Anne Mette Jørgensen

Hvad kan man forvente af venstre og socialdemokraterne.
De snakker,snakker, snakker og det er ganske gratis. De sidder på deres dertil indrettede og havder dem der har stemt på dem.
Send dem alle til bloksbjerg i et år.
Jeg er så træt af deres gåen om den varme grød.
Demokratiet har spillet fallit, men folk stoler på det.
Det gælder sundhedsplatformen, Danske Bank og diverse andre sager de sidste 20 år.
Der er sgu ingen stuerene på den borg.

Eva Schwanenflügel, Per Klüver, Egon Stich, Kim Houmøller, Jørn Andersen, Heidi Larsen og Torben Skov anbefalede denne kommentar
Bjørn Pedersen

Ved sidste valg var det historierne om de arbejdsløse "snyltere", fattig-Carina og Dovne Robert som et "repræsentativt" udsnit af alle på overførselsindkomst, der fik befolkningen til at stemme en borgerlig regering ind. Jeg har ærlig talt svært ved at forestille mig, at danskerne skulle være blevet klogere og mere kritiske siden da.

Thomas Olsen, Flemming Berger, Eva Schwanenflügel, Holger Madsen, Benny Larsen, Werner Gass, Per Klüver, Lise Lotte Rahbek, Bjarne Bisgaard Jensen, Elisabeth Andersen, Steffen Gliese, Heidi Larsen og Torben Skov anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Socialdemokratiet kunne passende bruge sin tid i opposition til at få hold på forholdene og være klar med deres forslag til valgkampen, meget gerne i en allerede opnået enighed med den øvrige opposition. Det er faktisk sådan, man driver oppositionspolitik: forbereder sig på det, man vil lave om.

Thomas Olsen, Eva Schwanenflügel, Werner Gass, Per Klüver, Claus Nielsen, Bjarne Tingkær, Elisabeth Andersen og Carsten Wienholtz anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Leif Lahn Jensen, beskæftigelsesordfører (S) på Informations spørgsmål :

- Så I vil afskaffe de nuværende ydelser?

"I stedet for at sige afskaffe vil jeg sige, at man vil komme til at se et anderledes ydelsessystem."

– Betyder det, at de, der er ramt af loftet og 225-timersreglen, vil få flere penge?

"Det kan jeg jo ikke vide. Vi vil sætte en ydelseskommission til at kigge på det, så det kan jeg ikke vide. Men Socialdemokratiet har fokus på enlige forsørgere og syge og handicappede. De grupper har fået det rigtig svært efter den her reform."

Det sædvanlige, vævende lirum-larum fra S når det drejer sig om fattigdomsydelserne.
Ihukommende hvordan S efter sidste valg greb "velfærden" for de arbejdsløse og syge an ved at nedsætte dagpengeperioden og indføre den ondskabsfulde reform af førtidspension og fleksjob, lyder det ikke særlig trygt med udtalelser om at man vil "komme til at se et anderledes ydelsessystem", for hvem siger det ikke bare bliver forværret?
Ligesom ytringen "det kan jeg jo ikke vide" absolut øger paranoiaen..
Vi må heller ikke glemme, at S jo har indregnet måltal med milliardbesparelser til midten af -20'erne med netop de ledige og syge der ikke længere kan opnå førtidspension.

Nu har Alternativets leder Uffe Elbæk lige erklæret sig som statsministerkandidat, og vil hverken pege på Løkke eller Mette F. længere.
En bombe under systemet..
Hvordan vil S tackle den situation ?!?

Steffen Gliese, Ebbe Overbye og Flemming Berger anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Sorry, det var ikke S, der nedsatte dagpengeperioden, men den foregående regering med Løkke i spidsen. Det var Radikale, der stillede sig i vejen for at rulle reformen tilbage, så vidt vides.
Ret skal være ret :-)