Læsetid: 4 min.

De praktiserende læger får et tiltrængt løft

Der har været alt for meget fokus på hospitalerne, og derfor er antallet af praktiserende læger faldet de seneste ti år. Regeringens nye sundhedsudspil vil rette op på problemet med flere penge og privatisering. Sundhedsøkonom og lægeforening ser privatisering som en dyr nødløsning
70 procent af de praktiserende læger har i dag lukket for nye patienter, og lægemanglen vil kun tage til, da en tredjedel af de praktiserende læger ventes at gå på pension inden for de næste ti år, viser tal fra Sundhedsministeriet.

70 procent af de praktiserende læger har i dag lukket for nye patienter, og lægemanglen vil kun tage til, da en tredjedel af de praktiserende læger ventes at gå på pension inden for de næste ti år, viser tal fra Sundhedsministeriet.

Sigrid Nygaard

12. juni 2018

At finde en praktiserende læge i Danmark, der har åben for patienter, er efterhånden blevet sin sag. 70 procent af lægerne med almen praksis har nemlig i dag lukket for nye patienter, og lægemanglen vil kun tage til, da en tredjedel af de praktiserende læger ventes at gå på pension inden for de næste ti år, viser tal fra Sundhedsministeriet.

Derfor præsenterede sundhedsminister Ellen Trane Nørby mandag et nyt udspil, der skal øge antallet af læger og andet sundhedspersonale i lægehuse og -praksisser i den primære del af sundhedssektoren. 736 mio. kroner er der afsat til formålet, og målet er, at 70 procent af de praktiserende læger i 2030 skal være åbne for nye patienter. For at afhjælpe lægemanglen vil regeringen desuden udbyde enkeltydelser, som lægerne i dag står for, til private aktører.

Både Praktiserende Lægers Organisation (PLO) og professor i sundhedsøkonomi ser udspillet som et kærkomment løft til den del af sundhedssektoren, som de fleste danskere har kontakt med. Om det er nok til at vende manglen på læger er så spørgsmålet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu