Læsetid: 6 min.

Russisk hackerangreb blev aldrig efterforsket af Forsvarets Efterretningstjeneste

Selv om forsvarsministeren har advaret om hackerangreb fra Putin-styret, undersøgte Forsvarets enhed for it-sikkerhed aldrig logfiler fra et russisk angreb på Det Kongelige Bibliotek. Sikkerhedsekspert er uforstående
Den Sorte Diamant i København – Det Kongelige Bibliotek – blev sidste år udsat for et russisk hackerangreb. Det er bare et i rækken af angreb fra den front. Alligevel er FE’s Center for Cybersikkerhed aldrig dukket op for at hente beviserne.

Den Sorte Diamant i København – Det Kongelige Bibliotek – blev sidste år udsat for et russisk hackerangreb. Det er bare et i rækken af angreb fra den front. Alligevel er FE’s Center for Cybersikkerhed aldrig dukket op for at hente beviserne.

Christian Lindgren

14. juni 2018

Det Kongelige Bibliotek opdagede indtrængen i deres it-system fra en russisk IP-adresse i sensommeren sidste år. Men da biblioteket derefter orienterede Center for Cybersikkerhed (CFCS) om sagen, vendte CFCS aldrig tilbage på henvendelsen og gik ikke ind i sagen.

Det på trods af, at CFCS selv i sin trusselsvurdering fra februar samme år konstaterede, at »Rusland er en førende aktør på cyberområdet«, og på trods af, at forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) i april havde advaret mod russiske hackere i forbindelse med afsløringen af et russisk angreb mod det danske forsvar.

Senioranalytiker Jens Monrad fra den globale it-sikkerhedskoncern FireEye er forundret over CFCS’s passivitet. Den var ikke gået i FireEye, siger han.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Det nok fordi det slet ikke var russerne, der var de skyldige.
Men det russiske trusselbilled passer godt til den øjeblikkelige politiske dagsorden.

Ib Christensen, Ken Sass, Per Torbensen, John Andersen, Hans Aagaard og Mikkel Kristensen anbefalede denne kommentar
Nils Bøjden

"Det nok fordi det slet ikke var russerne, der var de skyldige."

Nej. Det er fordi de har så meget at lave grundet russiske angreb at biblioteket er blevet nedprioriteret.

Nils Bøjden

"det ligger nok mere i at man ikke havde de medarbejdere der kunne undersøge det."

Som jeg skrev "biblioteket er blevet nedprioriteret."

Karsten Lundsby, Torben K L Jensen og Henrik holm hansen anbefalede denne kommentar
David Joelsen

Der er vel lige så meget ægte russer i denne historie, som der er i en Russisk salat. Hvis der er noget som helst i denne historie, er det vel at man er utrolig dårlige til at give et feedback på, om hvor risikabel en bestemt it-indtrængen er.