Nyhed
Læsetid: 2 min.

Sass om netavisen Pio: Vi ville have et socialdemokratisk talerør

Forhenværende finansminister Bjarne Corydon stødte under en debat på Folkemødet om partipresse sammen med Henrik Sass Larsen. Pio skal være et talerør for S, men redigeres ikke af partiet, sagde Sass Larsen. Men så må avisen også være åben om, at den er et talerør for S, mente Corydon
Forhenværende finansminister Bjarne Corydon stødte under en debat på Folkemødet om partipresse sammen med Henrik Sass Larsen. Pio skal være et talerør for S, men redigeres ikke af partiet, sagde Sass Larsen. Men så må avisen også være åben om, at den er et talerør for S, mente Corydon

Henning Bagger

Indland
16. juni 2018

Efter debatten om den socialdemokratiske netavis Pio har stået på i flere uger, kom Henrik Sass Larsen med en overraskende udtalelse fredag på Folkemødet under et arrangement hos Dansk Journalistforbund med overskriften »De nye partimedier«.

Den nuværende gruppeformand for Socialdemokratiet var tilbage i 2012 med til at grundlægge Pio, og det var med et klart mål for øje, forklarede han: Partiet ville »have et socialdemokratisk talerør«.

Sagen om netavisen Pio har været heftigt debatteret, siden Information først på måneden kunne afdække, at avisens chefredaktør, Jens Jonatan Steen, har deltaget i interne afdelingsmøder i Socialdemokratiets kommunikationsafdeling på Christiansborg. Møder, som normalt er lukket land for journalister. Det er sket, selv om både partiet og chefredaktøren har forsikret, at der intet samarbejde er imellem dem.

I panelet på Folkemødet sad også den forhenværende socialdemokratiske finansminister Bjarne Corydon, som tidligere har kritiseret Pios deltagelse i de interne møder i kommunikationsafdelingen.

»De fik trukket bukserne hårdt ned,« sagde han om afsløringen af mødedeltagelsen.

Bjarne Corydon tilføjede, at Jens Jonatan Steen har afvist, at Pio skulle være et talerør for Socialdemokratiet, sådan som Henrik Sass Larsen nu beskrev det.

Men om man skal kalde avisen et talerør, eller hvordan man vil definere den, er »ren semantik«, mente Henrik Sass Larsen.

Det afgørende er, at partiet ikke redigerer avisen eller lægger dens linje, og det sker ikke, understregede gruppeformanden flere gange.

»Men det er klart, at den kurs, vi har sat for Pio, ikke var, at man skulle stå op om morgenen og svine Socialdemokratiet til.«

Bjarne Corydon svarede, at han ikke mente, det er en semantisk forskel, om Pio er et talerør for Socialdemokratiet eller ej.

»Den forskel er vigtig,« sagde han og kaldte det »åbenlyst uholdbart«, at Pios chefredaktør foregiver, at der ikke er noget samarbejde.

Debatten handlede dog ikke alene om Pio, men også om samspillet mellem medier og politikere mere generelt. Henrik Sass Larsen forklarede, at det for ham at se er blevet sværere for partierne at trænge igennem med deres budskaber, fordi medierne typisk vinkler deres artikler på en måde, som de har fastlagt, før de overhovedet har interviewet politikerne – og som ofte er præget af en bestemt politisk dagsorden hos de enkelte medier selv.

Det er grunden til, at Socialdemokratiet ved flere lejligheder har hyret den tidligere TV Avisen-vært Reimer Bo til at interviewe fremtrædende politikere til facebookvideoer, forklarede Henrik Sass Larsen. På den måde kan partiet sikre, at offentligheden har mulighed for at få deres budskaber at høre.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Torben K L Jensen

Hvad med at fortælle om der kom noget ud af mødet mellem en erklæret socialdemokrat og en hest fra Troja.

Peter Beck-Lauritzen, Vibeke Hansen, Peter Tagesen, Eva Schwanenflügel, Anne Eriksen, Thora Hvidtfeldt Rasmussen, Karsten Lundsby og Frede Jørgensen anbefalede denne kommentar
odd bjertnes

Jeg har læst Pio stort set siden bloggen startede og har aldrig været i tvivl om at den blev skrevet af og for medlemmer og interessanter af Socialdemokratiet, og består af ros og apologetisme, men ingen opposition til noget som sådan. Hvad ståhejen er ubegribeligt. nette er fyldt af blogs med tykke bias'er af alskens art.
Vi ved også godt, at Reimer Bo er passioneret socialdemokrat og propagandist mere end journalist. Han sættes mest i forbindelse med bog-destruktion og en periode der ligegyldigt hvordan man vender og drejer den, er det nærmeste DK i det 20ende århundrede har været en hjemmebrygget fascisme - 'Lykketoft-diktaturet' blandt venner ikke ? og han er naturligt nok ikke hørt så meget fra siden med journalist-kasket. Hvor godt selskab han i dag er for S kan man så overveje, trods hans utvivlsomme villighed. Men i forhold til ham er Pio naturligvis vild radikal indre opposition.

Maria Jensen

Bjarne Corydon har eftertrykkeligt demonstreret hvor hans loyalitet ligger, og der er ikke nogen grund til, at han skal være en del af den politiske debat i Danmark.

Peter Beck-Lauritzen, Mogens Holme, Eva Schwanenflügel, Anne Eriksen, Torben K L Jensen, Steffen Gliese, Hans Larsen og Egon Stich anbefalede denne kommentar

Når Sass Larsen forklarer at aviserne vinkler deres deres artikler på en måde, som de har fastlagt, før de overhovedet har interviewet politikerne, så taler han faktisk om det uafhængige aviser bør gøre, mens i hans ønskeinterview er det åbenbart at det skal være op til ham at vinkle avisernes artikel.....Lige som i Pravda. Pravda Bo.

Der tror jeg måske Sass har noget tilfælles med Løkke...

Steffen Gliese

Nej, Jan Skovgaard Jensen, at vinkle artikler er at skrive fiktion.

Hvis en journalist ikke har en special grund til at tale med en politiker, og dermed en vinkel, skal hun lader være. For så er hun jo bare politikerens talsmand...

Alle vinkler.....eller gnubber..

Karsten Olesen

Spørgsmålet er snarere om Socialdemokratiet af idag - med Corydon -er talerør for Pios oprindelige socialdemokrati.

Louis Pio: Socialismen I dens Forhold til Historien, 1871:

https://www.arbejdermuseet.dk/wp-content/uploads/2016/09/Socialistiske-B...

Pio gennemgår Frankrigs udvikling gennem revolutionerne 1789, 1830, 1848 og 1870.

Kapitalen får sin rigdom ved at kontrollere store masser af arbejdere.

I hver periode har borgerskabet koncentreret sin magt i sine egne cirkler.

Kun ved at organisere sig kan arbejderne opnå en tålelig levestandard.

Peter Beck-Lauritzen, Anders Reinholdt, Steffen Gliese, Eva Schwanenflügel, Torben K L Jensen og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Karsten Olesen

Spørgsmålet er snarere om Socialdemokratiet af idag - med Corydon -er talerør for Pios oprindelige socialdemokrati.

Louis Pio: Socialismen I dens Forhold til Historien, 1871:

https://www.arbejdermuseet.dk/wp-content/uploads/2016/09/Socialistiske-B...

Pio gennemgår Frankrigs udvikling gennem revolutionerne 1789, 1830, 1848 og 1870.

Kapitalen får sin rigdom ved at kontrollere store masser af arbejdere.

I hver periode har borgerskabet koncentreret sin magt i sine egne cirkler.

Kun ved at organisere sig kan arbejderne opnå en tålelig levestandard.

Torben K L Jensen

Alt hvad der fremmer meningsdiversiteten i et trængt demokrati skal ikke bebrejdes (som nogle gør her) - det skal tværtom støttes - også med økonomisk støtte fra vores fællesskab.
Pio er en del af den modvægt til magthavernes "fake-news" globale udbredelse.
Så stop for fanden den Pio-bashing der kører og ret skytset mod virkeligheden.

Dorte Sørensen, Peter Beck-Lauritzen, David Breuer, Bent Gregersen, Anders Reinholdt, Steffen Gliese, Mogens Holme og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Nej, Jan Skovgaard Jensen, men det kunne blive et interessant interview, der kritisk præsenterer og kritiserer det, som det handler om: et politisk standpunkt eller en beslutning, i stedet for alle mulige julelege, som mest har karakter af at sky substans som pesten.
Det bedste eksempel er stadigvæk de skandaløse interviews i Deadline, Niels Krause Kjær stod for tidligere på året, hvor diskussionen om Amager Fælled blev vinklet til et spørgsmål om, hvorvidt Danmarks Naturfrednings Forening var til at stole på, når de kunne gå imod en 25 år gammel aftale om fælleden, der i mellemtiden er blevet det sidste stykke overlevende natur i gåafstand i Københavns kerne. Det var fordrejende, det var irrelevant og det var karaktermord.

Morten Reippuert Knudsen

Pravda om igen... Men morsomt at læse tågehornet Sass Larsen's syn på pressfrihed.

Dorte Sørensen

I Genstat på P1 i går kunne høres en samtale mellem Anders Langballe og Knud Brix, vært på Genstart, - begge tidligere fra TV-2 s Nyhedsafdeling - fortælle at TV-2 havde tætte forbindelser i partiet Venstre.
Dette kan nok ikke forbavse ret mange - Men det er da i mine øjne rigtigt kritisabelt, at et såkaldt offentligt medie hus har så tætte forbindelser .
Når mediet Pio har sympati og forbindelser til socialdemokratiet fortælles vel alene af navnet.
Men er det ikke bedre, at de danske medier åbent bekender "kulør" og bliver partimedier som i de "gode" gl. dage.
Så må "vi" bare håbe at DR kan holde neutraliteten og ikke fortsætte som overvejende blå lejesvende. Her har DF og Venstre da fået sat et godt aftryk - dels gennem besparelser og andre trusler.