Læsetid: 4 min.

»I ser nogle mursten. Vi ser nogle mennesker«

Utilfredsheden blandt godt 100 lejere var mærkbar, da Frederiksberg Kommune havde indbudt til informationsmøde om planerne om at sælge kommunens ejendomme med 700 lejligheder
»Der er 700 lejligheder, og hvis vi tæller børnene med, så er det flere end 1.000 mennesker, der nu har fået et liv med angst og uro. Alle kan risikere at gå på røven og være nødt til at sige ja til en billig lejlighed,« lød det fra beboerformand Elin Lind, da der onsdag eftermiddag var borgermøde om Frederiksbergs Kommune planlagte salg af bygninger med lejeboliger.

»Der er 700 lejligheder, og hvis vi tæller børnene med, så er det flere end 1.000 mennesker, der nu har fået et liv med angst og uro. Alle kan risikere at gå på røven og være nødt til at sige ja til en billig lejlighed,« lød det fra beboerformand Elin Lind, da der onsdag eftermiddag var borgermøde om Frederiksbergs Kommune planlagte salg af bygninger med lejeboliger.

Sigrid Nygaard

29. juni 2018

En vred ældre dame rejser sig og tager ordet: »Det handler om, at Frederiksberg skal sende nogle penge til Jylland. Derfor er vi nu havnet i den situation, vi er,« siger hun og stirrer op på repræsentanterne for Frederiksberg Kommune.

»Det er kun ét aspekt. Men der er mange andre aspekter i det her,« svarer det konservative kommunalbestyrelsesmedlem Nikolaj Bøgh. Som formand for kommunens Bolig- og Ejendomsudvalg står han onsdag eftermiddag i aulaen i Søndermarksskolen på Frederiksberg, hvor over 100 beboere er mødt op til informationsmøde om kommunens salgsplaner. Ved siden af sig har han tre embedsmænd fra forvaltningen.

Som Information tidligere har berettet, har et flertal i Frederiksberg kommunalbestyrelse i september 2016 besluttet at »optimere kommunens aktivmasse«, som det udtrykkes, og sælge ud af de i alt 15 ejendomme. Beboerne frygter for, at nye ejere vil gennemføre huslejestigninger, der vil sætte dem på gaden, og de er også stærkt utilfredse med, at kommunen ikke tidligere har løftet sløret for deres planer. Det skete først i februar i år.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Jes Kiil
  • Eva Schwanenflügel
  • Carsten Munk
Jes Kiil, Eva Schwanenflügel og Carsten Munk anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu