Læsetid: 3 min.

Socialt udsatte inddrages i større grad i lokalpolitik – I Rødovre betyder det gratis tandeftersyn

Antallet af udsatteråd er fordoblet siden 2013, så der er i dag er 40 over hele landet. Rådene bringer udsatte borgere tættere på lokalpolitikerne, og flere steder er de med til at påvirke den førte politik. I Rødovre Kommune har udsatterådet fokuseret på socialt udsattes tandsundhed
Lars Ahlstrand er på efterløn, men har en fortid som ledende socialrådgiver i psykiatrien. Han er formand for Rødovres Udsatteråd, der for tiden arbejder for bedre tandsundhed til kommunens udsatte.

Lars Ahlstrand er på efterløn, men har en fortid som ledende socialrådgiver i psykiatrien. Han er formand for Rødovres Udsatteråd, der for tiden arbejder for bedre tandsundhed til kommunens udsatte.

Anders Rye Skjoldjensen

4. juni 2018

Socialt udsatte i Danmark er blevet inddraget lidt mere i den demokratiske proces.

Flere socialt udsatte borgere er blevet en del af det lokalpolitiske arbejde i danske kommuner. Efter kommunalvalget i 2017 er der nu 40 såkaldte udsatteråd i Danmark. Albertslund, Bornholm, Holbæk, Lolland og Vordingborg er de seneste i rækken, og der er flere på vej. Det er en fordobling siden 2013.

»Socialt udsatte er ikke dem, der råber højst,« siger formanden for Rådet for Socialt Udsatte, Jann Sjursen og understreger:

»Rigtig mange af de nære problemer i dagligdagen ligger forankret i det kommunalpolitiske. De overordnede rammer lægges selvsagt af regeringen og Folketinget. Men den del, der virkelig kan mærkes af den enkelte socialt udsatte borger i dagligdagen, står kommunerne i vid udstrækning for.«

Et lokalt udsatteråd består af personer med viden om eller erfaringer med social udsathed. Rådet skal formidle synspunkter mellem borgere og byråd om lokalpolitiske spørgsmål, der vedrører socialt udsatte. Men de kan også tage konkrete initiativer.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Kim Folke Knudsen

En trist nødløsning men nødvendig, for tandbehandling koster mange penge. Er du socialt udsat, så har du ikke råd til de omfattende tandpleje omkostninger.

Der bør indføjes en ret i Lov om Social Service til grundlæggende tandpleje med loft over brugerbetalingen, så denne kan præsteres af alle også de personer, som har en lav indkomst.

Alle personer under 18 år skal have ret til omkostningsfri og skattebetalt tandpleje herunder at udbrede det glade og vigtige budskab. Pas på dine tænder hele livet igennem.