Læsetid: 4 min.

’Ballerup er et godt eksempel på, at man burde droppe ghettoplanen’

I Information torsdag forsvarede socialdemokraterne Mattias Tesfaye og Kaare Dybvad ghettoplanen og kritiserede dele af venstrefløjen for at gå for meget op i identitetspolitik, når de er imod de omstridte tiltag, der skal komme parallelsamfund til livs. Men ifølge R og EL er det netop S, der fører identitetspolitik, når de stemmer for tiltagene i ghettoplanen
I en kronik fremhævede socialdemokraterne Mattias Tesfaye og Kaare Dybvad Ballerup som mønstereksempel på, at partiets integrationspolitik bærer frugt. Her er partiformand Mette Frederiksen på besøg hos Socialdemokraterne i netop Ballerup den 1. maj. 

I en kronik fremhævede socialdemokraterne Mattias Tesfaye og Kaare Dybvad Ballerup som mønstereksempel på, at partiets integrationspolitik bærer frugt. Her er partiformand Mette Frederiksen på besøg hos Socialdemokraterne i netop Ballerup den 1. maj. 

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

28. juli 2018

To fremtrædende socialdemokrater gik i en kronik i torsdagens Information i rette med dele af venstrefløjen, som de mener er for optaget af »identitetspolitik« og »borgerlige frihedsbegreber«, når de kritiserer ghettoplanen, som for nyligt blev vedtaget af regeringen, DF, Socialdemokratiet og SF.

Kaare Dybvad og Mattias Tesfaye mener, at stadig flere på venstrefløjen abonnerer på en borgerlig og amerikansk inspireret opfattelse af, at frihed alene er et spørgsmål om formelle rettigheder. Dybvad og Tesfaye frygter, at det vil føre Danmark i retning af et samfund som det amerikanske med større parallelsamfund og mere ulighed til følge.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
 • Alle artikler på information.dk
 • Annoncefrit information.dk
 • E-avis mandag til lørdag
 • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Kurt Nielsen
 • Bjarne Andersen
 • David Breuer
 • Eva Schwanenflügel
 • Viggo Okholm
 • Dorte Sørensen
 • Thomas Olsen
 • Steffen Gliese
 • Bjarne Bisgaard Jensen
 • Troels Ken Pedersen
 • Lise Lotte Rahbek
Kurt Nielsen, Bjarne Andersen, David Breuer, Eva Schwanenflügel, Viggo Okholm, Dorte Sørensen, Thomas Olsen, Steffen Gliese, Bjarne Bisgaard Jensen, Troels Ken Pedersen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne artikel

Kommentarer

Steffen Gliese

Socialdemokrater må lære, at lighed er det modsatte af enshed. Lighed er, at man har ret til at leve på den måde, som ens kultur foreskriver, sålænge det ikke karambolerer med de meget vide rammer i det demokratiske samfund. Lighed bygger på parallelsamfund, hvor folks vidt forskellige vaner og værdier privat udspilles under den paraply, det store samfund med sine politiske og samfundsbærende institutioner udgør.

Kurt Nielsen, Per Klüver, Arne Albatros Olsen, Bjarne Andersen, David Breuer, Tino Rozzo, Hans Houmøller, Eva Schwanenflügel, Viggo Okholm, Karsten Aaen, Dorte Sørensen, Anne Mette Jørgensen, Thomas Olsen, Per Langholz, Bettina Jensen og Jens J. Pedersen anbefalede denne kommentar
Jens J. Pedersen

Hvis vi vil sikre os parallelsamfund, så skal vi blot gøre forskel på mennesker. Det er endnu bedre at stigmatisere og undlade anerkendelse af store grupper.
Hvis man vil demokratiet til livs, så det et udmærket sted at starte:
1) Skab parallelsamfund
2) Skab økonomiske forskelle
3) Skab hindring for nogle mennesker at tjene egne penge
4) Skab hindring for, at nogle bestemte grupper kan deltage i samfundslivet
5) Gør som DF hold nogen ude og derefter konstatere, at de ikke vil ind
Der er mange flere forslag.
Hvis man vil undgå subsamfund, så:
a) Respekter andre mennesker uanset religion og/eller etnicitet
b) Anerkend andre mennesker
c) Lad alle mennesker have en betydning for samfundet
d) Lad alle mennesker forstå, at der er vigtige for samfundet
e) Giv alle mennesker frihed og ansvar
God week end!

Kurt Nielsen, Bjarne Andersen, David Breuer, Flemming Berger, Hans Houmøller, lone hansen, Eva Schwanenflügel, Viggo Okholm, Karsten Aaen, Dorte Sørensen, Anne Mette Jørgensen, Thomas Olsen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Hvornår skal der i rigmandsghettoerne foregå en lignende tilretning og tilpasning??? Det er da lige så tiltrængt.

Kurt Nielsen, Per Klüver, Bjarne Andersen, Steffen Gliese, David Breuer, Eva Schwanenflügel, ingemaje lange og Hans Houmøller anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Socialdemokraterne er tydeligvis optaget af at hente vælgere fra Dansk Folkeparti.
De burde istedet være optaget af at afskaffe fattigdom og social marginalisering.

Kurt Nielsen, Karsten Aaen, Per Klüver, Marie E. Rasmussen, Herdis Weins, Rolf Andersen, Lise Lotte Rahbek, Arne Albatros Olsen, Dorte Sørensen, Bjarne Andersen, Steffen Gliese, David Breuer, Ebbe Overbye og lone hansen anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Velfærdsstaten overførte penge uden krav imellem grupperne - og det er det, der giver friheden i velfærdssamfundet. Skridtet væk fra Steincke på mange måder reelt infame sociallove var netop den understøttende stat, som overlod til folk at leve deres liv på et økonomisk anstændigt niveau og den udvikling, der ligger i at have de økonomiske muligheder til at gøre brug af de evner til at realisere sig i samfundet på et givet tidspunkt. På den måde var midten af 70erne til slutningen af 80erne den sidste periode med et velfungerende velfærdssamfund.

Kurt Nielsen, Karsten Aaen, Arne Albatros Olsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Velfærdssamfundet går i det hele taget ud på at fjerne fordele ved at eje ved i stedet at tilbyde muligheden for, at alle kan gøre brug af det, de måtte behøve. Og det er jo den vej, det går - i form af delt ejerskab til alt fra huse og biler til elektronik og husgeråd.

Arne Albatros Olsen

Velfærdsamfundet er i dag en ussel discountudgave af havde det var for år tilbage.

Goddag til Farvelfærdssamfundet !

Steffen Gliese, Kurt Nielsen, Karsten Aaen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Arne, det er derfor politikerne har opfundet begrebet "kernevelfærd".
Man skal endelig ikke tage fejl, der må være grænser for vigtigheden af velfærden, når det gælder de udsatte, dovne nasserøve, der selv er ude om deres degenererede livsstil.
ORDNUNG MUß SEIN - und arbeit macht frei..

Steffen Gliese, Kurt Nielsen, Karsten Aaen, Lise Lotte Rahbek og Herdis Weins anbefalede denne kommentar
Peter Sterling

Et velbalanceret samfund - liberal frihed kontra social selvbestemmelse.

Det diverse skribenter kalder venstrefløjens identitetskrise er i virkeligheden samfundets demokratikrise. Frihed eksisterer kun hvis den gælder for alle. Et liberalt samfund undertrykker ikke individet, ej hellere minoriteter. Hverken demokrati eller frihed kan gradbøjes.

Demokrati forudsætter en rimelig fordeling af magten mellem de forskellige samfundsgrupper. Fjerner man en gruppes mulighed for indflydelse på egne forhold, indskrænkes landets demokrati formelt set.

En omfordeling af magten kan ske hver gang der er folketingsvalg. Det er afgørende for demokratiet at alle grupper får mulighed for at komme til - på forskellige tidspunkter - det er sådan det repræsentative demokrati virker.

Højrefløjen har de sidste 20 år fået alt hvad de peger på, fordi de er parlamentarisk grundlag for erhvervslivets politiske blok. Virksomhederne har akkumuleret ufattelige rigdomme, men klimaet har tydeligt ikke klare mere vækst.

Det er tid til at regeringsmagten svinge over på den modsatte fløj, opgaven bliver at fjerne børnefattigdommen og at sikre at børnebørnene får en fremtid.

I de næste år bør en omfordeling af magten afspejle hele befolkningen, i modsætning til nu hvor erhvervslivets magt har taget overhånd. Opgaven med at demokratisere hele samfundet er et ansvar for både en ny regering, de sociale institutioner og virksomhederne, det er alles ansvar. Både medierne, borgerforeninger og borgerne skal holde folketinget ansvarlige for en ny retning, kun sådan får vi et ægte demokrati. Eller rettere:

Gennem den daglige kamp for at indføre demokratiet i alle institutioner, medier og virksomheder, opretter vi håbet om et velbalanceret samfund; 20 års koncentration og centralisering af magten kan brydes, hvis vi har modet til at gentænke liberal frihed kontra social selvbestemmelse.

Lad os give alverdens aviser en ny overskrift: Fattigdom - ikke i vores samfund, ikke i Danmark.

Kurt Nielsen, Dorte Sørensen, Karsten Aaen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar