Læsetid: 7 min.

Chefanalytiker: Partierne har omsider fået et normalpolitisk forhold til EU

Indholdet i EU-politikken har overhalet den principielle ja-nej-stillingtagen. Det mener Rasmus Nørlem Sørensen, chefanalytiker i DEO (Demokrati i Europa Oplysningsforbundet). Den mest markante udvikling på området er, at partierne er begyndt at få en egentlig EU-politik
Hvordan forholder partierne sig til EU? Chefanalytiker i DEO fastslår, at den mest markante udvikling i EU-politikken er, at partierne faktisk er begyndt at få en EU-politik.

SF’s Margrete Auken peger på en række grænseoverskridende udfordringer, hvor EU er afgørende for en løsning. Eksempel omkring ulighed: »Den voksende ulighed er jo ikke bare i Danmark, det er også i Sydeuropa og udviklingslandene, som vi ser, begynder at trænge sig voldsomt på.«

Martin Bubandt

28. juli 2018

Hvordan adskiller folketingspartierne sig fra hinanden på EU-politikken? Information har nedsat et dommerpanel, der har vurderet partiernes placering på det EU-politiske område på en skala fra 1-10.

For at afgrænse området er dommerne blevet bedt om at vurdere partierne ud fra, hvor henholdsvis EU-begejstrede eller -skeptiske de er. Et 1-tal er udtryk for stærk EU-skepsis og et ønske om, at Danmark skal forlade EU, mens et 10-tal er supereuropæisk begejstring og ønsket om tættere EU-integration.

Hvordan forholder partierne sig til EU? Chefanalytiker i DEO fastslår, at den mest markante udvikling i EU-politikken er, at partierne faktisk er begyndt at få en EU-politik.
Partierne er placeret ud fra et gennemsnit af de tre dommeres vurdering.
 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Ejvind Larsen
  • Eva Schwanenflügel
Ejvind Larsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Og hvem er så egentlig Demokrati i Europa Oplysningsforbundet (DEO), der tilsyneladende har de "rigtige" meninger om EU og EU-politik?

Kigger man nærmere på DEO, så finder man også deres månedsmagasin, NOTAT, der også er, - eller har været, har været organ for Folkebevægelsen mod EF, JuniBevægelsen og Fagbevægelsen mod unionen.

Og på fløjen med de "sande" EU-meninger finder man også Dansk Folkeparti, samt alle Europas andre højrepopulistiske og højreekstreme partigrupperinger - med eller uden russisk finansiering.

John S. Hansen

At løsningen på den stigende ulighed ifølge Auken skal findes i det udbudsøkonomiske EU siger vist alt om den kvinde!

Torben K L Jensen

Højrefløjen ER EU og hvad skal man bruge love til når der er et underforstået neo-liberalistisk agenda i kommisionen (dem der foreslår lovene) HVA - Auken - du er jo miljøskadet og på tide vi pensionerer dig i SF.

Jan Skovgaard Jensen

Da skolepigerne Marlene Wind og Lykke Friis automatisk får tildelt 10 behøver vi ikke den store spektralanalyse for at kunne vurdere flg.:

TV2 - 10
DR - 10

Jørgen Mathiasen

Et "normalpolitisk forhold" til EU er der nok et par enkelte af kongerigets indvånere, der aldrig får. Man må lægge et Dannebrog på kisten.

Den britiske Brexitminister har medgivet at han vil opmagasinere fødevarer for det tilfældes skyld, at UK ikke kan blive enig med sig selv om noget som helst - altså en fortsættelse af den aktuelle tilstand. Om briterne styrter ud over klippen eller evt. vælger den mindst ringe af de mulige løsninger, får vi snart at vide, men et normalpolitisk forhold blivet det ikke. Det er trods alt mere sandsynligt under de brede bøge.