Læsetid: 7 min.

Det er dansk politiks største kampplads, men reelt hersker der en stærk konsensus om udlændingepolitikken

I Danmark er Folketingets partier stort set enige om udlændingepolitikken. Det mener integrationsforsker Ulf Riber Hedetoft, der siger, at variationerne mellem partierne ligger på detaljeniveau
Folketingets partier er stort set enige om Danmarks udlændingepolitik. Alligevel skiller særligt Enhedslisten sig ud. Dette panel vurderer folketingspartiernes placering i forhold til udlændingepolitikken.

Mattias Tesfaye kunne godt ønske sig noget mere stabilitet i stedet for at udlændingeloven bliver ændret gang på gang.

Tine Sletting

14. juli 2018

Information har nedsat et dommerpanel, der har vurderet folketingspartiernes placering i forhold til udlændingepolitikken på en skala fra 1-10. Dommerne er blevet bedt om at forholde sig til tre ting:

  1. Partiernes prioritet og vægtning af stofområdet
  2. Partiernes evne til at kommunikere sin politik og markerer sig på dagsordenen
  3. Partiernes evne til at gennemføre sin politik

Et 1-tal er udtryk for en lempelig eller slap profil på udlændingespørgsmålet, mens et 10-tal svarer til en skarp profil på udlændingedagsordenen og en stram udlændingepolitik.

Partierne er placeret ud fra et gennemsnit af de tre dommeres vurdering.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Lars Bo Jensen

Jeg er ikke helt sikker på den store konsensus om udlændingepolitikken, langt ind i både Venstre og Socialdemokraterne, er der modstand, mod den politik partierne fører nu.

Bjarne Andersen, Ole Frank, Arne Lund, Bjarne Bisgaard Jensen, Jens J. Pedersen, Eva Schwanenflügel og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Jens Winther

@Lars Bo Jensen, ja - heldigvis findes der stadig folk i Venstre og Socialdemokratiet (enkelte), der sætter almindelig anstændighed og medmenneskelighed over populistiske hensyn!

Kan i øvrigt ikke forstå den indbyrdes placering af LA og Radikale. Dommerpanelet virker ikke helt opdateret på Morten Østergaards holdningsskift.

Ole Frank, Eva Schwanenflügel og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Carsten Nørgaard

Ej, altså! Den graf i begyndelsen gør livet svært for undertegnede modstander af de (stadig!) ikke-stuerene. Her gik jeg og troede, at de Radikale var mest lempelige på udlændingeområdet og dermed de mest oplagte at stemme på. Men det er Alternativet så...

... men hvis man skal stemme så direkte imod DF og deres sammensvorne som muligt, så skal spørgsmålet om EU vel også overvejes, og der er Alternativet nok positive -- men trods alt medlemmer af Varoufakis' DiEM25-bevægelse. Det ville blive en hård kamel at sluge. (Det er også pga. EU, at Enhedslisten ikke engang kan tages op til overvejelse.)

Det bliver nok en lang beslutningsproces frem mod næste valg.

Ole Frank, Arne Lund, Henrik Leffers, Katrine Damm og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

Oh Danmark

Lilleputstaten i ØV-ropa, hvor selv den mindste lille sprøjte på markedet for 'global videnformidling' har sin egen radio-podcast og sit eget 'ekspertpanel' af politiske kandestøbere og Kloge-Åger til benefice for læserne i agurketiden ;-)

Christel Gruner-Olesen, Bettina Jensen, Eva Schwanenflügel, Jens Erik Starup og jens christian jacobsen anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Carsten Nørgaard, det er da kun positivt, at Alternativet er med i DIEM5-bevægelsen, den er stort set det eneste progressive svar, der kan gives på overstatsligt niveau i fremtiden.

Ole Frank, Eva Schwanenflügel og Katrine Damm anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

P.S. Breaking news from Italy

Syttenårig dansk pige voldtaget torsdag aften af fire mænd i Italien, hvor hun ferierede på en campingplads ved Gardasøen med sin familie, er hjemme i Danmark igen (Ritzau)

Jan Skovgaard Jensen

Nu er alle ellers falder over vor ven Trump de sidste par dage. Han er både det ene og det andet og i hvert tilfælde racist og alt muligt. På vores eget udlændingebarometer giver vi den fuld skrue og de skal bare hjem!

Havde Løkke bare fortalt Trump dét i stedet for om vores 1.3 % super duper militær-budget, havde det måske været VORES bånd til USA, der havde været Highest Level of Special.....

Steffen Gliese

Problemet er, for mig at se, at politikerne hænger fast i et syn på udlændinge, der gjaldt i 80erne og endog 90erne, men som i dag er totalt forældet i en verden, hvor alle kan få adgang til at vide alt om alle mulige samfund og værdier: det fremmedartede er ikke længere fremmedartet, det er individuelt for den enkelte at udforme og praktisere.

Jens Winther

@Steffen Gliese, årsagen til at et stigende antal partier og politikere er fremmedfjendske er den simple, at et stigende antal danskere er fremmedfjendske. Typiske mennesker, som mener, at det er udlændinge, der er skyld i alle genvordigheder, de oplever. Det er i øvrigt set før.... Holdningen er: "Solidaritet er noget, vi har overfor medlemmerne af vores fagforening".

Ved at adoptere disse menneskers fremmedhad mener politikerne at kunne vinde stemmer. Det er plat populisme af den mest ækle slags.

Hans Larsen, Marie E. Rasmussen, Ole Frank, Bjarne Andersen, Steffen Gliese, Eva Schwanenflügel, Jens Erik Starup og Christel Gruner-Olesen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Jens Winther :

"Ved at adoptere disse menneskers fremmedhad mener politikerne at kunne vinde stemmer. Det er plat populisme af den mest ækle slags."

Jens - jeg er enig.
Hvad du måske ikke har været opmærksom på, er at politikerne efterhånden har overtaget populismen, og viderefører den på ubehageligste vis.

Hvad gør politikerne for at gå imod denne såkaldte 'folkestemning'?
De giver den en skrue mere, gang efter gang.

Hvad end der giver umiddelbar popularitet, det spiller man på.

Synes du ikke politikerne burde tage hold om deres politik istedet for populisme?

Jan Weber Fritsbøger, Ole Frank, Bjarne Andersen, Steffen Gliese og Katrine Damm anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Jeg tror, politikerne forregner sig. Der er jo altid en forsinkelse, og når fylder rigtigt meget, er det som regel, fordi vi allerede mentalt er videre. Alt for mange får i dag positiv kontakt med flygtninge og andre udlændinge til, at denne virkelighedsflugt kan fortsætte.

Jan Weber Fritsbøger, Ole Frank og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Michael Pedersen

Dagens problemer er netop, at de fleste partier sov i timen i 1980'erne og 1990'erne - og problemer har det med bare at vokse og vokse. Der er så nogen, der er vågnet op til dåd, og det er så det, de er ved at råde bod på.

Nogle af løsninger er ikke specielt kønne, men sådan er det vel, desværre.

Jan Weber Fritsbøger

nej Michael Pedersen dagens problem er at fremmdhads-propagandaen har kørt massivt siden 70-erne, med diverse løgne om de fremmede som er blevet gentaget i det uendelige,
de kommer kun for at få snabelen i de sociale kasser, nej de vil som vi andre gerne have et godt job,
muslimerne vil indføre sharia så snart de kommer i flertal og det gør de "snart", nej muslimerne kommer aldrig i flertal, da de slet ikke bliver ved med at få mange børn når de bor i DK og et massivt flertal af herboende muslimer vil ikke have sharia,
de er en flok forbrydere og voldtægtsmænd, nej sammenligner man indvandreres kriminalitet med etniske danskere som er i sammenlignelig social position er der ingen forskel,
men da danskere generelt er bedre stillet en indvandrere er vi mindre kriminelle, er man i fast job og har familie og hus er man typisk ikke kriminel,
de hader danskhed, nej mange beundrer danmark og danskerne,
men de ved også at de selv bliver hadet af en del danskere,
alle disse løgne og mange flere bliver massivt markedsført i alle medier sammen med løgnen om at danskerne er modstandere af indvandring,
når folketinget er blevet modstandere af indvandring i den grad de er i dag, handler det om at finde stemmer på et område der skræmmer færrest mulige væk,
og da man har set at DF kan få stemmer på fremmedhetz er visse andre partier gået med for at få en del af den kage,
men det suverænt største problem som indvandringen reelt har medført er at partier som DF har fået magt, og har skabt grobund for højredrejningen i danske politik,
for det er jo ikke kun indvandrere "os imod de andre" (del og hersk) politikken er gået ud over, bare spørg en langtidsledig eller en kronisk syg, om de synes danske politik er ok for tiden.
at du kalder det at vågne op til dåd, og accepterer ondskabsfulde løsninger på det ikke existerende problem, er vel et tydelig tegn på hvor galt det står til.
hm ser lige at artiklen er gammel så der er nok ikke mange som ser dette øv ;o(