Læsetid: 6 min.

Esben Lunde Larsens nye grønne arbejdsplads har tætte forbindelser til den danske regering

Tidligere miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) er blevet ansat i den grønne tænketank World Resources Institute (WRI) i USA – en velrenommeret tænketank, der ifølge grønne ngo’er gør sig bemærket globalt. Men WRI modtager millioner af kroner i dansk udviklingsbistand og har tætte forbindelser til regeringen. Og det er problematisk, mener ekspert, fordi det kan rejse spørgsmål om vennetjenester. Det afviser WRI dog
Der var ikke meget grønt fokus over Esben Lunde Larsens tid som miljø- og fødevarerminister, mener kritikere. Derfor undrer de sig over, at han nu skal arbejde i en respekteret grøn tænketank.

Der var ikke meget grønt fokus over Esben Lunde Larsens tid som miljø- og fødevarerminister, mener kritikere. Derfor undrer de sig over, at han nu skal arbejde i en respekteret grøn tænketank.

Joachim Ladefoged

20. juli 2018

Den tidligere miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen har fået nyt job i den grønne tænketank World Resources Institute (WRI).

I går meldte han ud, at han til oktober flytter til Washinton D.C. i USA, hvor han skal arbejde som fellow for tænketanken og fremme bæredygtige løsninger inden for blandt andet madspild, vand og skov.

Men selv om tænketanken har base i USA, er den langtfra ukendt i Danmark.

Tværtimod har WRI stærke forbindelser til den danske regering og er modtager af dansk udviklingsbistand. Og derfor kan ansættelsen af Esben Lunde Larsen være problematisk, lyder det fra Christoph Ellersgaard, der er lektor ved Department of Business and Politics på Copenhagen Business School og er medforfatter til bogen Magteliten.

»Helt overordnet kan man komme til at tænke, om det er et spørgsmål om nepotisme – er det, fordi han har haft direkte kontakter, der er gode for ham, at han har fået jobbet, eller er det på baggrund af hans kvalifikationer, at han er valgt,« siger han.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
 • Alle artikler på information.dk
 • Annoncefrit information.dk
 • E-avis mandag til lørdag
 • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Curt Sørensen
 • Benno Hansen
 • Anne Eriksen
 • Peter Beck-Lauritzen
 • Eva Schwanenflügel
 • David Zennaro
 • Bjarne Bisgaard Jensen
 • Dorte Sørensen
 • Ib Christensen
 • Poul Anker Sørensen
 • Frede Jørgensen
 • Marianne Stockmarr
Curt Sørensen, Benno Hansen, Anne Eriksen, Peter Beck-Lauritzen, Eva Schwanenflügel, David Zennaro, Bjarne Bisgaard Jensen, Dorte Sørensen, Ib Christensen, Poul Anker Sørensen, Frede Jørgensen og Marianne Stockmarr anbefalede denne artikel

Kommentarer

Marianne Stockmarr

Information søger forhåbentlig aktindsigt for at få bekræftet at regeringen har købt stillingen!

David Breuer, Curt Sørensen, Carsten Wienholtz, Klaus Flemløse, Torben Bruhn Andersen, morten rosendahl larsen, Malan Helge, Flemming Berger, Hanne Ribens, Holger Madsen, lone hansen, John Poulsen, Mikkel Kristensen, Janus Agerbo, Allan Stampe Kristiansen, Anne Eriksen, Bjarne Bisgaard Jensen, Peter Hansen, Peter Beck-Lauritzen, Eva Schwanenflügel, Hanne Pedersen, Allan Filtenborg, Peter Knap, Benta Victoria Gunnlögsson, Jørgen Wassmann, Niels K. Nielsen, Søren Bro, Søren Fosberg, Torben Skov, Tue Romanow, Ib Christensen, Karsten Lundsby, Mogens Holme, Ole Frank, Børge Neiiendam, Torben K L Jensen og Frede Jørgensen anbefalede denne kommentar

Jeg ved godt det er en lille ting, men den kære Esben Lunde Larsen har nu fjernet sit opslag på Facebook om jobskiftet. Man kan forestille sig, at han ikke er super glad for hele opmærksomheden. Det er efter sigende ikke første gang, der udøves denne form for selvcensur på hans sociale medier. Det har han selvfølgelig lov til, men det er måske ikke den mest demokratiske måde. Kunne man ikke prøve at spørge den gode mand, hvorfor han på den måde leger struds?

Carsten Wienholtz, kjeld jensen, Torben Bruhn Andersen, lone hansen, Allan Stampe Kristiansen, Peter Hansen, Søren Fosberg, Ib Christensen, Karsten Lundsby, Mogens Holme og Børge Neiiendam anbefalede denne kommentar

Kære Esben Lunde Larsen.
Hjertelig tillykke med dit nye job - og fortsat held og lykke med at bedrive miljøskadelig virksomhed..!!
Man kan kun håbe at din kommende arbejdsgiver har studeret dit CV i alle detaljer - og ikke glemmer det i tiden fremover.
Hvis der var nogen i regeringen der var i stand til at fremstille en sag på utroværdig vis var det dig.
Må din Gud være med dig - du får sikkert brug for det.

kjeld jensen, Klaus Flemløse, Torben Bruhn Andersen, Jan Nielsen, Jes Jessen, Peter Beck-Lauritzen, Børge Neiiendam, Søren Fosberg, Karsten Lundsby og Ole Frank anbefalede denne kommentar
Katrine Damm

Og nu truer manden f*ndme også med, at det godt kan være at han vender tilbage til dansk politik.
En trussel man nok bør tage seriøst.
Uh ha

Carsten Wienholtz, kjeld jensen, Torben Bruhn Andersen, Hanne Ribens, Allan Stampe Kristiansen, Anne Eriksen, Peter Beck-Lauritzen, Eva Schwanenflügel, Benta Victoria Gunnlögsson, Torben Skov og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar
Troels Brøgger

Det billede Inf her viser at Esben Lunde Larsen sammen med frilandsgrise er dybt misvisende! Han skulle være vist sammen med halekuperede tyndskidende plagede smågrise! Han har jo støttet disse dyremishandlere, som de konventionelle svinebønder er, hele sin tid som politiker- føj

Carsten Wienholtz, Torben Bruhn Andersen, morten rosendahl larsen, Jes Jessen, Janus Agerbo, Allan Stampe Kristiansen, Anne Eriksen, Peter Beck-Lauritzen, nils valla, Eva Schwanenflügel, Børge Neiiendam, Karl-Axel Skjølstrup, Benta Victoria Gunnlögsson, Elisabeth From, Søren Bro, Klaus Bisgaard, Kim Houmøller, John T. Jensen, Hanne Ribens, Torben Skov og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar
Troels Brøgger

Jeg ønsker ham ikke til lykke med nogetsomhelst, han burde sendes på tvangsarbejde i en konventionel svinestald i et år.

Bernhard Drag, Carsten Wienholtz, kjeld jensen, Torben Bruhn Andersen, Jan Nielsen, morten rosendahl larsen, Bo Carlsen, Jes Jessen, lone hansen, Martin Rønnow Klarlund, Allan Stampe Kristiansen, Anne Eriksen, Bjarne Bisgaard Jensen, Peter Beck-Lauritzen, Per Torbensen, nils valla, Eva Schwanenflügel, Børge Neiiendam, Benta Victoria Gunnlögsson, Torben Skov, Karsten Lundsby og Anders Reinholdt anbefalede denne kommentar
Jacob Mathiasen

Tjaa Esben sagde jo selv at jobbet er "skræddersyet". Og det er jo ikke første gang Danmark eksporterer rådne politikere til jobs i USA. Så der er da god grund til at antage at det er en form for bistandshjælp til dem med de rigtige venner.

Derovre efterspørger man åbenbart danske politikere, som evner at gå fra lort til til lort uden ophold og uden skrupler - og som har bekræftet at de er mere interesseret i penge til sig selv og vennerne end at lede landet retfærdigt og fornuftigt.

Anders Skot-Hansen, Carsten Wienholtz, kjeld jensen, Torben Bruhn Andersen, Bo Carlsen, Jes Jessen, Allan Stampe Kristiansen, Marianne Stockmarr, Anne Eriksen, Peter Beck-Lauritzen, nils valla, Eva Schwanenflügel, Allan Filtenborg, Børge Neiiendam, Elisabeth From, Jens J. Pedersen, Søren Fosberg og Torben Skov anbefalede denne kommentar
Søren Fosberg

Er man forbavset? Jo lige da det kom frem med hans nye job - men ikke nu da vi forstår baggrunden.

Man kan sige om Løkke hvad man vil, men han er ikke ude på at polere på sit eftermæle. Hvorfor skulle han også det? På trods af alle hans slibrige sager er han jo stadig statsminister og har stadig ca halvdelen af danskerne bag sig. Det er vel det der tæller.

Bliver spændende at se hvordan han har arrangeret sin retræte. Det bliver nok spektakulært.

Torben Bruhn Andersen, Flemming Berger, Hanne Ribens, lone hansen, jørgen djørup, Allan Stampe Kristiansen, Anne Eriksen, Eva Schwanenflügel, Peter Beck-Lauritzen, Per Torbensen, Ruth Gjesing, Børge Neiiendam, Kim Houmøller og Dorte Sørensen anbefalede denne kommentar
Søren Fosberg

Er man forbavset? Jo lige da det kom frem med Esbens nye job - men ikke nu da vi forstår baggrunden.

Man kan sige om Løkke hvad man vil, men han er ikke ude på at polere på sit eftermæle. Hvorfor skulle han også det? På trods af alle hans slibrige sager er han jo stadig statsminister og har stadig ca halvdelen af danskerne bag sig. Det er vel det der tæller.

Bliver spændende at se hvordan han har arrangeret sin retræte. Det bliver nok spektakulært.

V står for vennetjenester og ganske som i USA, bliver kleptokratiet mere og mere åbent og skamløst, idet vi vælgerkvaj jo stemmer de samme bilags- og andre svindlere ind igen og igen.

Carsten Wienholtz, kjeld jensen, Torben Bruhn Andersen, morten rosendahl larsen, Flemming Berger, Bo Carlsen, lone hansen, Martin Rønnow Klarlund, Janus Agerbo, Allan Stampe Kristiansen, Marianne Stockmarr, Anne Eriksen, Peter Beck-Lauritzen, nils valla, Eva Schwanenflügel, Peter Knap og Børge Neiiendam anbefalede denne kommentar

Intet opsigtsvækkende.
Det jo netop, på den måde, landbruget igennem alle tider, igennem partiet Venstre, har været gift ind i regeringsmagten og alle beslutningerne.
Men læg især mærke til, hvordan de mest restriktive regler, kun gælder for alle andre landmænd, end dem selv, dem tæt på magten.
(hvem husker ikke Thor`s omgåelse af bopælspligten og så er, eller rettere var, der lige det der med man højst må/måtte opkøbe og indlægge fem landbrugsejndomme under sig.)

Torben Bruhn Andersen, morten rosendahl larsen, Kim Houmøller, Anne Eriksen og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

@ Søren Fosberg
20. juli, 2018 - 05:52

Ganske vist er Løkke stadig statsminister - for enhver pris..?
Men han og V har nu ingenlunde "ca. halvdelen af danskerne bag sig". Heldigvis. Det er kun noget med 15%.
Hvis du mener regeringen (V, K og LA) + støttepartiet DF, kan de heller ikke længere i forening komme op på halvdelen af danskerne som støtter pt, ifølge meningsmålingerne.

Løkkes habitus er noget slidt i lakken efterhånden, og det skulle bestemt ikke undre, om også han leder med lys og (mørke)lygte efter en lukrativ stilling fjernt fra de danske farvande og kyster, hvor bøgen spejler sin top i bølgen af blågrøn algesuppe, takket være en hvis forhenværende minister.

Carsten Wienholtz, kjeld jensen, Torben Bruhn Andersen, morten rosendahl larsen, lone hansen, Tue Romanow, Torben Skov, Marianne Stockmarr, Anne Eriksen og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne kommentar
Peter Beck-Lauritzen

ELL til løgnens og falske nyheders højborg!
Hold da op, hvor det går for Venstres samfunds-snyltere. Var det da bare fake news!
Lad os høre mere om, hvem der betaler til ELLs nye arbejdsgiver. Kleptokrati; USA, Grækenland, Italien, Rusland, osv. - hvornår kommer opgøret?

lone hansen, Søren Bro, Janus Agerbo, Eva Schwanenflügel, Marianne Stockmarr og Anne Eriksen anbefalede denne kommentar
Anne Eriksen

Det må have været en del af "dealen" for at trække sig frivilligt - hvor er det råddent...

Bernhard Drag, Carsten Wienholtz, kjeld jensen, Hanne Ribens, Marianne Stockmarr, lone hansen, Ib Christensen, Torben Skov, Eva Schwanenflügel og Frede Jørgensen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Ja, det er sjovt som almindelige lønmodtagere kommer i Jobcenter-cirkus, mens fallerede ministre og topchefer løber med bonusløn, gyldne håndtryk og ansættelse på nye topposter ad libitum..
Forstå det dog, du skal være med i en usynlig venneklub for at drive det til noget i dette land !!

Carsten Wienholtz, kjeld jensen, Sven Elming, nils valla, Torben Ethelfeld, Hanne Ribens, Marianne Stockmarr, lone hansen, Ib Christensen, Frede Jørgensen, Troels Ken Pedersen, Anne Eriksen, Søren Bro, Holger Madsen, Mikkel Kristensen, Peter Hansen, Lise Lotte Rahbek og Torben Skov anbefalede denne kommentar
Torben Ethelfeld

Det er godt nok varmt udenfor, men jeg måtte lige tjekke kalenderen for at se, det ikke var den første april.

Tage Christiansen

Alle disse på ovefladen velmenende organisationer har den overordnede agenda, at hælde flere penge i egne lommer, så spild ikke tiden på persongalleriet, lille Lars og Esben er blot små brikker i det store spil, anbefalet af Green Peace. Suk suk

Peter Hansen, kjeld jensen, Eva Schwanenflügel, Søren Bro, Anne Eriksen og Frede Jørgensen anbefalede denne kommentar