Læsetid: 7 min.

Færingen, der ville svinge profetens sværd

Adam Johansen rejste som 22-årig til Syrien og meldte sig som fodsoldat under Islamisk Stats faner. Hans historie er historien om utilpassede unge mænd, der voksede op på kanten af samfundet og endte med at søge det radikale.
Adam Johansen rejste som 22-årig til Syrien og meldte sig som fodsoldat under Islamisk Stats faner. Hans historie er historien om utilpassede unge mænd, der voksede op på kanten af samfundet og endte med at søge det radikale.

Mikkel Lock Svendborg

13. juli 2018

En septemberdag i 2012 forsamledes en gruppe bistre unge mænd med store fuldskæg og lange kjortler foran den franske ambassade på Kongens Nytorv i København.

De rakte hænderne i vejret og viftede med skilte om, at »Frankrig er en fjende af islam«. Flere af dem var iført camouflagetøj.

Kort forinden havde det franske satiremagasin Charlie Hebdo udgivet en karikaturtegning af profeten Muhammed. En – i de unge mænds øjne – utilgivelig krænkelse af profeten.

På brostenene skrattede en sort højttaler.

»Vi vil vende jorden op og ned!«

»Mange muslimer tilfredsstiller kufar (de vantro, red.).«

Ordene kom fra en kraftig ung mand med mørkt fuldskæg og glatbarberet overlæbe, der stod forrest i forsamlingen. Han læste højt af nogle medbragte papirer. Med sig havde han også en bog med titlen Det dragne sværd mod den som bespotter profeten.

Et sted i mængden begyndte en gruppe mænd at trampe på et fransk og et amerikansk flag, mens en af dem svingede med en sort fane med hvide skrifttegn.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Peter Beck-Lauritzen
  • David Zennaro
  • Eva Schwanenflügel
Peter Beck-Lauritzen, David Zennaro og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

David Zennaro

Disse kæmpere er produkter af en marginaliseret opvækst i Europa, og derfor er det også Europa, som må tage sig af dem. Det er for latterligt at overveje at sende ham til Tunesien, hvor de har problemer nok i forvejen.

Erik Karlsen, Torben K L Jensen, nils valla, Henrik L Nielsen, Steffen Gliese og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Jørn Andersen

Erfaringer kaldes det,når man konfronteres med konsekvenserne af ens tanker og handlinger,som vi alle personligt er ansvarlige for.

Karsten Lundsby, Kjeld Jensen, Eva Schwanenflügel, Hans Aagaard, Claus Nielsen, Peter Beck-Lauritzen og Kurt Sørensen anbefalede denne kommentar
Peter Beck-Lauritzen

Jeg mener han har været for langt ude på Kalifat-fløjen og med et dobbelt statsborgerskab, skal vi hjælpe ham af med det ene. Har løjet, lært våbentræning, udtrykt positiv indstilling til sharia og det modsatte til demokrati, idømt års fængselstraf; slag på "kæreste-kinden" gav 40 dage og udvisning! Så må dette medføre fratagelse af det rødbede-farvede og udvisning.

Karsten Lundsby, Kjeld Jensen, Hans Aagaard, Claus Nielsen, Kurt Sørensen og Martin Lund anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Det handler om at erkende sig sit ansvar.
DF har et forslag om at forældre skal dømmes for deres børns angivelige kriminalitet.
Dvs at børn indtil 10-årsalderen dømmes til forvaring.
Uden en sagsbehandler eller dommer.
Det er allerede vedtaget.
Så nu handler det om forældrene til de 10-årige der bliver indsat i fængsler.

Gunhild Isfeldt

'Færingen, der ville svinge profetens sværd',
Denne overskrift virker misvisende og usandfærdig, når man i den videre tekst kan læse:
'Han blev født i Torshavn på Færøerne som søn af en dansk mor og en tunesisk far. Da han var tre år gammel, flyttede familien til Nørrebro i København, hvor han voksede op.'
Denne unge mand med udenlandske forældre og som kun har boet på Færøerne i tre af sine første leveår, og som formentlig i dag hverken kan tale færøsk eller kender noget til den færøske kultur m.m., skulle man virkelig kunne kalde ham en færing?
Men smart og interessant ser overskriften ud og minder meget om formiddagspressens fængslende
men lidet seriøse formidling. Ærgreligt med en sådan misinformation fra Information.

jens peter hansen

Der er ikke noget der hedder færøsk statsborgerskab. Alle er danske statsborgere. Dersom han havde spillet fodbold eller håndbold kunne han såmænd have valgt at spille for Færøerne. Nu valgt han lidt anderledes og spillede for IS.