Læsetid: 9 min.

»Gadejuristen opstod på grund af min vrede over at se krigszonen foran Maria Kirkeplads«

Egentlig havde Nanna W. Gotfredsen tænkt sig at blive advokat og score kassen. Men hun blev oprørt over at se stofbrugernes elendighed, når hun passerede Maria Kirkeplads på Istedgade i København, og det ændrede hendes livsbane
Gadejuristens sorte christianiacykel proppet med varm kakao, kager, cigaretter, engangslightere, glidecreme, kondomer og sterilt injektionsværktøj er rullet op foran Mændenes Hjem i Istedgade, og Nanna W. Gotfredsen taler med en stofbruger, der på stedet får retshjælp.

Gadejuristens sorte christianiacykel proppet med varm kakao, kager, cigaretter, engangslightere, glidecreme, kondomer og sterilt injektionsværktøj er rullet op foran Mændenes Hjem i Istedgade, og Nanna W. Gotfredsen taler med en stofbruger, der på stedet får retshjælp.

Sigrid Nygaard

30. juli 2018

Præcis klokken 19 kommer Gadejuristens sorte christianiacykel rullende hen foran Mændenes Hjem på Istedgade på københavnske Vesterbro, der ligger lige ved siden af stofindtagelsesrummet Skyen.

Kassecyklen er fyldt med bl.a. engangslightere, visitkort, cigaretter, termokander med varm kakao og kaffe, dåseflødeskum, sukker, kiks, honningkager og franske vafler, kondomer, glidecreme og sterilt injektionsværktøj.

Hurtigt samles en række hærgede, hulkindede og ofte tatoverede mænd og kvinder om cyklen for at få del i de gode sager. Mens frivillige aktivister hælder kaffe og kakao op og uddeler cigaretter og lightere med Gadejuristens telefonnummer på til gadens stofbrugere, der pænt har stillet sig i kø, giver Nanna W. Gotfredsen knus og kram til mange af dem. For præcis 20 år siden etablerede hun som ung jurastuderende organisationen Gadejuristen, som siden har udviklet sig til at være en af de vigtigste private aktører, der hjælper gadefolket i Danmark.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
 • Alle artikler på information.dk
 • Annoncefrit information.dk
 • E-avis mandag til lørdag
 • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Karsten Aaen
 • Ole Henriksen
 • Anker Nielsen
 • Eva Schwanenflügel
 • Dorte Sørensen
 • Bjarne Bisgaard Jensen
 • David Zennaro
 • Ete Forchhammer
 • Klaus Engelholt
 • Grethe Preisler
 • Frede Jørgensen
Karsten Aaen, Ole Henriksen, Anker Nielsen, Eva Schwanenflügel, Dorte Sørensen, Bjarne Bisgaard Jensen, David Zennaro, Ete Forchhammer , Klaus Engelholt, Grethe Preisler og Frede Jørgensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Dorte Sørensen

En lille side historie - Line Barfoed EL fik Gadejuristen på dagsordnen i Folketinget, men kunne ikke få den med i Finansloven. Så blev et flertal i Folketinget alligevel blødgjort og fik Gadejuristen med i Satspuljen - og så kunne de hoverende sige at LB og EL ikke stemte for.

Karsten Aaen, Carsten Wienholtz, Anne Mette Jørgensen, Mogens Holme, Eva Schwanenflügel, Steen Sohn og Torben Skov anbefalede denne kommentar
Nanna Gotfredsen

@Dorte Sørensen - den der blødgøring tog mange års virkelig hårdt arbejde, men du har ret, de første der støttede Gadejuristens virksomhed var dog SF, kort efter gjorde også Enhedslisten og her mange, mange år senere har vi i Gadejuristen kritisk dialog med alle, også alle partier, enhver der gider, når det gælder de mest udsatte.

Jesper Sano Højdal, Bjarne Bisgaard Jensen, Lise Lotte Rahbek, Karsten Aaen, Dorte Sørensen, Anne Mette Jørgensen og Vivi Bech anbefalede denne kommentar
Martin Kristensen

Der er et godt interview med hende fra tidligere også:

https://www.vice.com/da/article/qbv545/nanna-gotfredsen-kmper-for-alle-d...

Og en Informations artikel her:

https://www.information.dk/indland/2016/11/gadejuristen-liberal-alliance...

Hun giver vist ikke selv Enhedslisten den store kredit, men vigtigst er det at arbejdet med at give de mest udsatte en håndsrækning via fixerum, afkriminalisering (stoffer på recept) og også ting som socialt frikort fortsætter.

Anne Mette Jørgensen

Nanna Gotfredsen er en ener og hun burde vinde meget mere gehør på borgen.
Hørte 2 programmer på p.1 eller var det radio 24/syv, hvor hun viste Lars Seier Kristensen de usle forhold man tilbyder narkomaner og andre hjemløse. Han var rystet og undrede sig over dels hvad en ussel herbergsplads koster og de forhold man i øvrigt tilbyder de allermest udsatte.
At man ikke for år tilbage har bygget flere skæve boliger er også en skændsel. Vi har kun velfærd for de allerede velstillede.
I deadline ser vi aften efter aften den ene professor og kloge Åge berette om statistikker, men jeg erindrer kun en eneste gang at have set Nanna Gotfredsen i programmet.
Det er DR i en nøddeskal. Folket skal spises af med feel good programmer, spædet op med krige, som vi åbenbart har rigeligt råd til.
Folk mødes med krav og løgn og politikerne håber de snart dør.
Tillykke til middelklassen og overklassen.