Læsetid: 5 min.

Minister »undrer« sig over sag om nepalesiske studerende og vil følge den nøje

Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers udtrykker undren over Informations afdækning af nepalesiske studerendes forhold på Niels Brock og Roskilde Universitet og har derfor bedt ministeriet »følge sagen nøje«. Fem ordførere finder forholdene »dybt problematiske«
»Det undrer mig, og derfor har jeg bedt ministeriet kigge nærmere på sagen. De faglige forudsætninger skal selvfølgelig være i orden, når man kommer til Danmark for at tage en uddannelse,« skriver uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V) om sagen om nepalesiske studerendes forhold på handelsskolen Niels Brock og RUC

»Det undrer mig, og derfor har jeg bedt ministeriet kigge nærmere på sagen. De faglige forudsætninger skal selvfølgelig være i orden, når man kommer til Danmark for at tage en uddannelse,« skriver uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V) om sagen om nepalesiske studerendes forhold på handelsskolen Niels Brock og RUC

Jens Dresling

19. juli 2018

Sagen om nepalesiske studerendes forhold på handelsskolen Niels Brock er dybt problematisk og vidner om mangel på muligheder for tilsyn med private videregående uddannelser, fortæller uddannelsesordførere fra det meste af oppositionen og DF.

Derfor har uddannelsesordfører fra Alternativet, Pernille Schnoor, i sidste uge stillet syv spørgsmål til uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V) for at afdække, hvad ministeren mener om den seneste tids afdækning i Dagbladet Information og universitetsavisen RUC Paper.

Afdækningen vedrører forhold for nepalesiske studerende, der tager en bacheloruddannelse på Niels Brock og derefter læser videre på RUC, hvor undervisere siger, at de kommer med et utilstrækkeligt fagligt niveau.

Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers har netop besvaret de syv spørgsmål og udtaler i en skriftlig kommentar, at han har bedt ministeriet undersøge sagen nærmere.

»Det undrer mig, og derfor har jeg bedt ministeriet kigge nærmere på sagen. De faglige forudsætninger skal selvfølgelig være i orden, når man kommer til Danmark for at tage en uddannelse,« skriver ministeren.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Ruth Gjesing

Det her er en dybt alvorlig sag, som fortjener langt større opmærksomhed. Her kunne den nye uddannelses- og forskningsminister passende træde i karakter; det er ikke meget, vi har hørt til ham, siden han tiltrådte. Det er simpelthen bedrageri i forhold til de studerende, det går ud over.

ingemaje lange, Tue Romanow, Eva Schwanenflügel og Ib Christensen anbefalede denne kommentar
jens peter hansen

Hvis man undlader at kalde de "andre", Torben Skov, svin, så tror jeg sagen måske kunne belyses og praksis ændres til nepalesernes fordel.