Læsetid: 5 min.

S: Der er ikke en systematik i håndteringen af kriminelle børn og unge

I fredags vedtog regeringen, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet en aftale om reform af indsatsen mod ungdomskriminalitet med tiltag om at oprette et ungdomskriminalitetsnævn, der kan pålægge børn ned til 13-årsalderen at udføre samfundstjeneste. Det kunne lyde som straf til børn, men det afviser Socialdemokratiets retsordfører Trine Bramsen
»Vi har omkring 740 unge, der begår alvorlig kriminalitet. Den gruppe svigter man, hvis man ikke tidligt får øje på dem og i stedet lader dem blive hårdkogte kriminelle. For os handler det om, at man får stoppet fødekæden til kriminaliteten og griber ind første gang, de begår lovbrud, og hjælper dem tilbage på rette køl.« siger Trine Bramsen til Information.

»Vi har omkring 740 unge, der begår alvorlig kriminalitet. Den gruppe svigter man, hvis man ikke tidligt får øje på dem og i stedet lader dem blive hårdkogte kriminelle. For os handler det om, at man får stoppet fødekæden til kriminaliteten og griber ind første gang, de begår lovbrud, og hjælper dem tilbage på rette køl.« siger Trine Bramsen til Information.

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

5. juli 2018

Den nye aftale om en reform af indsatsen mod ungdomskriminalitet, der blev vedtaget fredag, har mødt hård kritik fra flere fronter.

I danske medier er den blevet kritiseret for at være både bekymrende og kynisk, og i debatspalterne i torsdagens avis klandrer De Radikales retsordfører Zenia Stampe Socialdemokratiet for at ikke at »tone rent flag«, da hun mener, at aftalen »reelt sænker den kriminelle lavalder til 10 år« og »omdanner landets sikrede institutioner til børnefængsler«.

Onsdag kritiserede Anna Karina Nickelsen, der er sekretariatschef i Det Kriminalpræventive Råd ligeledes aftaleteksten for at være utydelig i sin begrundelse for at »skærpe adgangen til fysisk magtanvendelse« over for børn og unge i Information.

Vi har ringet til Socialdemokratiets retsordfører Trine Bramsen for at høre, hvilke tanker der ligger bag aftalen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

David Zennaro

Hvorfor sørger de ikke i stedet for, at ordentlige socialrådgivere og -pædagoger systematisk kan lave deres arbejde? Som, selv om det måske er uden systematik, jo faktisk har virket?

Det kan ikke være for at spare penge, for det bliver godt nok dyrt og ganske givet med den modsatte virkning af den ønskede.