Læsetid: 8 min.

’Der er ikke noget specielt stort i at hjælpe andre, for man får det selv skidegodt af at gøre det’

Samtidig med at Karin Kornø Rasmussen passer sin tandlægeklinik på det mondæne Østerbro, er hun frivillig tandlæge for fattige og udsatte. Fra Jerusalem og Vestbredden til Mændenes Hjem på Vesterbro har den 62-årige tandlæge i årevis brugt sin fritid på at hjælpe andre
Tandlæge Karin Kornø Rasmussen bruger en del af sin fritid på at hjælpe andre. Det kan være hjemløse og stofbrugere i København, det kan være fattige børn i Jerusalem eller fattige i Nicaragua. »Alt det fnidderfnadder, der kan være i ens hverdag, sættes i relief, når man så tæt på ser, hvordan andre kan have det‚« siger hun.

Tandlæge Karin Kornø Rasmussen bruger en del af sin fritid på at hjælpe andre. Det kan være hjemløse og stofbrugere i København, det kan være fattige børn i Jerusalem eller fattige i Nicaragua. »Alt det fnidderfnadder, der kan være i ens hverdag, sættes i relief, når man så tæt på ser, hvordan andre kan have det‚« siger hun.

Sigrid Nygaard

26. juli 2018

Tandklinikken ’Bisserne’ på Mændenes Hjem på Vesterbro i København er indrettet på anden sal i et tidligere baderum. Her kommer 62-årige Karin Kornø Rasmussen hver tredje uge, når det er hendes tur til at tage vagten.

»Det er en meget flot klinik, vi har fået bygget der, og det er som at åbne døren til en helt anden og smuk verden,« siger hun. »I opgangen i Mændenes Hjem lugter der af tis, og folk vælter rundt i deres rus. Men så åbner man døren til klinikken, og den ligner en hvilken som anden tandlægeklinik.«

Patienterne i tandlægestolen er socialt udsatte, hjemløse, stofbrugere og andre eksistenser, der af den ene eller anden grund har det så dårligt, at de ikke magter at komme på en almindelig tandlægeklinik. Behandlingen er gratis, og de tilknyttede tandlæger og klinikassistenter arbejder alle ulønnet og frivilligt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
 • Alle artikler på information.dk
 • Annoncefrit information.dk
 • E-avis mandag til lørdag
 • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Bjarne Bisgaard Jensen
 • Peter Wulff
 • Anne Eriksen
 • Eva Schwanenflügel
 • David Zennaro
 • Erik Karlsen
 • Anne Berry
 • Frede Jørgensen
 • Steffen Gliese
 • Katrine Damm
Bjarne Bisgaard Jensen, Peter Wulff, Anne Eriksen, Eva Schwanenflügel, David Zennaro, Erik Karlsen, Anne Berry, Frede Jørgensen, Steffen Gliese og Katrine Damm anbefalede denne artikel

Kommentarer

Respekt for din indsats, Karin.

Steffen Gliese, erling jensen, Katrine Damm, David Joelsen, Peter Wulff og Per Langholz anbefalede denne kommentar
Katrine Damm

Jeg bliver lidt trist over at denne artikel ikke ser ud til at få meget respons.
Mig forekommer det ubegribeligt, hvorfor tandpleje ikke er en del af sundhedssystemet.
Både fysisk og psykisk er det et regulært handicap, at have dårlige tænder.
Ligeledes virker det komplet uforståeligt, at man får tilskud til almindeligt tandeftersyn, rensning osv, men har man alvorlige tandproblemer, såsom rodbehandlinger, broer etc, så er der nada eller meget lidt.

Tandlægerne forsøgte at råbe op tilbage i maj, der var desværre ikke meget mediebevågenhed.