Læsetid: 7 min.

De to partier, der vil noget med kulturpolitik, vil vidt forskellige ting

Dansk Folkeparti og Alternativet har overhalet de traditionelt kulturbærende partier indenom. Det mener Mette Sandbye, der er institutleder ved Kunst- og Kulturvidenskab på Københavns Universitet. Selv om de to partier vil forskellige ting med kulturpolitikken, ligner de hinanden i deres opfattelse af, at kulturen skal gennemsyre alt i samfundet. Særligt De Konservative står svækkede tilbage
Hvad skal du stemme på til Folketingsvalget? Dette panel vurderer hvert parti indenfor flere områder; denne gang hvordan Danmarks kulturpolitik skal se ud. Og hér fører Dansk Folkeparti og Alternativet

Et af de få partier, som ifølge institutleder Mette Sandbye har overskredet frygten for kulturelitens ramaskrig, er Dansk Folkeparti. Det har markeret sig skarpt, og det er tydeligt, at kulturen er et vigtigt stofområde for DF. Her er det partiets kulturordfører Alex Ahrendtsen ved billedkunstneren Robert Jacobsens store jernskulptur på Flakhaven i Odense.

Asbjørn Sand

12. juli 2018

Hvilket parti har den mest ambitiøse kulturpolitik? Information har nedsat et dommerpanel, der har vurderet folketingspartiernes placering på kulturpolitikken på en skala fra 1-10. Dommerne er blevet bedt om at forholde sig til tre ting:

  1. Partiernes prioritet og vægtning af stofområdet.
  2. Partiernes evne til at kommunikere deres politik og markere sig på dagsordenen.
  3. Partiernes evne til at gennemføre deres politik.

Et 10-tal gives til den mindst ambitiøse ud fra de tre kriterier – en lav prioritering af og investeringslyst i kulturområdet og en slatten profil på kulturdagsordenen – mens et 1-tal gives til de mest ambitiøse og er udtryk for en høj prioritering og mod til at investere i kulturområdet, en skarp profil på kulturdagsordenen og en evne til at skabe resultater.

Partierne er placeret ud fra et gennemsnit af de tre dommeres vurdering.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Ejvind Larsen
Ejvind Larsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Et vigtig men mærkelig artikel, for Radikale og DF er jo netop ikke på linje med hinanden her. Hvis det kun er David Rehling der mener det, er det uinteressant. I har et panel.
Radikale er på linje med EL og noget under DF og Alternativet. Havde gerne læst noget om hvorfor EL ligger bedre til end SF.