Læsetid: 10 min.

Uddannelsespolitisk er De Radikale og Dansk Folkeparti helt på linje: De vil prioritere fri forskning

Uddannelses- og forskningspolitikken skal forme fremtidens Danmark. Men det afspejler sig ikke i partiernes interesse for området, lyder det fra tre iagttagere, som er med i Informations dommerpanel, der vurderer partiernes uddannelses- og forskningspolitik. På uddannelsesområdet er det primært rød blok og De Radikale, der vil investere, mens et umage par vil investere mere i fri forskning
Uddannelses- og forskningspolitikken skal forme Danmark. Men det afspejler sig ikke i partiernes interesse for området, lyder det fra tre iagttagere.

De Radikale og Dansk Folkeparti er de to partier, der er mest villige til at investere i fri forskning. På billedet ses tidligere uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen ved siden af Kristian Thulesen Dahl, lederen af Dansk Folkeparti.

Jens Dresling

21. juli 2018

Hvordan adskiller folketingspartierne sig fra hinanden på uddannelses- og forskningsområdet? Information har nedsat et dommerpanel, der har vurderet partiernes placering på det uddannelses- og forskningspolitiske område på en skala fra 1-10.

Dommerne er blevet bedt om at placere partierne på to skalaer. Skalaen for uddannelsespolitikken går fra 1 til 10, hvor 1 er, at partierne ønsker at investere flere penge i uddannelse, mens 10 er, at partierne vil bruge færre penge på uddannelse.

Partierne er placeret ud fra et gennemsnit af de tre dommeres vurdering.

På den forskningspolitiske skala indikerer et 1-tal, at partierne går højt op i og vil bruge flere penge på den fri forskning. Et 10-tal indikerer omvendt, at partierne ikke vil satse stort på fri forskning og dermed vil bruge færre penge på det.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

Ups, stemmefordelingen mangler i artiklens slutning :-/

Jakob Tougaard, Katrine Damm, Torben K L Jensen og Jørgen Dahlgaard anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Foreløbigt har artiklerne bare bekræftet mine (for)domme.
Har andre læsere måske haft andre oplevelser?