Læsetid: 3 min.

AE-rådet: »Uddannelserne ender med et stort fedt minus«

Regeringen giver med den ene hånd 600 millioner kroner mere om året til en »styrkelse« af universiteter, erhvervsuddannelser og Disruptionrådet. Men med den anden hånd fortsættes de årlige besparelser for milliarder. »Det er en klar degradering af vores uddannelser,« mener Dansk Erhverv
31. august 2018

Selv om der bliver talt om vækst og om at holde opsvinget på sporet i forbindelse med finanslovforslaget for 2019, så er det ikke uddannelse, regeringen satser på.

Godt nok afsættes 600 mio. kr. om året fra 2019-2022 til »bedre uddannelse og et robust arbejdsmarked«. Pengene skal blandt andet gå til konkrete initiativer fra Disruptionrådet, til at øge søgningen til erhvervsuddannelserne og til »en styrkelse« af universitetsuddannelserne. Men finanslovforslaget fortsætter samtidig de årlige besparelser på uddannelsesområdet, kaldet omprioriteringsbidraget. 

Derfor ender uddannelsesområdet ifølge Mie Dalskov Pihl, der er chefanalytiker i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, ikke med en styrkelse, men »med et stort fedt minus«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Morten Lind
  • Ejvind Larsen
Morten Lind og Ejvind Larsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jens J. Pedersen

Nu har hej hørt og læst om beløb i mio. og mia. klassen omkring velfærd og uddannelse, men på intet tidspunkt bliver der talt om de faktiske beløb relateret til den aktuelle købekraft eller BNP. Når man tager 1,5 mia. væk et år og "tilbagefører" 1 mia. et par år efter, så er det faktisk aktuelle beløb noget mindre. Det er sådan, at politik og journalistik er værst.

Morten Lind, Torben K L Jensen, Ejvind Larsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar