Interview
Læsetid: 3 min.

De ensomme mænd, der søger selskab på nettet

Indland
28. august 2018

På sociale medier er kvinder ofte udsat for at modtage uopfordrede beskeder fra mænd, der deler deres seksuelle fantasier om dem. En ny type seksuelle krænkelser, kalder eksperter det. 

Information har talt med to mænd, der bruger sociale medier til at kontakte fremmede kvinder, som de håber at kunne få et forhold til

»Sex er vigtigt, og det taler jeg med dem om tidligt«

Anonym mand I, 48 år.

Er 48 år og har spanske rødder, men bor i dag på Sydsjælland. Han har ikke nogen kæreste og bor for sig selv. På internettet tør han tage kontakt til kvinder, han aldrig ville turde tale til på gaden.

»Man har jo hørt om folk, der finder kærligheden på Facebook. Det kan være, at jeg kan blive en af dem en dag,« siger han.

Gennem flere år har han skrevet med 10-15 kvinder om dagen. Mange er fra Syd- og Østeuropa, men der er også en håndfuld danske kvinder imellem. Det går han ikke så meget op i, for det vigtigste er at finde en kæreste, fortæller han.

»Jeg vil jo gerne have alt det, man får med en kæreste. Kærlighed, omsorg, hygge, oplevelser og selvfølgelig også sex. Sex er vigtigt, og det taler jeg med dem om tidligt.«

Han sender ofte »frække« beskeder til kvinderne, men det er vigtigt for ham, at de også bidrager og har lyst til den seksuelle samtale og samvær.

»Jeg kan godt lide at skrive med dem, men jeg er ikke ude på at overskride nogens grænser. Jeg bliver ked af det, når kvinderne reagerer ved at kalde mig en klam stodder. Jeg skriver jo bare ”Hej” til dem, fordi jeg håber at finde en kæreste,«

»Jeg har ikke særligt mange venner, og jeg håber at finde en kæreste snart«

Anonym mand II, 39 år.

For elleve år siden kom denne rumænske mand til Danmark sammen med sin daværende kone. Et år senere fik de en søn, men blev kort efter skilt, og han bor i dag alene med drengen, han har hver anden uge. Ekskonen har fundet en ny kæreste, og det går ham på, fordi han føler sig ensom.

»Det er ikke nemt at være alene. Jeg prøver, men det er det ikke. Jeg er ensom i Danmark, selvom jeg har min søn og mit arbejde. Men jeg har ikke særligt mange venner, og jeg håber at finde en kæreste snart,« siger han.

Han skriver med så mange kvinder på Facebook, at han ikke er sikker på hvor mange. Femten gange har han følt, der var en rigtig relation og muligheder for et forhold. Tre gange har han købt flybilletter til kvinderne, der oftest også er fra Rumænien, fortæller han.

»Ingen af dem er kommet til Danmark. Jeg ved ikke, om de har taget flyet, men en gang er jeg taget ud i lufthavnen for at hente hende. Jeg ventede en time, men hun kom aldrig. Jeg har aldrig hørt fra nogen af dem igen,« siger han.

Han håber at finde kærligheden og tror på, at det kan lade sig gøre gennem Facebook.

Sådan har vi gjort

 • Ved at oprette en falsk facebookprofil på en ung kvinde i 20’erne er Information kommet i kontakt med mænd, der fortæller, at de dagligt skriver med og til fremmede kvinder på Facebook.
 • Mændene har typisk fundet frem til profilen gennem ”foreslåede venner”. Det er en funktion, der er skabt til at matche profiler, som har noget til fælles, hvad enten det er barndomsby, skole, venner eller en fritidsinteresse.
 • De to mænd har indvilget i at lade sig interviewe, men har ønsket at være anonyme.
 • Den ene mand skrev følgende til Informations profil: »Hvordan kan det være, at du vender ryggen til? Jeg tror, at du er en meget smuk kvinde.« »Hvordan vil du have det, hvis folk, du ikke kender, begynder at skrive frækt til dig? Jeg vil erkende over for dig, at jeg godt kan lide at skrive og snakke om sådan noget. Men kun hvis kvinderne vil. Der er intet pres.«
 • Den anden mand skrev følgende til Informations profil: »Tak for at acceptere min anmodning kære.« »Send bare et billede, please. Jeg vil have dig i mine drømme. God nat og sov godt (efterfulgt af kysse-emoji, red.).« Beskederne blev ikke besvaret, og fulgte op med »God morgen kære«.
  Følg disse emner på mail

  Vores abonnenter kalder os kritisk,
  seriøs og troværdig.

  Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
  Prøv en måned gratis.

  Prøv nu

  Er du abonnent? Log ind her