Læsetid: 4 min.

Efter fire uger uden kød melder abstinenserne sig

Det er tid til at træffe et valg: Skal jeg vende tilbage til min tilværelse som kødspiser eller gøre mit vegetareksperiment permanent? Min samvittighed siger ét, mine drømme noget andet
Det er tid til at træffe et valg: Skal jeg vende tilbage til min tilværelse som kødspiser eller gøre mit vegetareksperiment permanent? Min samvittighed siger ét, mine drømme noget andet

Jesse Jacob

11. august 2018

Jeg vågner med vand i munden.

Normalt har jeg svært ved at huske mine drømme. Men i dag er en undtagelse. Jeg ser billederne for mit indre, mens jeg rækker ud efter vækkeuret: Papiret rundt om sandwichen har store, våde pletter. Det er næsten opløst af fedt. Gennem det kan jeg mærke varmen fra det nyristede brød. Fuld af forventning vrikker jeg det ud af papiret, snuser lidt til det og tager en bid.

I drømmen er det det bedste, jeg nogensinde har smagt. Smagen af den konfiterede and breder sig fra tungen og helt ud i krogen af kinderne. Det må næsten være en form for abstinens.

I fire uger har jeg nu levet som vegetar. Ideen var at undersøge, om det ville være nogen stor opofrelse for en kødelsker som mig at gøre det, der klimamæssigt er det rigtige. Det vil sige: Om det ville koste på livskvaliteten.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Britta Hansen
  • David Zennaro
  • Trond Meiring
Britta Hansen, David Zennaro og Trond Meiring anbefalede denne artikel

Kommentarer

Britta Hansen

Det, du beskriver som din drøm, ville have været et mareridt for mig!

Jeg drømmer nemlig også lejlighedsvis om, at jeg - mest ved en fejltagelse - bider i noget kød, og skal ryste oplevelsen af mig.

Det er meget muligt, at du havde eller har abstinenser, især hvis dit kødforbrug har været så stort, som du beskriver. Men det ville da faktisk gøre mig mere bekymret endnu over dette - undskyld - misbrug!

I mine øjne har du fortjent stort bifald for at bruge din udfordring så kreativt, finde nye retter, du elsker, og gøre dig en masse tanker om emnet kød.

Måske mangler der et element: Empati. Etik.

Det er meget svært, at 'holde ud', når det blot er en fornuftsmæssig beslutning (pga. klima, CO2 - der kommer masser af modargumenter: hvidt kød vs. det røde osv.).

Men hvis du af din overbevisning mener, det er vejen at gå, så find de videoer og de foredrag samt evt. den litteratur, der viser dig alt om, at et dyr ikke er en produktionsenhed, men et levende væsen, der desværre i allerhøjeste omfang udsættes for det, jeg vil betegne som direkte tortur og det, der kommer tæt på. At det kun har én livsberettigelse: at være for at blive slået ihjel for at ende på din sandwich eller i din gryde.

Måske går du den gyldne mellemvej og finder dit leje, hvis du stadig er i stand til at fortære kød efter hvad du har set og lært. Men måske vendes din drøm også til et mareridt.

Jakob Milthers, Hanne Pedersen, Estermarie Mandelquist og Mette Poulsen anbefalede denne kommentar

Hej Lasse - Bliv endelig hængende i det vegetariske, og giv dig bidrag til at svinebønderne går fallit - det kan sq ikke gå hurtigt nok.

Kim Houmøller

@Arne Lund - svine bønderne går ikke fallit. Alt bliver eksporteret, kun lorten er tilbage.