Læsetid: 5 min.

Formand i DF Ungdom: »Vi skal genopbygge den autoritet, som 1968 nedbrød«

Formanden for Dansk Folkepartis Ungdom, Chris Bjerknæs, vil lave næste ungdomsoprør mod de kulturradikale, de gamle 1968’ere og EU
Chris Bjerknæs, landsformand for Dansk Folkepartis Ungdom, erklærer sig som lodret modstander af EU: »Yes, jeg vil ud,« siger han

Chris Bjerknæs, landsformand for Dansk Folkepartis Ungdom, erklærer sig som lodret modstander af EU: »Yes, jeg vil ud,« siger han

Anders Rye Skjoldjensen

10. august 2018

Her i 50-året for ungdomsoprøret i 1968 er Chris Bjerknæs, landsformand for Dansk Folkepartis Ungdom, overbevist om, hvad et nutidigt ungdomsoprør bør dreje sig om. Han siger:

»Fokus skal være på, at vi skal samle de skår, der blev slået i 1968-oprøret. Vi skal genopbygge autoriterne.«

– Det lyder ikke særligt oprørsk?

»Næh. Til gengæld er det enormt vigtigt. Vi har behov for ro, navnlig i min generation. Vi kæmper med, at vi skal være til stede på alle mulige platforme. Vi kæmper med, at vi er stressede og pressede. Vi har fået en kultur, hvor vi har fokus på nulfejl, og vi hele tiden skal præsentere os selv i den bedste udgave. Vi har behov for at trække stikket og give os tid til at fordybe os. Derfor har vi også behov for nogle faste strukturer og systemer. Dem, som 1968’erne var med til at smadre.«

Når Information i denne sommerserie taler med ledere af rebelske ungdomsorganisationer om det oprør, de ønsker sig, må det også handle om konkret politik: Hvordan Chris Bjerknæs rent praktisk vil gennemføre sit oprør. Han forklarer:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Frede Jørgensen
Frede Jørgensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Frede Jørgensen

Herre Jemini.

Flemming Berger, Erik Nissen, Torben K L Jensen, Eva Schwanenflügel, Steffen Gliese, Kurt Nielsen, Lars F. Jensen, Jørn Andersen, Trond Meiring og Torben Skov anbefalede denne kommentar

Oprør fra det yderste højre: "Slavepisker giv mig noget pisk! Jeg føler mig lidt doven."

Flemming Berger, Jørn Vilvig, Frede Jørgensen, Jan Nielsen, Eva Schwanenflügel, Lillian Larsen, Elisabeth Andersen, Hans Larsen, Tino Rozzo, Steffen Gliese, Kurt Nielsen, Jens Kofoed, Lars F. Jensen, Verner Nielsen, Anne Eriksen, Brian W. Andersen, Elise Berg, Bent Gregersen og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Johnny Werngreen

Hold da kæft. Jeg var lige ved at få mit rundstykke med flæskesteg i den gale hals. Han lyder jo som en spidsborger fra Kierkegaards tid. Er der mon andre, han vil af med "på en god og ordentlig måde"? Men han er vel en god repræsentant for hjernestammen i det danske samfund; tænkning er der ikke meget af.

Flemming Berger, Christel Gruner-Olesen, Eva Schwanenflügel, Elisabeth Andersen, Hans Larsen, Tino Rozzo, Torben Skov, Kurt Nielsen, Steffen Gliese, Lars F. Jensen, Britta Hansen, Verner Nielsen, Anne Eriksen, Brian W. Andersen, Bent Gregersen, Trond Meiring, Marie Jensen, Lars Sell-B og Bjarne Bisgaard Jensen anbefalede denne kommentar
Bent Gregersen

"Du danske mand! af al din magt"
-tusind tak til Information for berigelse af vor vankundighed, her med et indblik i df´s spidskompetence.

Jan Nielsen, Eva Schwanenflügel, Torben Skov, Kurt Nielsen, Steffen Gliese og Lars F. Jensen anbefalede denne kommentar
olivier goulin

Endnu et belæg for tesen om, at DF's tørklædehetz overhovedet ikke bunder i frisind og progressive holdninger - men udelukkende er ment som en hetz mod muslimer.

De har snedigt fået koblet sagen sammen med en form for blød feminisme, som jo få kan være imod - men reelt set er DF i sit inderste snarere Salafisternes modstykke end deres modpol - reaktionære og konservative

/O

Flemming Berger, Eva Schwanenflügel, Lillian Larsen, Anne Eriksen, Bent Gregersen, Torben Skov og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

" Vi kæmper med, at vi er stressede og pressede. Vi har fået en kultur, hvor vi har fokus på nulfejl, og vi hele tiden skal præsentere os selv i den bedste udgave. Vi har behov for at trække stikket og give os tid til at fordybe os. Derfor har vi også behov for nogle faste strukturer og systemer."
Tænk, jeg ville slutte modsat på det udmærkede udsagn : Mere frihed under ansvar for alle, fri af alle disse topstyredes forsøg på at regelsætte mest muligt.

Mærkelig tankegang fra en, der er midt sin egen udvikling som forhåbentlig lykkelig borger i regelDanmark.

Jan Nielsen, Eva Schwanenflügel, Anne Eriksen, Hans Larsen, Bent Gregersen, Torben Skov og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
flemming sølberg

"1968erne og de kulturradikale har sat sig på flæsket", siger den unge mand. Sikke da noget forfærdeligt vrøvl. Danmark har nu i alt for mange år haft en højreorienteret regering, som er meget afhængig af det såkaldte danske folkeparti, og tankerne og planerne fra l960erne har nu i mange år været langt-langt væk fra den offentlige debat og de videre planer for fremtiden. Men man kan jo håbe og ønske, at noget af det gode og fornuftige fra dengang kommer tilbage, og lidt kan tyde på, at netop det nu endelig er ved at ske, både i Danmark og også andre steder i verden. -Og så er der ordene om de stakkels få ulve i Jylland: Den unge mand kritiserer interessen for enkeltsager, men for ham og hans lige er der nok ikke de helt store bevidste sammenhænge i udtalelserne, eller er det noget med at råbe "ulven kommer" osv. - Iøvrigt kunne interview'eren vel godt være "lidt" mere skarp og kritisk i sin måde at spørge: Men offeret viser måske selv sine ret små tanker og det meget snævre perspektiv i hans parti og øvrige bagland. Hvor tankeløse og dumme kan nogen mennesker mon blive?

Poul Erik Pedersen, Anne Eriksen, Flemming Berger og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Runa Lystlund

Runa skriver.
Hvad vil DF's ungdom tilbage til? Den tid de taler om findes ikke mere. Den tid var min bedstemors tid. Jeg er selv for ung til at være 68er, men er glad for den frihed, der opstod på de lange videregående uddannelser, hvor jeg selv har undervist i mange år.

Jeg er ikke sikker på, at DF's unge ville finde sig i at tie stille, hvis en lærer eller professor krævede den totale disiplin, som krævedes før. Her blev ulydighed straffet med et slag eller en eftersidning og i håndgerning et kantslag over flad hånd med lineal hvis håndgerningsstykket var af for ujævn kvalitet. Tiden før 68 var en helt anden. De klagende unge DFere er selv vokset op i et frit skolesystem.

Intet ungt menneske behøver at være stresset over andet end karakter, hvor kravene er vokset i takt med, at uddannelserne får tildelt penge på baggrund af resultater. Alle skal heller ikke være uddannede på lange videregående uddannelser. Håndværk burde man skatte mere end tilfældet og i øvrigt burde regeringen, Dansk Industri og folketingspartierne, heriblandt DF sørge for at skaffe flere praktikpladser. Dansk Industri burde skamme sig på baggrund af deres medlemmers manglende solidaritet med unge i håndværkerfagene. Her er de mere interesserede i at underbetale østeuropæisk arbejdskraft, end at tilbyde unge kommende håndværkere praktiplads.

Anne Eriksen, Hanne Ribens, Holger Madsen, Christel Gruner-Olesen, Trond Meiring og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Mage til historieløshed og ureflekteret selvmodsigelse skal man ikke lede længe efter i DF.

Den 'unge mand' er ude for at profilere sig som kommende folketingskandidat, og det skal ingen fortænke ham i.

Men at han optræder i Information som 'oprører' af den ene eller anden variation uden egentlig substans - jævnført det billige projekt med at forsøge sig som veganer en måneds tid, desværre afbrudt af de afledte 'toksiske effekter' af samme kost - er simpelthen decideret morsomt.

Anne Eriksen, Flemming Berger, Jan Nielsen og Trond Meiring anbefalede denne kommentar

Som min gamle gymnastiklærer sagde: Hvis det skal være blomsten af Danmarks ungdom, vil jeg nødig se roden....!