Læsetid: 4 min.

Jacob Klivager, formand for SFU: »Vi skal gøre ’Generation Mig’ til ’Generation Os’«

Formanden for SF’s Ungdom, Jacob Klivager, vil gøre oprør til fordel for grøn omstilling – og med EU i førende rolle
Jacob Klivager, formand for SF’s Ungdom, er svoren tilhænger af EU. »Det er helt vildt vigtigt, at vi har et forpligtende samarbejde for at kunne løse klimakrisen,« siger han.

Jacob Klivager, formand for SF’s Ungdom, er svoren tilhænger af EU. »Det er helt vildt vigtigt, at vi har et forpligtende samarbejde for at kunne løse klimakrisen,« siger han.

Sigrid Nygaard

17. august 2018

Jacob Klivager, 27-årig landsformand for SF’s Ungdom, præsenterer det ungdomsoprør, han ønsker her og nu – som et nutidigt gensvar på det ungdomsoprør, der brød ud for 50 år siden:

»Vi skal sørge for grøn omstilling og nej til præstation. Vi skal af med karakterræs og den tankegang, at alle skal være perfekte – hele tiden. En form for ’Generation Grøn’ kunne jeg godt tænke mig.

Jacob Klivager har også et klart bud på, hvem der skal iværksætte det oprør:

»Det skal vi da selv. Ungdommen. Det er den progressive venstrefløj, der skal lave forandring. Hvis vi skal kunne leve på denne her klode i fremtiden, er vi nødt til at tage fat.«

– Hvem vil et sådant oprør gå ud over?

»Det rammer den etablerede ældre generation i dag, vel. Der er nogle store virksomheder, der er nødt til at være med til at betale regningen for det svineri, som de har lavet.«

– Men det er jo ikke bare industrien, der står for forureningen. Der er også et andet erhverv, der står for svineri – bogstaveligt talt. Hvad med landbruget?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben K L Jensen

27 år og ikke klogere ? Du er SF´er - så tænk for fanden revolutionært - feks. at revolutionere det underdemokratiske,ultra-reaktionære EU og den neoliberale stopklods for investeringer der hedder kommisionen.
En 70 årig SF´er.

Flemming Berger, Bettina Jensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Bettina Jensen

Torben K L Jensen, jeg var aktiv i SFU i årene 1987-1991 - og på daværende tidspunkt var der fløjoptegning mellem hhv. reformister og revolutionære. Tilmed var der ved flere landsmødefester et reformistisk og et revolutionært hjørne, bl.a. fordi både SFU (og SF) lagde vægt på rummelighed, så det lå helt på den flade at store (og siden større og større) dele af SFU (og SF) havde en rent reformistisk arbejdsperspektiv, og allerede dengang et relativt rummeligt forhold til EU. EU, som det er langt mere realistisk at forlade end at forsøge forandret indefra; al progressiv bestræbelse vil pr. definition lide fra stor til overvældende skade når det skal gennem kontrol- og administrationsexcesserne.

Torben K L Jensen

Helt enig,Bettina - En anden ting jeg har tænkt på er Brexit. En hård brexit er ingen af parterne tjent med og een af kommisonens fire søjler (arbejdskraftens frie bevægelighed) er ved at vakle for tiden - så en blød brexit vil være det strå der vælter læsset for EU og kommisionen.