Baggrund
Læsetid: 6 min.

Kvinder får seksuelle henvendelser fra fremmede mænd, når de søger bolig på sociale medier

Når unge kvinder bruger sociale medier til at søge bolig, oplever de at få seksuelle henvendelser fra fremmede mænd, der i nogle tilfælde ligefrem tilbyder, at de kan betale lejen med sex. Det fortæller organisationer og en række kvinder
Når unge kvinder bruger sociale medier til at søge bolig, oplever de at få seksuelle henvendelser fra fremmede mænd, der i nogle tilfælde ligefrem tilbyder, at de kan betale lejen med sex. Det fortæller organisationer og en række kvinder

Ditte Ahlgren

Indland
27. august 2018

Boligjagten er gået i gang for unge, der snart skal begynde på en ny uddannelse. For mange af de boligsøgende har sociale medier og særligt facebookgrupper erstattet opslagstavlen i supermarkedet. Men flere kvinder oplever at blive kontaktet af fremmede mænd, der søger mere end en lejer.

»Hvert år ser vi flere af de sager, og det eskalerer især ved studiestart. Unge, der får tilbud om at betale huslejen med blowjobs, eller meget billige lejligheder, hvor det er implicit, at resten af beløbet betales med seksuelle ydelser,« siger næstforkvinde i Dansk Kvindesamfund, Signe Vahlun.

Der findes ikke noget overblik over omfanget af fænomenet, men også hos projektet Everyday Sexism Projects danske afdeling oplever de særligt den type henvendelser i forbindelse med studiestart. Projektet startede i England i 2012 og har til formål at få kvinder til at fortælle om deres møde med sexisme i hverdagen.

»Det er svært for unge studerende at finde boliger, fordi der mangler tusindvis af ungdomsboliger i de store byer. Det presser priserne op, og der åbner sig en sprække for, at seksuelle ydelser kan blive en handelsvare, der kan indgå i huslejebetalingen,« siger Iben Philipsen, der er talsperson i den danske afdeling.

Vælter ind med beskeder

Syv kvinder fortæller uafhængigt af hinanden til Information, at de modtager adskillige henvendelser fra mænd, der har andre hensigter end bare at leje et værelse ud til dem, når de annoncerer efter bolig på nettet. Typisk har kvinderne skrevet lidt om sig selv og vedlagt et billede, sådan at potentielle bofæller kan se, hvem de er.

Som en af dem siger, »vælter det ind med beskeder og venneanmodninger« fra mænd, der kommenterer deres udseende, inviterer dem til at se lejligheden over et glas rødvin eller kommer med direkte seksuelle opfordringer.

Kvinderne, der citeres i denne artikel, vil ikke optræde med efternavn, fordi de frygter, at flere vil kontakte dem, men deres identitet er redaktionen bekendt. Dansk Kvindesamfund og ESPD oplyser, at det kan være en reel risiko, og at de begge har siddet med sager, hvor kvinder har ytret sig offentligt om mænds krænkelser, hvorefter de har fået flere henvendelser af samme art.

Information har fundet de syv kvinder ved at tage kontakt til sammenlagt 63 kvinder gennem kontaktoplysninger vedlagt boligopslag. Syv har svaret, at de har modtaget upassende beskeder, mens tolv ikke har oplevet problematikken. De resterende er ikke vendt tilbage.

23-årige Laura har ikke oplevet at få et direkte tilbud om nedsat husleje, men har fået adskillige seksualiserede kommentarer og henvendelser i forbindelse med sin boligsøgning.

»Hey. Jeg har et værelse til dig i Hvidovre,« var der en mand, der skrev til hende. Laura var til en middag og så ikke beskeden, før han kontaktede hende igen fem timer senere. Der sendte han et foto, som forestiller en kvinde i lingeri og en mand, der ser beundrende på hende. På billedet står der »A good woman makes your cock hard … not your life«, hvilket kan oversættes til »En god kvinde gør din pik hård, ikke dit liv«.

Information har set fotoet, som Laura modtog fra manden.

»Altså, helt ærligt. Jeg kunne da ikke vide ud fra den første besked, at han var sådan en. Det var da heldigt, at jeg ikke nåede at svare ham, før han blev klam,« siger Laura.

Afpresning i desperat situation

Kvinderne fortæller, at de bliver frustrerede. De oplever at stå i en desperat boligsituation, hvor de gerne vil dele noget om sig selv, men frygter, at det afføder ubehagelige beskeder. Ifølge næstforkvinde i Dansk Kvindesamfund Signe Vahlun er pigernes frygt helt berettiget og skyldes det ulige magtforhold, der er i relationen mellem udlejer og boligsøgende.

»Det er en form for afpresning. Udlejer står i en magtposition, hvor han stiller krav om at give noget, den boligsøgende meget gerne vil have, mod en modydelse,« siger hun.

»Når du står i en situation, hvor din krop og seksualitet involveres i en sammenhæng, hvor du slet ikke havde regnet med, at det var relevant, bliver mange enormt utilpasse. Det kan være svært at forholde sig til, særligt hvis man er ung, skal begynde på nyt studie og flytte til en ny by,« siger Signe Vahlun.

Hos Everyday Sexism Project Denmark oplever de, at fremmede mænd kommer med seksuelle henvendelser til både unge kommende studerende og enlige mødre, der søger bolig. »Det kan skyldes, at begge grupper kan stå i en sårbar situation, hvor de ikke bare kan finde noget andet,« siger Iben Philipsen.

For Laura betød de mange beskeder med seksuelle undertoner, at hun i en periode holdt helt op med at svare på mænds beskeder.

»Jeg hader at sige det, men jeg føler mig bare mere tryg, hvis det er en kvinde, der skriver. Jeg ville ønske, at køn ikke havde noget at sige, men det har det bare. Jeg vil så gerne tro på, at det er et reelt boligtilbud, selv om det er en mand, der skriver, men de her eksempler viser bare, at det kan jeg ikke vide,« siger Laura.

Misbrug af personlige oplysninger

25-årige Pauline har gennem fire år fået opkald fra en mand, der oprindeligt ringede til hende, fordi hun ledte efter et sted at bo. Hun fortæller, at han altid ringer om natten, hvor han stønner og kommer med seksuelle lyde eller fortæller, hvad han vil gøre ved hende seksuelt. Det har stået på i fire år, hvor manden i løbet af det første halvandet år ringede ti gange. Efter hendes ekskæreste tog telefonen, har der været en længere pause, men for nyligt ringede han igen, da hun sad i bussen på vej hjem fra arbejde.

»Så sagde han, ’jeg har lyst til at stikke den op i røven på dig’ og ’jeg vil give dig den bagi’. Jeg blev helt paf og blæst bagover, for jeg sad jo bare i bussen i mine egne tanker,« siger hun.

»Jeg tænkte faktisk på, at det var lidt risikabelt at lægge mit nummer ud på den måde. Men jeg var desperat og manglede virkelig et sted at bo, så jeg tænkte, det var en god måde at komme i kontakt med en udlejer på,« siger Pauline.

Kvinderne føler ubehag ved at skulle forholde sig til seksualiserede kommentarer i deres boligsøgning.

»Jeg synes ikke, det er det samme, som når mænd kommer uopfordret hen til mig på gaden og spørger om mit nummer eller giver mig et kompliment. De udnytter jo, at jeg har lagt mine kontaktoplysninger ud, fordi jeg mangler et hjem. Jeg vil ikke have en date, jeg vil bare gerne have et sted at bo,« siger Laura.

Hos organisationen Digitalt Ansvar mener næstformand Ask Hesby Krogh, at denne slags sager tydeligt er et misbrug af personlige oplysninger.

»Man kunne forestille sig, at det her var den type sager, som Lejernes Landsorganisation ville gå ind i. De blev oprettet for at løse sager, hvor nogen udnyttede en desperat situation for økonomisk vinding. Det her er sager, hvor nogen udnytter unges desperate situation for seksuel vinding,« siger han. »Men det kræver selvfølgelig, at de får mandat til det.«

Digitalt Ansvar arbejder med egne ord »målrettet for tidssvarende lovgivning og effektiv efterforskning af digitale krænkelser.« Ask Hesby Krogh mener, det er vigtigt, at en instans tager sådanne sager alvorligt.

»Det er en situation, hvor nogen ved, at nogle andre desperat mangler noget. Om de har det eller ej, kan de misbruge de personlige oplysninger, man opgiver med formålet om boligsøgning,« siger han.

Politiet: Anmeld det

Hos Rigspolitiet tager man sager om seksuelle krænkelser »særdeles alvorligt«, siger politikommissær i afdelingen for Cyberrelaterede Seksualforbrydelser, Flemming Kjærside. Han opfordrer til, at kvinderne anmelder oplevelserne. Så kan poltiet hjælpe med at vurdere, hvorvidt der er tale om en adfærd, som kan retsforfølges.

En uopfordret besked med en seksuel undertone, der ikke er direkte eller grov i ordlyden, kan være ubehagelig, men kan ikke nødvendigvis retsforfølges, forklarer Flemming Kjærside. Der kan dog være skærpende omstændigheder, som politiet og eventuelt en dommer vil tage stilling til.

»Hvis modtageren er et barn, er det en skærpende omstændighed, men vi ser også på, hvem det er, der sender beskeden eller billedet. Men det er altid den konkrete vurdering af den enkelte sag, der gælder,« siger politikommissæren.

Flemming Kjærside fortæller, at politiet foretager en vurdering, når de modtager anmeldelsen, og at de løbende i efterforskningen kan vurdere at lukke sagen. Ikke nødvendigvis fordi hændelsen ikke er sket, men ofte på grund af manglende ressourcer eller dokumentation.

»Alle sager efterforskes, men under hensyn til sagens karakter. Jeg anbefaler, at man ringer 114 eller kontakter sin lokale politistation, så skal man nok blive vejledt derfra,« siger han.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Det er ikke noget nyt fænomen, da jeg i 2001 satte en annonce i en lokalavis for at søge bolig, blev jeg ringet op af en der tilbød » et gratis værelse i bytte for oralsex« -jeg takkede pænt nej til tilbuddet.

Anders Sørensen

Er det ikke fair nok, så længe det upfront gøres klart, at et blowjob er den pris, der må betales for lejlighed? Vi taler om voksne mennesker, der må formodes at være i stand til at sige nej. Eller ja. Ville det være et problem, hvis man fik nedslag i huslejen mod at slå græsplænen et par gange om ugen? Hvorfor denne angst for sex-ydelser?

Sören Tolsgaard

Det kan vel siges at være en formildende omstændighed, hvis ”forventningerne” fremsættes up front, men jeg kender også eksempler på, at udlejer fremsætter dem hen ad vejen, når indskuddet er betalt og offeret sidder i saksen.

At sammenligne græsslåning med at levere oralsex er meget langt ude på overdrevet. Men det lader til at Weinstein-syndromet er vidt udbredt, også blandt debattører i dette forum. Jeg har noget arbejde eller en lejlighed, som du har brug for, så bare af med trusserne, hvis du vil tages i betragtning. Det er vel stadigvæk kun få jobs og boliger, hvor noget sådant gøres gældende, men vinder det udbredelse, ville jeg nødig være barn af fattige forældre, som ikke har råd til at finansiere uddannelse og bolig. Tendensen bør forebygges gennem et socialt arbejds- og boligmarked, som hidtil har forskånet os for meget, mens man andre steder i verden ser, hvorledes fattigdom tvinger mindreårige til prostitution osv.

Eva Schwanenflügel, June Beltoft, Bjarne Bisgaard Jensen, Estermarie Mandelquist, Christel Gruner-Olesen, Viggo Okholm, Elisabeth Andersen, Anna Regine Irgens Bromann, Anne Eriksen, David Zennaro, Katrine Damm, Ib Christensen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Anders Sørensen

@Søren Tolsgaard, det er naturligvis altid kritisabelt, hvis det forventede ikke præsenteres på forhånd. Det være sig oralsex eller græsslåning.

Det er også kritisabelt, at man overhovedet kan spekulere i boligmangel. Der burde selvfølgelig være bolig for alle til en rimelig pris. Men så'n er kapitalismen. Jeg er dog uenig i, at græsslåning og oralsex er væsensforskelligt, så længe det er noget, man mod vilje tvinges til for at opnå det ellers uopnåelige.

Sören Tolsgaard

Anders Sørensen -

Tja, der kan vel med rimelighed argumenteres for, at græsslåning indgår i vedligeholdelse af boligen, mens noget sådant bliver vanskeligt ift. sexuelle ydelser. Vi er ude i Weinstein-syndromet her, magtmisbrug kaldes det også, og kan man ikke se det, er det moralske kompas på afveje – set i min optik.

Eva Schwanenflügel, Johnny Winther Ronnenberg, June Beltoft, Bjarne Bisgaard Jensen, Estermarie Mandelquist, Daniel Joelsen, Christel Gruner-Olesen, Nanna Larsson, Elisabeth Andersen, Anne Eriksen, Katrine Damm, Ib Christensen, Lise Lotte Rahbek og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar
Anders Sørensen

@Søren Tolsgaard, jeg er fundamentalt uenig. Man skal ALDRIG tvinges til at slå græs, hvis ikke det på forhånd fremgår af kontrakten. Det tager jo i øvrigt længere tid at slå græs, end det tager at udføre oralsex, sædvanligvis.

Sören Tolsgaard

Anders Sørensen –

Hvis ikke græsslåning er aftalt på forhånd, bør arbejdet naturligvis kun være et tilbud (mod nedslag i husleje), som udlejer alternativt kan udbyde til anden side.

Men igen, at sammenligne græsslåning med oralsex, og i den forbindelse oven i købet sammenligne tidsforbruget, er i min optik langt ude i hængedyndet.

Det er et helt igennem sygeligt grundlag at udleje boliger på.

Katrine Damm, Eva Schwanenflügel, June Beltoft, Elisabeth Andersen, Anne Eriksen og Marie Jensen anbefalede denne kommentar
Anders Sørensen

@Søren Tolsgaard, vi har at gøre med to ting, man ikke gider, og som ikke er blevet oplyst på forhånd som værende en del af kontraktlig forpligtelse: oralsex og græsslåning.

Oralsex tager 2 minutter i gennemsnit. Græsplæneslåning tager en del mere, medmindre plænen er meget lille. Så på bundlinjen står: Hvorfor er det helt moralsk uantageligt at udføre oralsex og ikke at slå plæne? Hvorfor er det ene job ringere end det andet? Hvorfor skal jeg bruge to timer på at slå din plæne, når jeg kan bruge to minutter på at sutte din pik for samme løn?

Hvorfor denne fordømmelse af sexbaserede ydelser?

jens peter hansen

Da jeg i 1965 lejede et værelse på Frederiksberg formedelst 70 kr og en ugentlig støvsugning hos en pensioneret lærerinde på 75 var det billigt , men sandt for dyden ikke luksuriøst. Vi to blev de bedste venner, selv om hun ikke var meget for at jeg havde en kæreste, men blev noget beroliget da hun fik at vide at hun boede i det jyske. Jeg vidste hvad jeg gik ind til. En aftale er en aftale. Hvis der foreskrives sex skal man naturligvis afvise det, eller hvor hjælpeløs kan man være ??

Jonathan Larsen, Erik Jakobsen og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Henrik Bjerre

@Anders Sørensen

Vores børn kan kun fødes af unge kvinder, og for hver af dem der ryger over i prostitution, er der en mindre til at blive en god mor for vores kommende generationer. Græsset kan vi sætte et får, en ged eller en kalv til at holde nede - kvinderne er unikke.

Daniel Joelsen, Viggo Okholm, Jonathan Larsen, Flemming Berger og John S. Hansen anbefalede denne kommentar

Anders Søernsen, lyder næsten som om du taler af erfaring - hvor mange kvindelige udlejere har du tilfredsstillet som en del af din huslejke?

@Anders
Du har selvfølgelig helt ret i, at alpha og omega er, at forholdende har været klare fra starten - at man har kunne takke nej. Eller ja, for den sags skyld.

Dog er forskellen egentlig ret simpel - personlige grænser.
Jeg tror endda man kan opbygge et helt spektrum - lige fra at slå græsset, vaske udlejers tøj, give dem en massage, til i den helt anden ende: sex.

Med det frie markeds briller på giver det mening at putte de to tjenester i samme kasse. Men tager man et par andre briller på, er det snildt to forskellige verdener. Jeg tvivler på at du ville sidestille oralsex og græsslåning, hvis det var overfor et familiemedlem. Markedet og dets forhandlinger er nemlig ikke alle livets aspekter.

Man kommer altså til at virke lidt afskåret fra omverden hvis man stiller sig så undrerne over, at folk overhoved skelner. Der er vel nok få, der indrømme at de ville forvente nøjagtigt samme reaktion fra folk, hvis man henholdsvis tilbød dem at slå deres græs eller have sex med dem for en given sum penge.

Er det hele helt absolut og objektivt? Slet ikke, og derfor vil den brede befolknings reaktion nok heller ikke være det samme om en generation eller to.

Eva Schwanenflügel, Anna Regine Irgens Bromann og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
John S. Hansen

Det korte af det lange her er, at man(de som har noget at leje ud)udnytter andre menneskers særligt svage/udsatte/dårlige position på en plat og ucharmerende måde. I nogle tilfælde kan en sådan aftale tilsidesættes iflg. aftaleloven.
Dog må jeg sige - med fare for at lyde primitiv -at jeg, hvis min datter fik et sådant obskønt tilbud fra en udlejer, ville tage ham i kraven og tildele ham indtil flere knytnæveslag, hovedsaglig i ansigtet! Al jeres forblommede snak om det frie marked, ville i mit perspektiv vige for behovet for en hædersmands straffelovsovertrædende og ubehagelige men nødvendige gerning!

Altså som jeg læser artiklerne, handler det ikke om, hvorvidt seksuelle ydelser skulle være en del af huslejen, men om i flere af tilfældene, at ja - klamme typer ringer op, sms'er, sender seksuelle billeder og ovenikøbet kan finde på at fortsætte i flere år.
Det burde klamme typer lade være med.
Boligmarkedet har der i hele min levetid ikke været nogen politikere, der for alvor har turdet røre ved.
Så det er rent 'vild west', hvor, hvis man er ung, og/eller ikke har penge er på herrens mark.

Eva Schwanenflügel, June Beltoft, Elisabeth Andersen, Anne Eriksen, David Zennaro og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Sören Tolsgaard

Anders Sørensen -

Hvordan har du det egentlig med Harvey Weinstein?

Er det i orden, at han tilbød filmroller for sex? Hans "tilbud" blev trods alt fremsat til kvinder over den sexuelle lavalder, så hvorfor ikke?

Det er muligt, Weinstein ikke gjorde noget juridisk angribeligt, men selskabet fyrede ham hurtigt, for i betragtning af, at han har vedkendt sig "frivillig sex" med talrige skuespillerinder under sådanne betingelser, ville det være meget dårlig PR at lade ham fortsætte.

Tiden er ikke til prædatoriske magtudøvere, det kunne gå an i Simon Spies' tid, men kvinderne finder sig ikke i det længere, og snart må selv Ålen erkende, at hans stil er en uddateret anakronisme.

Eva Schwanenflügel, June Beltoft, Kim Houmøller og John S. Hansen anbefalede denne kommentar
Erik Jakobsen

Jeg har her for et par år siden været ude i den situation at leje betingelserne pludselig ændredes, vi (syv polakker og jeg) skulle slå græsset UDEN nedslag i lejen. Jeg sagde fra til husejerens så store fortrydelse, jeg har dog aldrig været ude for, ej heller i mine unge dage at udføre seksuelle ydelser, hverken for mine mandlige eller kvindelige udlejere, det har jeg altid ment skyldtes mit udseende, for mange af mine mandlige kammerater fortalte om, det gav nedslag i lejen. På den anden har jeg altid ment det var pral.
Og går vi nu til nutidens unge studiner, om det de mener er et anstødeligt forslag fra udlejer, hvorfor siger de så ikke bare nej og farvel og tak. Så dør markedet for den slags forslag (hvis det findes) lige så stille ud.
Og nej hvis mine døtre kommer ud for den slags forslag slåning af græsplænen/sex, går jeg da ud fra som givet, de siger nej, hvis de mener, en så ydelse er utilbørlig.

Anders Sørensen

@Søren Tolsgaard, jeg har det ikke principielt anderledes med Weinstein, fordi han har tvunget kvinder til sex, end jeg ville have haft det med, at han havde tvunget dem til at slå sine sikkert betragteligt store græsplæner.

Jeg er principielt fuldstændig ligeglad med, hvordan man udnytter sin magt til at tvinge folk til gerning, de ikke gør af anden grund end underkastelse og underkasterens magtfuldkommenhed.

Nej Leo Nygaard, jeg kan ikke lige læse ud af artiklerne, at det er sådan, at klamme typer ringer op og spørger: er det i orden at jeg lige sidder og ornanerer, mens du fortæller lidt om hvem I, der der gerne vil leje min lejlighed er?

Så de kvinder er ikke blevet spurgt, før de blev blev udsat for grænseoverskridende henvendelser.

Eva Schwanenflügel og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
John S. Hansen

@ Leo 2004
Det må være ironisk, ikke?

"sugar forhold" Det er jo prostitution. Intet andet. Og ja, det er lovligt her i landet.
Bevares - kald mig bare gammeldags; men når "smarte" mænd begynder at udnytte unge boligsøgende menneskers(pigers) situation og muligvis naivitet, så sætter jeg foden ned!!

I dette studieår mangler ca. 22000 studerende en bolig. Jeg håber at mange fædre, ligesom jeg, vil være deres unge mennesker behjælpelige med at give disse sygeligt seksuelt forskruede mandspersoner et adækvat modspil til deres ucharmerende forsøg på at kompensere for manglende personlige egenskaber ved at udnytte noget så prosaisk som boligmanglen!

Henrik Bjerre, Eva Schwanenflügel, Lise Lotte Rahbek, June Beltoft og Elisabeth Andersen anbefalede denne kommentar

Fordi det er forargeligt, at klamme typer tillader sig aldeles uopfordret at henvende sig med stønnen, seksuelle billeder, sms'er om hvordan de har tanker om at kneppe en boligsøgende. Derfor.

Eva Schwanenflügel, Dennis Jørgensen, Lise Lotte Rahbek, June Beltoft og John S. Hansen anbefalede denne kommentar
Bettina Jensen

Hvis nu disse unge kvinder, som angiveligt frivilligt giver blowjobs eller har samleje med mandlige boligudlejere, virkelig gerne vil gøre dette, så annoncerede de vel deres velvillighed? Det ville da være langt smartere end at vente på at 'gå i fælden' - så mon ikke der er tale om at en del, måske hovedparten, af disse kvinder indgår et usundt kompromis, vel hjulpet af omstændighederne (boligmangel og ulighed i adgang til boliger + et risikovilligt forhold til egen seksuelle integritet)?

Bjørn Pedersen

Ligefrem to artikler om samme emne, samme dag og af samme forfatter?

Og får man sådan en gusten opringning: Brug krak.dk til finde tlf og evt adresse på vedkommende. Så er det lettere at anmelde. Eller, gud forbyde det, selv gøre noget socialt konstruktivt ved personerne.

John S. Hansen

@Leo 2140

Som det bliver sagt : fordi det er forargeligt!
Og urealistisk? Det synes jeg nu ikke min tilgang er. Anløbne personager, som spekulerer i at udnytte andres dårlige situation , dem skal man sgu slå hårdt ned på - det giver, om ikke andet en bedre nattesøvn.
Man har også den mulighed, at man lader den som forsøges udnyttet foregive villighed. Så kan man møde op til underskrivning af kontrakten - og tilfældigvis lade sin far dukke op, og hjælpe med at få underskrifterne på plads!

Eva Schwanenflügel, Lise Lotte Rahbek og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Bettina Jensen

John Hansen, udsigten til et blæsende arbejde udført af et fædrende ophav vil muligvis omstyrte handelen, og formentligt til fordel for alle parter.

Eva Schwanenflügel, Lise Lotte Rahbek og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Mads Jakobsen

"Er det ikke fair nok, så længe det upfront gøres klart, at et blowjob er den pris, der må betales for lejlighed? Vi taler om voksne mennesker, der må formodes at være i stand til at sige nej. Eller ja. Ville det være et problem, hvis man fik nedslag i huslejen mod at slå græsplænen et par gange om ugen? Hvorfor denne angst for sex-ydelser?"

Her har vi problemet med den seksuelle frigørelse i en nøddeskal. For rent logisk, hvis den seksuelle revolutions idealer var rigtige, så er sex som en hvilken som helst ydelse. Der går jo ikke noget af dig hvis du slår en græsplæne. Eller hvis nogen spørger dig om du vil gøre det. Dit forhold til omverden ændre sig ikke hvis det kommer frem at du engang slog græsset for nogen. Hvis du spørger din far og mor om du må slå græsset for din nabo, så siger de bare "Ja, ja."

Men sådan er det jo ikke med sex, vel?

Bettina Jensen

Den seksuelle frigørelse/emancipation blev under forbrugerismen, ganske i kapitalismens ånd, til markedsgørelse; porno og nedbrydelse af personlig integritet. På ingen måde overraskende, ligesom den tårnhøje benægtelse af dette også er helt forventelig.

Eva Schwanenflügel, Lise Lotte Rahbek og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
John S. Hansen

@Bettina
Din kommentar kl. 0722, er jeg ikke helt sikker på at jeg forstår rigtigt - "blæsende arbejde" osv.

John S. Hansen

@Bettina

Det fædrene ophavs indsats/funktion skulle udelukkende være for at lægge pres på den klamme udlejer, således at kontrakten ville blive indgået uden seksuelle ydelser af nogen art!!

John S. Hansen

@Bettina

Det fædrene ophavs indsats/funktion skulle udelukkende være for at lægge pres på den klamme udlejer, således at kontrakten ville blive indgået uden seksuelle ydelser af nogen art!!

John S. Hansen, jeg tillod mig en fordanskning af det fremmedgørende udtryk 'blowjob' - sorry.