Læsetid: 3 min.

LA-profil skoser klimaforskning – bankes på plads af partiledelse

Klimaforandringer handler mere om religion end videnskab, lyder det fra Liberal Alliances Villum Christensen. Partiledelsen tager afstand
Det er langt fra første gang, at Villum Christensen (i midten) rager uklar med LA’s politiske ledelse. I 2015 vakte det opsigt, da han her i avisen sagde, at »der ikke er videnskabeligt belæg for at påstå, at klimaændringerne i overvejende grad skyldes menneskelig aktivitet«, hvorefter han også dengang skosede FN’s klimapanel, der gentagne gange har understreget, at udledning af drivhusgas fører til global opvarmning.

Det er langt fra første gang, at Villum Christensen (i midten) rager uklar med LA’s politiske ledelse. I 2015 vakte det opsigt, da han her i avisen sagde, at »der ikke er videnskabeligt belæg for at påstå, at klimaændringerne i overvejende grad skyldes menneskelig aktivitet«, hvorefter han også dengang skosede FN’s klimapanel, der gentagne gange har understreget, at udledning af drivhusgas fører til global opvarmning.

Jeanne Kornum

14. august 2018

I weekenden kom Dansk Folkepartis klimaordfører, Mikkel Dencker, ud i noget af en storm med et udsagn om, at klimaforandringer var et spørgsmål om tro, og tro hører til i kirken.

Udtalelsen fik blandt andre Liberal Alliances klimaordfører, Carsten Bach, til at konstatere, at der er brug for tiltag, som kan nedbringe Danmarks CO2-udledning.

»Selvfølgelig påvirker de nu snart otte milliarder mennesker på Jorden vores klima,« sagde han til Ritzau.

Men Villum Christensen, partiets tidligere klimaordfører og nuværende medlem af Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget, ser tilsyneladende markant anderledes på sagen.

»Emnet (klimaforandringer, red.) har langt mere tilfælles med religion og tro end med videnskab,« skrev han i sidste uge på Facebook og kritiserede endvidere FN’s klimapanel:

»FN’s klimapanel er en politisk organisation og forfølger ikke de afgørende principper for seriøs forskning, herunder krav om åbenhed og kritik.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Ejvind Larsen
  • Peter Beck-Lauritzen
Ejvind Larsen og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Bjarne Bisgaard Jensen

Iøvrigt mener jeg, at jorden er flad

Flemming Berger, Ivan Breinholt Leth, Eva Schwanenflügel, John Andersen, Eigil Hansen, Nike Forsander Lorentsen, Torben K L Jensen, Marianne Stockmarr, Ejvind Larsen, Peter Beck-Lauritzen og Hans Larsen anbefalede denne kommentar
Søren Fosberg

Jamen det er den da. Det kan man jo se med sine egne øjne. Og ude ved kanten er der et højt plankeværk så børnene ikke falder ud.

Ivan Breinholt Leth, Eva Schwanenflügel, John Andersen, Eigil Hansen, Nike Forsander Lorentsen, Bjarne Bisgaard Jensen, Ejvind Larsen, Peter Beck-Lauritzen og Hans Larsen anbefalede denne kommentar
Peter Beck-Lauritzen

Synd for Villum, at han stadig ikke sætter sig ind i problemstillingerne/eller fatter dem. Men han har også travlt med at passe både lokal- og landspolitik, samt diverse ben plus ævl og kævl.
Villum er vel lidt undskyldt! Patetisk, Villum, - træk dig, du er ikke værd at høre på!

Kim Houmøller

L.A. er en sekt på linje med Jehovas vidner (undskyld til vidnerne). Ingen er forpligtet udover deres evner. Men forsvind ud af politik!

John Andersen, Mogens Holme, Peter Beck-Lauritzen, Marianne Stockmarr, Elisabeth Andersen og Michael Martensen anbefalede denne kommentar

Hvem skal man stole på i forhold til LA’s klimapolitik? spørger Martin Bahn.
Svaret må være, du skal overhovedet ikke stole på LA, heller ikke i klimapolitik.

Lise Lotte Rahbek, Flemming Berger, Ivan Breinholt Leth, Bjarne Bisgaard Jensen, Eva Schwanenflügel, John Andersen, Mogens Holme, Carsten Wienholtz, Eigil Hansen, Peter Beck-Lauritzen, Marianne Stockmarr, Sabine Behrmann, Elisabeth Andersen, Hans Larsen og Michael Martensen anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

De tunge drenges klub

"Dyden i midten" sagde Fanden.
Han satte sig mellem to prokuratorer.

Flemming Berger, Jan Boisen, Ivan Breinholt Leth, Eva Schwanenflügel, Toke Kåre Wagener og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne kommentar
Lars Bo Jensen

Der er et helt enkelt spørgsmål, der bør stilles til de klimaskeptiske og klimalunkne partier.
Hvis der stilles et forslag i folketinget, som vil mindske Danmarks bidrag til klimaændringerne men samtidig vil betyde, at vores BNP falder med 0,1 %. Hvad vil i så stemme til det forslag?
Det er stadig i folketinget at politiken vedtages og hvad partierne stemmer der, er langt vigtigere end alle de hensigtserklæringer der luftes i agurketiden.
Desværre er der ikke mange journalister der følger med i folketingets arbejde, ud over de forholdsvise ligegyldige åbnings- og afslutningsdebatter, hvor der jo ikke bliver vedtaget reel politik.