Læsetid: 4 min.

Mere Løkke end forstand

Tiden arbejder for statsminister Lars Løkke Rasmussen: Fremdrift i økonomien, kaos i den rød-grønne blok og en række nære tiltag på sundhedsområdet giver Venstre håb om at kunne bevare regeringsmagten
Flere understrømme bevæger sig lige nu i en gunstig retning for statsminister Lars Løkke Rasmussen, som sammen med Venstres folketingsgruppe fredag holdt sommermøde ved Marselisborg i sydkanten af Aarhus.

Flere understrømme bevæger sig lige nu i en gunstig retning for statsminister Lars Løkke Rasmussen, som sammen med Venstres folketingsgruppe fredag holdt sommermøde ved Marselisborg i sydkanten af Aarhus.

Henning Bagger

18. august 2018

Timing betyder alt i politik. Tunge konjunkturer og flygtige folkestemninger afgør valg. Netop derfor er der ingen grund til at forvente et pludseligt sensommervalg i Danmark. Endnu har Lars Løkke Rasmussen (V) meget at vinde ved at vente lidt og trække den allerede igangsatte valgkamp ud i langdrag.

Flere understrømme bevæger sig lige nu i en gunstig retning for statsminister Lars Løkke Rasmussen, som sammen med Venstres folketingsgruppe fredag holdt sommermøde ved Marselisborg i sydkanten af Aarhus. Her satte han scenen for en politisk efterårssæson, der vil blive præget af brede, populære og samlende dagsordener: borgernær sundhed, bedre erhvervsuddannelser og en vidtrækkende klimaplan.

Væk er alle de kontroversielle forslag, som Lars Løkke Rasmussen tidligere har fremlagt om bl.a. lavere SU og senere folkepension. Væk er forslag om skattelettelser og nulvækst i den offentlige sektor. I stedet vil Venstre forsøge at gå til valg på at have brugt dette kommende efterår på at have løst hverdagsproblemer.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Runa Lystlund
  • Kim Folke Knudsen
  • Eva Schwanenflügel
  • Torben K L Jensen
Runa Lystlund, Kim Folke Knudsen, Eva Schwanenflügel og Torben K L Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Man skal ikke sluge valgpropaganda eller være i tvivl om, at Lars Løkke med ø vil finde en finte, der kan passe for at få de bedste kort på hånden - på den ene eller den anden måde.

Benta Victoria Gunnlögsson, Torben K L Jensen, jørgen djørup og Dorte Sørensen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Men når Løkke Rasmussen overvejer at afskaffe regionerne og overgive sundheden til kommunerne og de mere specielle opgaver til staten eller særejede institutioner - betyder det ikke at hans stort anlagte strukturreform har slået fejl?
Ligeledes når nu regeringen erkender , at der skal flere lokalbetjente til - betyder der så ikke at politireformen under Lene Espersen har slået fejl?

Poul Erik Pedersen, morten rosendahl larsen, Kim Folke Knudsen, Torben K L Jensen, C Munk, Eva Schwanenflügel, Anne Eriksen, Verner Nielsen, Søren Bro og jørgen djørup anbefalede denne kommentar
John Damm Sørensen

"Dengang han endnu ikke for alvor var blevet kompromitteret af bilagssager og personlige troværdighedsskandaler."
Hovsa, hvor kommer det fra. Lars Løkke Rasmussen har da i hele sit politiske liv været en plattenslager, der snyder og bedrager private såvel som det offentlige. Har Lars Trier Mogensen allerede glemt, at Løkke snød Hanne Boel for honorar i de glade dage i Venstres Ungdom. Og har Lars Trier Mogensen allerede glemt Lars Løkke Rasmussens bilagsskandaler fra tiden som amtsborgmester i Frederiksborg Amt? Var det sidste ikke den drivende kraft for at få lukket amterne og buret de kompromitterende bilag inde i utilgængelige arkiver?

morten rosendahl larsen, Kim Folke Knudsen, Torben K L Jensen, Eva Schwanenflügel, Dorte Sørensen, Anne Eriksen, Olav Bo Hessellund og Bjarne Bisgaard Jensen anbefalede denne kommentar
Jens J. Pedersen

Stor nedtur for Danmark, hvis Løkke fortsætter. Men Tulle vil gerne, da han kan sryre Løkke, der kun har som målsætning at blive siddende på pinden.

Torben Skov, Kim Folke Knudsen, Anne Eriksen, Eva Schwanenflügel og Verner Nielsen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Lars Trier Mogensen :
"Kun én ting stod tindrende klart på fredagens sommergruppemøde: Alle de mærkesager i velfærds- og sundhedspolitikken, som Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet ellers havde tænkt sig at gå til valg på, vil statsministeren gerne forsøge at komme i forkøbet."

Jeg synes, det er en usædvanlig skarp analyse.
Det kan godt være, venstrefløjen hader at høre efter, men den gør klogt i at imødegå Lars Løkkes taktik på hvert et punkt.

Glem ikke at Lars Trier Mogensen forudså at Trump vandt præsidentvalget.
Vi skal nødigt have en gentagelse af scenariet herhjemme i andedammen..

morten rosendahl larsen, Anne Eriksen og Frede Jørgensen anbefalede denne kommentar
Frede Jørgensen

@ Eva

Selvfølgelig er det en skarp analyse - Lars Trier er fænomenal
men det er også en elendig og møgirriterende analyse.

Torben K L Jensen

Det er i hvert fald bemærkelsesværdigt at Lars Trier Mogensen tror Lars Løkke Rasmussen ikke er blevet gennemskuet forlængst,at han faktisk tabte sidste valg med et brag,at hans popularitet ikke har bevæget sig mere end en skildpadde i en mudderpøl og sidst - ikke mindst - har rød blok faktisk et flertal udenom Alternativet. Lasse - Hvad angår det politiske forum er "plejer" tilsyneladende død - du tager på doven vis alt for mange ting for givet - en dødssynd i politisk analyse.

Kim Folke Knudsen, Eva Schwanenflügel, Anne Eriksen, Bjarne Bisgaard Jensen, Poul Erik Pedersen og Frede Jørgensen anbefalede denne kommentar

Man kan så undre sig, i lyset af alle "bedrifterne" - hvad gør den mand i statsministerens stol?

Torben Skov, Eva Schwanenflügel, Frede Jørgensen og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Torben, alle var overbeviste om, at Clinton ville vinde.
Just sayin'..

Kim Folke Knudsen, Anne Eriksen og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar
Torben K L Jensen

Eva - Der var faktisk een valganalytiker der forudsagde Trump´s sejr - han sagde også at Bernie Sanders har større chance for at slå Trump end Hilliary Clinton. Husker ikke navnet men han er berømt for sine præcise valganalyser.

Kim Folke Knudsen, Anne Eriksen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Frede Jørgensen

Der er ikke noget galt med Lars Trier
men der er noget rivende galt med den nuværende regering.

Ib Christensen, Torben Skov, Anne Eriksen, Torben K L Jensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Torben - Trier skrev en bog om Trump længe før valget :
"Den Store Joker".
Ja, der var også en amerikaner, der forudså Trumps valg. Husker heller ikke hvad han hed..
Medmindre det var Michael Bloomberg?

Torben K L Jensen

Ja rigtigt "Den store Joker" blev skrevet før valget men sejren blev først kommenteret i den opdaterede udgave. AArgh - Eva lad petitesserne falde - Trier er genial med hjertet på det rette sted og selv genier kan have en dårlig dag - som i nu.

Kim Folke Knudsen

Lars Trier Mogensen regner med at en fortsat højkonjunktur redder Det blå Marionet Teater under ledelse af Danmarks reelle Statsminister fra år 2015-2019 Kristian Thulesen Dahl DF.

Det DF som dagligt begejstres over Donald Trumps gentagne udbrud og indfald. Det DF som rejser på oplysningsrejse til Rusland for at blive kloge på Vladimir Putins politik. Det DF som leger med tanken om et en politikerledeafstemning om EU, hvor danskerne brækker sig og siger nej lad os komme ud. Så kan DF med de rene hænders politik langt fra de irriterende forhandlinger kræve, at Danmark får en aftale, hvor alt det gode fra EU bevares og vi selv vi løber stærkere end en hest kan rende fra enhver forpligtelse. Klima nej det er et trosspørgsmål siger Mikkel Denker (DF). Der skal vi blot sætte os roligt til rette i hedebølgen eller under efterårsstormen og vente på en billig økologisk løsning, som vi så kan kopiere efter, at alle andre lande har taget stikket med de nye grønne arbejdspladser. Det er sund fornuft for dem med sindighed, udsalgstanker og jydekrog: hellere en billig løsning imorgen end for meget ståhej nu.

Kan Socialdemokraterne ikke oplyse mig om, hvor forjættende dette DF projekt er for dem ? Svar ønskes her efter den hede forelskelse med DF og lysten til at fusionere i De Forenede Danske Folkepartier ( Thulesen Dahl & Frederiksen Inc ) ?

Hvor mange efterlønsår får vi igen på det projekt Socialdemokrater ??

Bliver dagpengeperioden 4 år lang med en alliance med DF ??

Bliver førtidspensionsreformen og ressourceforløbende afskaffet med DF ??

Kan vi så få at vide, hvad den nye koalition S-DF vil tilbyde vælgerne ved valget i år 2019 ?.

Det er ikke nok med gratis sms medlemsskaber af Socialdemokratiet. Der skal være politik bag og ikke tomme fraser og løfter uden substans. eller billedserier med Mette Frederiksen som landets store sociale samvittighed fra Nordjylland smukt men ikke konkret nok.

Hvis nu Trier Mogensen tager fejl og Donald Trumps antiliberale toldkrig mod Kina, Rusland, Mexico, Canada og måske EU især Tyskland hvis nu det er stenen som får lavinen til at rulle og den økonomiske krise til at komme bragene tilbage, så er gode råd dyre For Lille Lars fra Græsted.

Jeg kan lige se det: En kommende Centrum Venstre Regering der endnu en gang skal rydde op i ruiner af statsfinanser og som bagefter beskyldes for løftebrud af partiet Venstre. Nej ikke en gang til i år 2019 tak.

Torben K L Jensen, Poul Erik Pedersen, Dorte Sørensen, Hans Larsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar