Læsetid: 10 min.

Niels Brock benytter udskældt amerikansk akkreditering til at omgå danske regler

Den danske handelsskole Niels Brock lader sig ikke stoppe af, at de har mistet deres danske godkendelse til at udbyde videregående uddannelser. I stedet har de fundet en alternativ vej ved at bruge en udskældt amerikansk akkrediteringsinstitution. Nu sås der tvivl om grundlaget for skolens godkendelse
3. september 2018

Handelsskolen Niels Brock benytter en udskældt og stærkt kritiseret privat amerikansk akkrediteringsinstitution (ACICS) til at udbyde en videregående uddannelse uden om dansk lovgivning.

Ingen danske myndigheder fører tilsyn med uddannelsen, fordi den er udbudt gennem den amerikanske institution, som Niels Brock betaler for at akkreditere eller med andre ord godkende uddannelsen.

»Det virker som et hul i lovgivningen, hvis man som dansk uddannelsesinstitution kan betale en privat amerikansk akkrediteringsinstitution for at godkende en uddannelse, man ikke er godkendt til at udbyde af danske myndigheder,« siger Peter Dahler-Larsen, der er leder af CREME, Center for Resultater, Effekter, Måling og Evaluering, ved Københavns Universitet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Henrik Leffers
  • ingemaje lange
  • Peter Beck-Lauritzen
  • Eva Schwanenflügel
Henrik Leffers, ingemaje lange, Peter Beck-Lauritzen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Peter Beck-Lauritzen

Ærværdig uddannelsesinstitution er blevet til fals for ussel mammon! Andre institutioner, ex. Århus Universitet laver tvivlsomme rapporter for landbruget, fordi hovedparten af deres budget er afhængig af rapport-indtægter. Snart er alt til fals. Holdninger bliver det næste, - og så er sammenligningen med Venezuela tæt på virkeligheden! Anstændighed søges!

Thomas Olsen, Flemming Berger, John Damm Sørensen, Carsten Wienholtz, Ruth Gjesing, Tue Romanow og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Johnny Winther Ronnenberg

Hvor er undervisning ministeriet henne, de må da kunne forlange flere akkrediteringer ud fra en given liste af udbydere, så der er garanti for at uddannelserne rent faktisk har værdi.