Læsetid: 4 min.

Ost er det nye kød – på godt og ondt

Det føles, som om jeg endelig er ved at have knækket koden til, hvordan man klarer sig uden kød, uden at det koster på livskvaliteten. Der er bare ét problem: De lækreste ingredienser er dem, der er værst for klimaet
Det føles, som om jeg endelig er ved at have knækket koden til, hvordan man klarer sig uden kød, uden at det koster på livskvaliteten. Der er bare ét problem: De lækreste ingredienser er dem, der er værst for klimaet

Jesse Jacob

4. august 2018

I dag er jeg glad. Rigtig glad. Det føles, som om jeg endelig har fået et gennembrud.

Jeg forsøger at fange min kærestes blik på den anden side af spisebordet for at fremtvinge lidt ros. Men hun fanger ikke rigtig vinket.

»Mmm … det har jeg sgu gjort godt,« siger jeg uden helt at have fået tygget af munden.

Der går nogle sekunder, før hun svarer.

»Det är jättegott. Absolut

Det virker, som om hun mener det, men jeg tror måske, hun er lidt træt af min fisken efter anerkendelse af mine evner som kok. Det må hun i så fald leve med. Det er trods alt mig, der står for næsten al madlavning.

Og i dag har jeg særligt fortjent det. Efter en svær periode er jeg endelig ved at have knækket koden til, hvordan man laver lækker mad uden kød.

Det er tre uger siden, jeg konverterede til vegetar. Ideen var at undersøge, om det egentlig ville være nogen stor opofrelse for en kødelsker som mig at gøre det klimamæssigt rigtige. Det vil sige: Om det ville koste på livskvaliteten.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • ingemaje lange
  • Ervin Lazar
  • Eva Schwanenflügel
  • Henrik Rasmussen
  • Katrine Damm
  • Britta Hansen
  • David Zennaro
ingemaje lange, Ervin Lazar, Eva Schwanenflügel, Henrik Rasmussen, Katrine Damm, Britta Hansen og David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Mads Tømming

Hej Lasse

Tag ind og få en god oplevelse med vegansk mad på en eller alle disse spisesteder i KBH.
Yellow Rose - kultorvet
Cafe Kaf - Sankt hans torv
Plant power food - Sankt Hans torv
Organic Boho - Christianshavn (prinsessegade)
Green Burger - Fredenborggade - overfor torvehallerne
Souls - Nørre Farimagsgade & nordre frihavnsgade
Nice cream - enghave plads og Sankt Hans torv
Stefanos pizza - nørrebro parken
Madeinitaly - nyhavn
Express pizza - mimersgade
Veggieheros - Blegdamsvej
Acacia - gammel kongevej
Plante pølsen - Jægersborggade

Per Torbensen, ingemaje lange, Maj-Britt Kent Hansen, Ervin Lazar, Eva Schwanenflügel, Katrine Damm og Britta Hansen anbefalede denne kommentar

Lasse ser du arbejder med alle vores gode råd, og dem skal man som bekendt være varsom med ;)
Nu var det jo mig, der startede med at sige halloumi, så hvad filan skal jeg finde på? Jeg kan ikke komme på andet end lidt men godt - altså ikke tre stykker, men et eller to, nej nemt er det f*ndme ikke:)
Jeg er bange for at du bliver nødt til at tage en måned som veganer - du vil vel ikke stå tilbage for den unge DF'er?

Eva Schwanenflügel

Katrine, synes dog ikke, at den unge DF'er imponerede. Der var decideret manglende entusiasme omkring veganer-projektet, og manden var syg halvdelen af måneden, angiveligt netop på grund af sin kostomlægning ;-)

Søren Lystlund

Rjna skriver.
Vedrørende klimaaftryk på lammekød. Her varierer tallet efter hvor lammekødet nydes og tallet er meget lavere i lande, hvor de går på fjeldet og nydes i samme land.

I det hele taget kunne vi reducere vores CO2 hvis vi ikke boede i dårligt isolerede alt for store enfamiliehuse langt fra vores arbejde.
Rejste færre gange til udlandet.
Tog kortere bad.
Forbrugte mindre.
Producerede mere i egne lande.
Kørte mindre i bil.
Spiste mad dyrket i vores eget land og meget andet.

Søren Lystlund

Runa skriver.
Veganer har ofte helt gulbrune tænder. Jeg kender flere. Hvad skyldes det? Er der nogen, der kender årsagen? Er selv vegetar med mellemrum og har aldrig fået mørke tænder.

Maj-Britt Kent Hansen

Fotoillustrationen! Jeg tager mig til hovedet. Det er jo en kæmpe portion haloumi og ganske lidt grønt. Helt forkert bytteforhold.

Jørgen Wind-Willassen

Klimaaftryk.
Det rene vås.
Det giver da ingen mening at sammenholde klimaaftrykket mellem forskellige fødevarer målt i kg.
I det mindste må der omregnes til næringsindhold - f.eks energi og protien mængde.
Agurk og kød giver det slet ingen mening at sammenligne i kg.
Og kilden ?
Hvem mon har regnet?
Så om igen.

Katrine Damm, Søren Lystlund og Britta Hansen anbefalede denne kommentar