Læsetid: 3 min.

Partier kræver forklaring fra Støjberg om mangelfuldt svar til FN

Det er dybt problematisk, at Flygtningenævnet trodser kritik fra FN’s Børnekomité, og at regeringen tilmed har fjernet en vigtig passage i et svar til komiteen. Sådan lyder det fra udlændingeordførere fra Enhedslisten, SF og Alternativet. Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg kan nu se frem til at blive kaldt i samråd om sagen
Flere partier vil nu have udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) i samråd om sagen, at regeringen fjernede oplysninger i svar til FN i sag om kvindelig omskæring, som Information skrev torsdag.

Flere partier vil nu have udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) i samråd om sagen, at regeringen fjernede oplysninger i svar til FN i sag om kvindelig omskæring, som Information skrev torsdag.

Miriam Dalsgaard

24. august 2018

»Bizart,« lyder det fra Enhedslisten. »Det ligner en tilståelsessag,« siger Holger K. Nielsen som reaktion på Informations afdækning af, at regeringen i et obligatorisk opfølgende svar til FN har udeladt vigtige oplysninger om den danske praksis i en sag vedrørende kvindelig omskæring.

Baggrunden er, at Danmark i januar fik kritik af FN’s Børnekomité for at give afslag på asyl til en somalisk kvinde og hendes nyfødte datter. Datteren kunne risikere at blive omskåret, hvis kvinden og barnet blev sendt retur til Somalia.

Men kritikken drejede sig dog ikke kun om denne konkrete sag, for komiteen mente også, at Danmark var forpligtet af FN’s Børnekonvention til ikke at gøre det samme i andre lignende sager.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Dorte Sørensen
Eva Schwanenflügel og Dorte Sørensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Tesfaye fornægter ikke sin højt udviklede evne for medløberi. Mon ikke udtalelser som denne kan kølne EL's lyst til at pege på Mette Frederiksen og hendes stedse mere højredrejede parti som afløser for Lars Uløkke.
Hvis EL mener det alvorligt med, at man ikke alene vil have en ny regering, man vil også have en ny politik, hvordan kan man da få sig selv til at pege på Sosserne?

Britta Hansen, Eva Schwanenflügel, Ole Frank og Bjarne Bisgaard Jensen anbefalede denne kommentar
Lars Bo Jensen

Der kan indkaldes til alle de samråd og stilles alle de ministerspørgsmål det skal være, men så længe +90 mandater står bag afslagene, vil intet blive ændret. Nu er socialdemokraterne også med på at nægte asyl til så mange som muligt, så pyt med de utidssvarende konventioner.

Britta Hansen, Arne Lund og Søren Bro anbefalede denne kommentar