Læsetid: 4 min.

»Peter Kemp var et ideal for den ægte intellektuelle debattør«

Den netop afdøde filosof og teolog Peter Kemp skrev afhandling om engagementets filosofi, og han efterlevede den hele sit liv ved at forsøge at bringe filosofien ind i samfundsdebatten, mener filosofi-kolleger. Som ægte intellektuel debatterede og engagerede Kemp sig i alt fra teknologikritik, ældrepleje og folkeskolereform
Peter Kemp introducerede den brede befolkning til filosofi i boganmeldelser, kronikker og i radioen.

Peter Kemp introducerede den brede befolkning til filosofi i boganmeldelser, kronikker og i radioen.

Jacob Nielsen

6. august 2018

Den danske filosof og teolog Peter Kemp døde ifølge Politiken lørdag i en alder af 81 år efter længere tids sygdom. Peter Kemp var oprindeligt uddannet i teologi på Aarhus Universitet og havde i løbet af 1960’erne flere studieophold i Tyskland og Frankrig, men vendte tilbage i slutningen af 60’erne for at undervise og skrive doktorafhandling på Københavns Universitet. Filosof Arno Victor Nielsen mødte Peter Kemp, da han var filosofistuderende:

»Han kom direkte fra ungdomsoprøret i Paris, og han var næsten den eneste lærer på Københavns Universitet i 1970’erne, der beskæftigede sig med fransk og tysk filosofi,« forklarer Arno Victor Nielsen.

Sammen dannede de to i starten af 1980’erne Filosofisk Forum, som netop var et opgør mod, at det etablerede filosofiske selskab var meget orienteret mod den analytiske angelsaksiske filosofi. Peter Kemp var orienteret mod den kontinentale franske og tyske filosofi, som var mere optaget af at engagere sig i menneskets mere konkrete eksistentielle problemer, forklarer Arno Victor Nielsen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
 • Alle artikler på information.dk
 • Annoncefrit information.dk
 • E-avis mandag til lørdag
 • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Eva Schwanenflügel
 • Steffen Gliese
 • Maria Francisca Torrezão
 • Jørn Andersen
 • Henrik Günther
 • Ejvind Larsen
 • Poul Erik Riis
 • Trond Meiring
 • Anders Reinholdt
 • Hans Aagaard
 • Grethe Preisler
 • Maj-Britt Kent Hansen
Eva Schwanenflügel, Steffen Gliese, Maria Francisca Torrezão, Jørn Andersen, Henrik Günther, Ejvind Larsen, Poul Erik Riis, Trond Meiring, Anders Reinholdt, Hans Aagaard, Grethe Preisler og Maj-Britt Kent Hansen anbefalede denne artikel

Kommentarer