Læsetid: 3 min.

Pigefodbold skal ikke længere være sportens underklasse

Efter 142 år åbner en af Danmarks største fodboldklubber, Kjøbenhavns Boldklub (KB), som er tæt forbundet med FCK, slusen for pigefodbold. Nu skal pigefodbold have samme vilkår som drengefodbold, lyder ambitionen fra sportschef og initiativtager hos KB, Franz Dupont. Men det er svært at undgå differentiering, vurderer fodboldekspert
»Vi vil gerne sparke til den bold, der ruller lige nu, og det gør den for pigefodbold,« siger Franz Dupont, der er sportschef hos KB og initiativtager til et nyt projekt for at ligestille pigefodbold med drengefodbold.

»Vi vil gerne sparke til den bold, der ruller lige nu, og det gør den for pigefodbold,« siger Franz Dupont, der er sportschef hos KB og initiativtager til et nyt projekt for at ligestille pigefodbold med drengefodbold.

Finn Frandsen

22. august 2018

’Gør drenge til mænd, og mænd til drenge’ er mantraet hos den Kjøbenhavnske Boldklub, KB. Ordsproget får imidlertid en opdatering, når efterårssæsonen skydes i gang, og boldklubben lancerer et progressivt pigeprojekt. Forhåbningen er at ligestille pigefodbold med drengefodbold, så ressourcherne skal være de samme på tværs af kønnene:

 »Vi vil gerne sparke til den bold, der ruller lige nu, og det gør den for pigefodbold. Holdene vil blive budt velkommen som et femte hold på årgangene sammen med de fire eksisterende drengehold og indgår på lige fod i den sportlige model. Det vil sige, at de træner på samme tidspunkt med samme træningsfokus. Vi vil gerne sende et signal om, at pigefodbold ikke nødvendigvis er anderledes end drengefodbold,« fortæller Franz Dupont, der er initiativtager og sportschef hos KB. 

Forventningen er, at fire pigehold skal etableres i aldersgruppen fire-syv år, så muligheden for at opdrive en talentmasse, som skal bidrage til pigeelitehold senere hen, kan blive en realitet. 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Erik Karlsen
  • Eva Schwanenflügel
Erik Karlsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu