Læsetid: 5 min.

Regeringen vil afskaffe særligt tilskud til efterskoleophold for indvandrere

I finanslovforslaget lægger regeringen op til at sløjfe den såkaldte indvandrertakst til efterskoler. Det sker, selv om regeringen tidligere har ønsket flere elever med ikke-vestlig baggrund på de danske efterskoler
Regeringen har ønsket at fremme integrationen ved at få indvandrere til at vælge efterskoleophold. Men nu lægger regeringen op til helt at afskaffe den særlige tillægstakst til indvandrere på efterskole.

Regeringen har ønsket at fremme integrationen ved at få indvandrere til at vælge efterskoleophold. Men nu lægger regeringen op til helt at afskaffe den særlige tillægstakst til indvandrere på efterskole.

Asger Ladefoged

31. august 2018

Det var en succeshistorie.

Når indvandrere vælger at gå på efterskole, fremmer det integrationen, konkluderede en rapport fra maj. Og undervisningsminister Merete Riisager (LA) efterlyste samtidigt flere flygtninge og indvandrere på de danske efterskoler.

Men ikke desto mindre lægger regeringen nu i sit finanslovforslag for 2019 op til helt at afskaffe den særlige tillægstakst til indvandrere på efterskole. Denne ordning har ellers været en væsentlig forklaring på succesen.

I en rapport fra maj lavet af Als Research for Efterskoleforeningen understreges det, at ikkevestlige indvandrere, der har gået på efterskole, opnår markant større sproglige, sociale og faglige færdigheder under et efterskoleophold. Samtidig knytter elever sig gennem opholdet mere til det danske samfund og dets traditioner, lyder det.

»Der er bred enighed om, at efterskolen er et oplagt sted at kickstarte de unges integration i Danmark,« konstateres det således i rapporten.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Viggo Okholm
  • Trond Meiring
  • Britta Hansen
  • Eva Schwanenflügel
  • Dorte Sørensen
Viggo Okholm, Trond Meiring, Britta Hansen, Eva Schwanenflügel og Dorte Sørensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Det er jo mageløst. Svarer til at pisse på vej folk og bagefter håne dem for at lugte.
Er der slet ingen nedre grænse for DF's uanstændighed og smålighed?
Nok ikke.
For mig at se: Stuerene bliver I aldrig!

Søren Bro, Trond Meiring, Jens J. Pedersen og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar
Jens J. Pedersen

DF forhindrer mennesker i at gøre det, menneskene gerne vil, hvorefter de påstår, at menneskene ikke vil.
Magen til hykleri eksisterer ikke nord for Ækvator!
Pia Kjærsgaard og hendes slæng ødelægger utrolig meget for Danmark, og de er så udanske, at det giver kvalme.

Marie E. Rasmussen, Søren Bro, Hans Larsen, Viggo Okholm, Trond Meiring, Karsten Lundsby og Christel Gruner-Olesen anbefalede denne kommentar

Jeg kender ikke systemet og dets fordeling af ressourcer nok til at diskutere tal, jeg ved bare at efterskoler og højskoler er dyre og på trods af de pæne ord ikke er for alle, da mindre bemidlede som sådan ikke kan få store tilskud til disse skoler. Engang kunne man få kommunetilskud til en højskole hvis man havde aftjent værnepligt. Efterskolernes mission kan hermed godt have en social slagside og unge med anden etnisk baggrund har bl.a. forældre som ikke har det økonomiske overskud til at sende deres unge afsted. De som har det, har måske så ikke børn som har behovet for integration, da det her er sindelaget som afgør hvilken personlig linje de tager
men DF og dets skadelige indflydelse på menneskesynet he ri dette land behøver vi vist ikke diskutere, den slår alle rekorder og trækker andre med i faldet..

Johnny Winther Ronnenberg

Det er grotesk at man nedlægger en succes på et område der altid kritiseres, når det så viser sig at integrationen lykkes, så nedlægger man aktiviteten. Den logik forstår jeg ikke :-(