Læsetid: 4 min.

’Regionerne gør mange gode ting, men det er bestemt ikke godt nok’

Til efteråret skal Folketinget drøfte en ny sundhedsreform. Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og De Konservative vil afskaffe regionerne, der i dag står for driften af sygehusene. Information spørger her formanden for Lægeforeningen og Liberal Alliances sundhedsordfører om de bedste argumenter for og imod
11. august 2018

Andreas Rudkjøbing, formand, Lægeforeningen

– Hvorfor skal regionerne bevares?

»Hvis man skal kaste sig ud i en stor reform af sundhedsvæsenet, skal man være sikker på, at det vil føre til en mærkbar forbedring for patienterne. Lige nu ved man ikke, hvilke fordele og ulemper, det vil føre med sig. Det virker som et uigennemtænkt, virkelighedsfjernt forslag.

Vi har nogle meget konkrete problemer med underfinansiering, en nødlidende psykiatri, sygeplejerskemangel og lægedækningsproblemer. I den situation er det forunderligt, at man vil diskutere struktur og langsigtet styring. Det vil tage en årrække at få et nyt system på plads, det vil blive enormt dyrt, og det vil tage energi fra de problemer, vi har nu og her.«

– Et af problemerne i sundhedsvæsenet i dag er, at patienter falder mellem to stole i samspillet mellem regioner og kommuner. Ville det ikke hjælpe at skære det ene led bort – altså regionerne?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Peter Sterling

Enten har politikerne fået storhedsvanvid, eller de lever i et helt anden parallel-univers, med en skæbnesvanger tro på deres egen ufejlbarlighed. De fleste af politikernes milliard planer fejler stort, listen over kulsejlede projekter ville fylde hele avisen.

Det er sandsynligvis diverse konsulent virksomheder som nodger politikerne over i projekter ingen af dem kan overskue, men hvorfor kan politikerne ikke tage ved lære? Sporene skræmmer, da konsulenterne altid høster frugterne uanset hvad, og regningen hænger borgerne på, hver gang.

Der må indarbejdes konsekvenser i kontrakterne over for konsulentfirmaerne, men hvad med politikerne som har bestilt de vandvittige storprojekter? De giver sig selv og hinanden amnesti, og er derved fri for enhver erstatning. Kaos er hvad de efterlader sig i kølvandet, hvorefter de ansættes som lobbyister, konsulenter eller som underholdning i TV.