Læsetid: 4 min.

Rødvask af den blå regering

Socialdemokratiets alliance med Dansk Folkeparti har skabt en paradoksal effekt: Kristian Thulesen Dahl har efterhånden presset Lars Løkke til at droppe alle de borgerlige tiltag, som Mette Frederiksen ellers skulle have kørt valgkamp imod
Regeringens forslag til finanslov for 2019, som finansminister Kristian Jensen (V) præsenterede i torsdags, er designet til at kunne ændres og udvides, så det imødekommer alle de krav, som støttepartiet Dansk Folkeparti måtte komme med

Regeringens forslag til finanslov for 2019, som finansminister Kristian Jensen (V) præsenterede i torsdags, er designet til at kunne ændres og udvides, så det imødekommer alle de krav, som støttepartiet Dansk Folkeparti måtte komme med

Jonas Olufson

1. september 2018

Finanslovsudspil fra en mindretalsregering i et valgår er kun en meget løs forhandlingsskitse. Det udspil, som VLAK-regeringen fremlagde torsdag, er designet til at kunne ændres og udvides, så det imødekommer alle de krav, som støttepartiet Dansk Folkeparti måtte komme med. Valgflæsk er altid elastisk.

Finansminister Kristian Jensen (V) har flere milliarder i baglommen i form af en ekstra valgkampsreserve, også væsentligt flere penge end den forhandlingsreserve på 1,35 mia. kr., som officielt indgår i udspillet. Alene sidste år var der en ekstra milliard at gøre godt med, og regeringen er mere end parat til at betale yderligere, når Kristian Thulesen Dahl henover de kommende måneder – vanen tro – vil finde det opportunt pludselig at lægge nye krav oveni.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
 • Alle artikler på information.dk
 • Annoncefrit information.dk
 • E-avis mandag til lørdag
 • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Katrine Damm
 • Thomas Olsen
 • Kurt Nielsen
 • Kim Folke Knudsen
 • Per Langholz
 • Eva Schwanenflügel
 • Jens Thaarup Nyberg
 • Frede Jørgensen
 • Bjarne Andersen
 • Hans Aagaard
 • Bjarne Bisgaard Jensen
 • Torben K L Jensen
Katrine Damm, Thomas Olsen, Kurt Nielsen, Kim Folke Knudsen, Per Langholz, Eva Schwanenflügel, Jens Thaarup Nyberg, Frede Jørgensen, Bjarne Andersen, Hans Aagaard, Bjarne Bisgaard Jensen og Torben K L Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben K L Jensen

Lars Trier Mogensen er mere en konspirationsteoretiker med "hvis bare det var sådan" ønsketanker end en realistisk vurdering af de politikske understrømme i vadehavet fyldt med faldhuller og giftige fjæsinger. HUH.

Kr. Jensen og især Løkke er så magtsyge, at de sammen med LA gerne dropper al liberalisme m.m. og laver politik, som i 2004/5, under Fogh, hvor pengene fossede ud, og hvor der ikke var dækning for hans skattelettelser, inden krisen, men vælgerne har luret dem. 53/47 er seneste måling. Der kan komme krise igen, før vi aner, med Trump ved roret p.t i USA, den mand er bindegal og spiller hasard med verdensøkonomien, freden og meget mere.
Og bare tanken om DF i en regering giver mig myrekryb.

Svend Erik Hansen, Torben Bruhn Andersen, Bjarne Andersen, Eva Schwanenflügel og Kim Folke Knudsen anbefalede denne kommentar
Torben K L Jensen

En anden ting er at "besserwisserne" i FoxNews er det forum pt. der har den tætteste kontakt til partierne på borgen og dermed de bedste forudsætninger for deres analyser - og de ligger en del fra hvad Lars Trier Mogensen har at berette.
PS : Jeg tager ALLE kommentarer med et gran salt - særligt i et valgår.

Eva Schwanenflügel

Lars Trier Mogensen :
"Socialdemokratiet har selv givet Kristian Thulesen Dahl den midterplatform, som nu udnyttes dygtigt af på den ene side Dansk Folkeparti til at stille gammelsocialdemokratiske velfærdskrav, og på den anden side af Venstre til at afdramatisere Lars Løkke og derved gøre ham mere valgbar".

Det er lige netop det, der er så farligt ved S nye strategi for at holde sig så tæt på DF som overhovedet muligt.
DF tager stafetten som det nye 'velfærdsparti', og vælgerne vil få vanskeligt ved at gennemskue, hvad der i realiteten foregår med økonomien. De er mestre i det symbolskes kunst.

Altimens er det blevet sværere og sværere at skelne mellem S og V på velfærdsområdet.
Det kommer bare ikke tydeligt nok frem, hvad S egentlig kan gøre bedre, hvis de da har en sådan plan.
De afskyelige fattigdomsreformer bliver ikke rullet tilbage med S i spidsen, og kan S siges at kæmpe for 'den lille borger' længere?

Partiet har også distanceret sig så meget fra sine støttepartier, at det kommer til en kamp om profilering, istedet for at S fremstår som den samlende midte.

Vi lever sandeligen i interessante tider..

Katrine Damm, Lars Løfgren, Thomas Olsen, Ebbe Overbye, Kurt Nielsen, Torben Bruhn Andersen, Estermarie Mandelquist, Bjarne Andersen, Kim Folke Knudsen, Carsten Nørgaard og Frede Jørgensen anbefalede denne kommentar
Kim Folke Knudsen

Den såkaldte Rødvask af regeringen varer kun til den dag, hvor VLAK eller en lignende blå regering er genvalgt. Så tager politikken fat igen med social ulighed, fattigdom for de udsatte og nye besparelser på det, som er fælles eje. Det er udtryk for en relativisering af ordet Rød, at kalde det nuværende Finanslovsforslag for en Rødvask. Det svarer til at 100 km sociale forringelser tilbageføres med 10 meter.

Fallitten er, at Socialdemokraterne i Danmark ikke vil opstille et alternativ til denne politik, men istedet for sidder til højbords med det nationalistiske og antieuropæiske parti DF. Der er ikke en lyd fra den kant om at hjælpe kontanthjælpsmodtagere på lave ydelser, om at afskaffe børnefattigdom, om at hjælpe syge personer, som ikke kan få førtidspension men henvist til ressourceforløbs ørkenvandring.

Det er et dansk nedsmeltet Socialdemokrati som holder ophørsudsalg inden de lukker og omdanner sig selv til De Forenede Danske Folkepartier A/S Frederiksen & Thulesen Dahl Inc.

De borgere som ønsker andet end de sidste års neoliberale fortolkning af, at vi skal have øget arbejdsudbuddet. De skal sætte deres kryds markant anderledes ved det næste Folketingsvalg.
Blokkene kan rystes i deres grundvold, hvis de farverige og indbyrdes meget forskellige Regnbuepartier får en markant højere opbakning end nu.

Regnbuepartierne:

Alternativet, Enhedslisten, SF, Det Radikale Venstre ( hvis Du er borgerlig og liberal sindet ).

PS: Liberal Alliance har skrevet sig ud af Regnbuepartiernes kreds efter at de i Udlændningepolitkkens navn opgav ethvert ønske om at forsvare menneskets personlige frihed og individuelle borgerrettigheder ihvertfald, når det gælder " De såkaldte Udlændinge ". Tilbage står et plukket liberalt parti, der nu kun markedsfører sig med kravet om lavere skat til de velstillede og til virksomhederne betalt af ?? Gæt selv.

Katrine Damm, Mikael Velschow-Rasmussen, Thomas Olsen, Kurt Nielsen, Torben Bruhn Andersen, Estermarie Mandelquist, Martin Rønnow Klarlund og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Nu er valget jo ikke skudt i gang, og udspil fra de forskellige partier ej heller 100% klar. Kommer S med færdig plan, bliver den jo gennem hullet som i 2011, før den rammer jorden af V regeringen. Og man skal huske R havde lavet aftaler med den blå Løkke regering om efterløn og dagpenge, som kom med over under den nye SSfR regering. Vestager svang pisken, det kommer Østergård ikke til. Men .... Han vil få mere indflydelse underMette F end under Løkke, og det samme gælder de andre røde partier, så de må se at komme til fornuft og bruge de ting, der samler. Klima, uddannelse, integration,ældre, børn, folkeskolen m.m.
De flygtninge der er her lovligt, skal i gang, indtil de skal hjem, når der bliver fred. Det ved de fleste godt, er lidt urealistisk. Men der er brug for arbejdskraft ,så sæt dem dog i gang. Stop gakkede forslag af symbolsk karakter, som et håndtryk , al den trykken hånd er bakteriefremkaldende.

Der er ikke brug for gakkede forslag fra LA eller Nye borgerlige eller andre små partier der er nær spærregrænsen.

Valget er skudt i gang, og har været det i et godt stykke tid.
Jeg hilser så kun "kaos" velkommen, for kun at kunne vælge mellem fru Mette F og LLR er dog rædselsfuldt.

Vi har brug for visioner.