Læsetid: 4 min.

Samuelsen: Udenrigsministeriet har ikke modarbejdet Tibetkommissionen

Embedsfolkene i Udenrigsministeriet overvejede ikke at søge efter slettede mails i ministeriets backupsystem, da Tibetkommissionen henvendte sig for at få udleveret dokumenter. Det hævdede Anders Samuelsen under et samråd fredag. Han siger, at han ikke tror, der er noget at komme efter i de slettede mails
Embedsfolkene i Udenrigsministeriet overvejede ikke at søge efter slettede mails i ministeriets backupsystem, da Tibetkommissionen henvendte sig for at få udleveret dokumenter. Det hævdede Anders Samuelsen under et samråd fredag. Han siger, at han ikke tror, der er noget at komme efter i de slettede mails

Linda Kastrup

25. august 2018

Da Udenrigsministeriet i 2016 havde afleveret 20.500 dokumenter til Tibetkommissionen, regnede ministeriets embedsfolk med, at de dermed havde afleveret alt, der måtte være af interesse for kommissionen.

Det sagde udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) under et samråd fredag.

Senere, i foråret 2018, afslørede DR ellers, at ministeriet havde undladt at oplyse kommissionen om, at ministeriet har et backupsystem, som kunne indeholde slettede mails af relevans for kommissionens arbejde.

»Men det var simpelthen ikke en overvejelse dengang,« sagde ministeren under fredagens samråd.

Udenrigsministeriet søgte heller ikke selv efter slettede mails – hverken i backupsystemet eller i ministeriets såkaldte komprimeringssystem. Årsagen var ifølge Anders Samuelsen, at backupsystemet ikke er tænkt som et arkivsystem, og derfor var det ikke et sted, ministeriets medarbejdere overvejede at lede.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Kurt Nielsen
  • Oluf Husted
Kurt Nielsen og Oluf Husted anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

Yeah, right.. :-/

Claus Nielsen, Kurt Nielsen, Anne Eriksen, Karsten Lundsby, Bjarne Andersen og Jan Skovgaard Jensen anbefalede denne kommentar
Jan Skovgaard Jensen

Havde juristerne i Tibetkommisionen bare været lidt mere eksperimenterende da de var unge. Er et backupsystem ikke det vi har brug for, de morgener, hvor vi tænker, du er altså nødt til lige at tjekke what condition my condition was in.

I woke up this morning with the sundown shining in
I found my mind in a brown paper bag within
I tripped on a cloud and fell-a eight miles high
I tore my mind on a jagged sky
I just dropped in to see what condition my condition was in

Yeah, yeah, oh-yeah, what condition my condition was in

Anne Eriksen, Karsten Lundsby og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Bjarne Bisgaard Jensen

Det sidste nye med den 6 mdrs. automatiske sletning er blot endnu et eksempel på, at systemet beskytter sig selv fremfor borgernes retssikkerhed, og endnu et eksempel på den klodsethed der følger deraf, hvor man tilsyneladende følger sin egen indbyggede logik frem for hensynet til en demokratisk forståelse af behovet for gennemsigtighed i adfærd.
Magtfuldkommenhed er det lidet flatterende resultat.

Claus Nielsen, Kurt Nielsen, Anne Eriksen, Karsten Lundsby, Bo Carlsen, Eva Schwanenflügel og Verner Nielsen anbefalede denne kommentar