Læsetid: 2 min.

SF og EL: Regeringen bør støtte Canada i kritikken af Saudi-Arabien

Mens den diplomatiske krise mellem Canada og Saudi-Arabien eskalerer, opfordrer SF og Enhedslisten regeringen til at bakke Canada op i kritikken af Saudi-Arabiens fængsling af menneskerettighedsaktivister. Udenrigsminister Anders Samuelsen oplyser, at han følger udviklingen nøje
Krisen mellem Canada og Saudi-Arabien opstod, da Canadas udenrigsminister på Twitter erklærede sin støtte til to systemkritiske aktivister, søskendeparret Samar (billedet) og Raif Badawi, der sidder fængslet i Saudi-Arabien.

Krisen mellem Canada og Saudi-Arabien opstod, da Canadas udenrigsminister på Twitter erklærede sin støtte til to systemkritiske aktivister, søskendeparret Samar (billedet) og Raif Badawi, der sidder fængslet i Saudi-Arabien.

Alex Wong

8. august 2018

En diplomatisk krise er opstået mellem Saudi-Arabien og Canada, efter at den canadiske ambassade i Saudi-Arabien på Twitter har udtrykt bekymring over fængslede kvinderettighedsaktivister i landet.

Den danske regering har hidtil været stille om sagen, men nu må den støtte canadierne, lyder det fra venstrefløjen. 

»Vi bliver nødt til at være mere hårde i filten over for Saudi-Arabien,« siger udenrigsordfører for SF Holger K. Nielsen.

»Det er det mest rædselsfulde regime, jeg kan komme i tanke om. Gang på gang har de overtrådt menneskerettighederne, og nu tager Canada bladet fra munden, hvilket vi hos SF synes er på tide, at nogen gør.«

Han får opbakning fra Enhedslistens udenrigsordfører, Søren Søndergaard, der slet ikke kan forstå, hvorfor det danske udenrigsministerium nøler med at stille sig på den canadiske side:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • C Munk
  • Anders Graae
  • Alvin Jensen
  • Dorte Sørensen
  • Poul Erik Riis
Eva Schwanenflügel, C Munk, Anders Graae, Alvin Jensen, Dorte Sørensen og Poul Erik Riis anbefalede denne artikel

Kommentarer

Dorte Sørensen

Det er grotest , at DF og Søren Espersen ikke vil støtte Canada. SE har ellers lige været fremme med stærk kritik af Kina og at Danmark ikke skulle føje dette land.

Kasper Kjær, Eva Schwanenflügel, John Andersen, Nike Forsander Lorentsen, Alvin Jensen, Mogens Holme og Lars Bo Jensen anbefalede denne kommentar
John Andersen

@Dorte Sørensen
Søren Espersen har kun en agenda, - at støtte Israel, uanset hvad. Og da Saudi Arabia er en ven af Israel skal de ikke generes.

Dorte Sørensen, Mogens Holme, Torben Skov og Holger Madsen anbefalede denne kommentar
Carsten Hansen

Dorte og John.

Men det forhindrer vel ikke regeringen i at støtte Canada i konflikten med Saudi Arabien.
Et sådant flertal kan forsøges fundet udenom DF.

Sådan som folketinget har fungeret de seneste år, så er flertal fundet på X og tværs.

Carsten Hansen

Bjarne. Bisgaard jensen.

Kommer vel an på det næste valg,.

Til den tid kan konflikten mellem Canada og Saudi-Arabien været slut og genopstået.

Jens J. Pedersen

Søren Espersen er Israels stemme i Danmark, Søren Espersen er ikke dansk.
Var der nogen, der talte om udenlandsk indflydelse i Danmark?

Touhami Bennour

Jeg kan mærke At Samar har slør på, vil hun blive fredet for det? Det er en ny verden på vej, sagen er Trump ved at danne et "NATO" Mellemøsten med som hoved allierede Saudi Arabien. Det er færdig med den gamle NATO. Så den rigtig adresse er det hvide hus i USA. det er underligt at det ikke kommer protester mod diktaturet i Ægypten, hvor i tusinde er fængslet og tortureret og noget værre. Canada fik mindet af Saudiarabien "at de har udryddet det oprindelig befolkning i Canada. Det er godt at hjælpe menneskeligliv men det skal være ægte. Og man skal ikke glemme, USA som er hoved leverandør i politik, at Saudi har hele den muslimsk verden bag sig, Kuwait og Oman har allerede tilkendegivet solidariteten med Saudiarabien.