Læsetid: 6 min.

SF: »Vi kommer ikke til at acceptere borgerlig økonomisk politik igen«

Folketingsvalget nærmer sig, og der er uro i rød blok. Formand for SF, Pia Olsen Dyhr, opfordrer oppositionen til at sætte fokus på de ting, der samler oppositionen, frem for det, der splitter
Pia Olsen Dyhr, formand for Socialistisk Folkeparti.

Pia Olsen Dyhr, formand for Socialistisk Folkeparti.

Peter Hove Olesen

15. august 2018

Normalt står oppositionen samlet, når et folketingsvalg nærmer sig. Men sådan er det ikke i år. Til trods for, at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) senest til foråret skal udskrive valg, er der uro i de røde (og grønne) geledder.

Socialdemokratiet har annonceret, at de ikke vil i regering med De Radikale, som de ellers har haft et historisk langt regeringssamarbejde med.

Formanden for Alternativet, Uffe Elbæk, har meddelt, at han peger på sig selv som statsminister, fordi han ikke ser Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, som en mulighed på grund af partiets udlændingepolitik.

Og Enhedslisten har bebudet, at de ikke vil tøve med at vælte en socialdemokratisk regering, hvis den overskrider deres såkaldte røde linjer.

Imens kritikken af Socialdemokratiets højredrejning har kørt på fuld drøn, har SF været stille.

Forud for partiets sommergruppemøde, der begynder i morgen, sidder formand Pia Olsen Dyhr i sin villa i Brønshøj og ærgrer sig over, at centrum-venstre ikke står mere samlet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Kim Folke Knudsen
Kim Folke Knudsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torsten Jacobsen

Det er svært at blive imponeret over SF-forkvindens dansen rundt på stedet. En stemme på SF er en stemme på Socialdemokratiet forstår man, og som tak for støtten vil SF så til gengæld kæmpe bravt for at....bevare status quo?!

Børnebanden og Villy Søvndal fik held med at suge al identitet og alle visioner ud af min barndoms parti. Nu står der vist blot en tom skal tilbage: En politisk maskine uden mål og egentlige visioner - politik for politikkens (og politikernes) skyld.

En sørgelig dødskamp at overvære...

Bo Carlsen, Flemming Berger, Herdis Weins, Per Klüver, Carsten Wienholtz, Arne Lund, Karsten Aaen, Katrine Damm, Eva Schwanenflügel, Hans Larsen, Torben Skov, John S. Hansen og Mogens Holme anbefalede denne kommentar

Enhedsoppositionen står splittet.
Denne brobygger håber - for sin egen skyld.
Mon ikke denne bro på forhånd ligner den i Italien.

Kim Folke Knudsen, Herdis Weins og Niels K. Nielsen anbefalede denne kommentar
John S. Hansen

Glem aldrig hvordan SF agerede under Thorning!

Kim Folke Knudsen, Bo Carlsen, Flemming Berger, Herdis Weins, Arne Lund, Eva Schwanenflügel, Mogens Holme, Benny Jensen og Torben Skov anbefalede denne kommentar

"SF: “Vi kommer aldrig til at acceptere borgerlig økonomisk politik igen”"

- Bare man dog kunne tro på det, og turde stole på det :(
Sporene skræmmer.
Og jeg er ked af at sige det, men jeg tiltror (desværre) ikke, at I er dygtige nok til, at I kan trække fru Mette Frederiksen nogen somhelst steder hen.

Helene Kristensen, Bo Carlsen, Torben Skov, Herdis Weins, Per Klüver, Arne Lund, Karsten Aaen, John S. Hansen og Hans Larsen anbefalede denne kommentar

SF og Pia Olsen Dyth har i god slugt den største kamel, der viser, at partiet er regeringsduelig, nemlig ved at stemme for den brune ghettopakke, der finansieres af midler fra Landsbyggefonden, og samtidig underminerer det sociale boligbyggeri. Med nogle få korrektioner da kan SF gå i regering sammen med både SD og DF. Forskellen efterhånden ikke så stor, at den er til at få øje på.

Ebbe Overbye, Kim Folke Knudsen, Bo Carlsen, Torben Skov, Flemming Berger, Herdis Weins, Benny Jensen og Per Klüver anbefalede denne kommentar

Og nu har Pernille Skipper lige annonceret sit kanditatur til statsminister-posten, hvad vil søde lille SF stille op med?

Kim Folke Knudsen

Det bliver svært for SF at opfylde dette mål ikke at føre borgerlig økonomisk politik.

De er inviteret med ombord på den store S-DF damper som bufferparti, men de to store i koncernen De forende Danske Folkepartier tegner butikken alene. Der bliver højst plads til lidt SF fodnoter, mod at partiet naturligvis retter ind i den kommende kampagne for at jage utilpassede udlændinge først ud af Ghettoen og så helt ud af landet.

Et kursskifte til blå blok synes næppe mulig med ovenstående udmelding. SF er havnet i en blindgyde. Se at komme ud af den SF. Det har I ikke fortjent.