Læsetid: 5 min.

Syv tips: Sådan styrer du uden om fremdriftsreformen

Du mærker opdriften i midten af rusugen, når din nye klasse forvandler sig fra fremmede mennesker til venskaber og læsegrupper. Så rammer kravene om fremdrift dig, og du bliver helt svedig, når du hører politikere prædike om maksimale studietider og begrænsede SU-klip. Men tag det roligt. Information guider dig til, hvordan du omgår fremdriftsreformen
Du mærker opdriften i midten af rusugen, når din nye klasse forvandler sig fra fremmede mennesker til venskaber og læsegrupper. Så rammer kravene om fremdrift dig, og du bliver helt svedig, når du hører politikere prædike om maksimale studietider og begrænsede SU-klip. Men tag det roligt. Information guider dig til, hvordan du omgår fremdriftsreformen

Simon Læssøe

7. september 2018

1. Vælg dit universitet med omhu

Det første råd er faktisk allerede for sent for dig, hvis du starter på dit studie nu. Men pointen er, at fremdriftsreglerne for dit universitet ikke nødvendigvis er de samme som på andre.

På Københavns Universitet, Aarhus Universitet og Syddansk Universitet forlanger de, at du består mindst 45 ECTS-point om året. En fuldtidsstuderende læser 60 ECTS per studieår, så det giver dig lidt frirum. Men på mange af uddannelserne må du ikke blive mere end et halvt til et helt år forsinket, så hold dig til ilden.

Aalborg Universitet anvender ikke aktivitetskrav, og de studerende må derfor i princippet bruge så lang tid på studiet, som de ønsker. Noget lignende er Roskilde Universitet ved at indføre. Men pas på din økonomi. Efter fem år og ti måneder med SU lukker staten kassen i. Og det samme sker, hvis du bliver mere end et halvt år forsinket.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu