Læsetid: 2 min.

Udgifterne til PET stiger, selv om trusselsbilledet ifølge tidligere PET-chef er uændret

Politiets Efterretningstjeneste har fået 58 procent mere på budgettet på fem år. Det er en bemærkelsesværdig stigning, mener ekspert. Men det er også svært for politikerne at sige nej, siger tidligere PET-chef
1. september 2018

Politiets Efterretningstjeneste (PET) får igen ekstra midler på årets finanslov. Fra 2019-2022 får PET 43 mio. kr. mere om året til at »forebygge, overvåge og imødegå trusler mod Danmark«, kan man læse i regeringens finanslovsforslag. Dermed kommer PET’s budget i 2019 op 880 mio. kr. om året, og det er en stigning på 58 procent på fem år.

Og det er bemærkelsesværdigt, mener Per Nikolaj Bukh, professor i offentlig økonomistyring på Aalborg Universitet.

»Jeg kan ikke komme i tanker om andre offentlige udgiftsområder, der har fået lov til at udvikle sig så meget procentuelt. Måske giver det mening, men det er svært at svare på, når vi ikke ved, hvad pengene bruges til,« siger Per Nikolaj Bukh og fortsætter:

»PET’s kompetencer skal opbygges, når trusselsbilledet begynder at ændre sig, for hvis man venter, og der sker noget, så er det for sent. Men det er jo et dilemma, når vi ikke har indsigt i, hvad pengene bruges til.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Oluf Husted
  • Trond Meiring
Oluf Husted og Trond Meiring anbefalede denne artikel

Kommentarer

Poul Anker Sørensen

nej, det er fint med flere penge til PET, så kan man jo bruge ressourcerne på at overvåge danske statsborgere der ikke lige er enige med magthaverne.

Eva Schwanenflügel, Hans Larsen, Jan Skovgaard Jensen, Oluf Husted, Trond Meiring og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Jan Skovgaard Jensen

Nu kan vi jo snart se 20 årsdagen for den 1. terrorpakke ude i horisonten, og snart også for terrorpakke 2. Så hvad vil være mere i terrorpakken-ånden end at lave en ny terrorpakke på selve årsdagen i 2021, hvor de fine alligevel skal udveksle guldure. Iranerne bliver sikkert sure når vi snart, med hele Folketingets stemmer og velsignelse, minus Enhedslisten, sammen med den sædvandlige koalition af NATO-lande, invaderer deres land. Vi kender det jo. Invasioner fører ofte til at unge muslimer pludselig oplever at blive radikaliseret. Og så finder vores psykologer ud af det bare er fordi de er arbejdsløse....Vi må ha en terrorpakke. Om det er 3. eller 4. vi er oppe på, skal guderne vide...

Flemming Berger, Eva Schwanenflügel og Trond Meiring anbefalede denne kommentar

Det er med PET som med alle andre offentlige myndigheder: udgifterne kender kun én vej: op - op - op.

Og det eneste, politikerne bekymrer sig om, er at finde syge argumenter for nødvendigheden i at øge bevillingerne - stærkt sekunderet af cheferne for de resp. offentlige myndigheder. Og godt støttet af skaren af politikere i S og DF, som insisterer på forøgede offentlig udgifter - uanset, hvad pengene går til.