Læsetid: 4 min.

»Vores oprør skal ramme dem, der tror, at unge menneskers værdi kan gøres op efter regnearksmetoder«

For Radikal Ungdoms landsformand, Sigrid Friis Proschowsky handler et ungdomsoprør ikke nødvendigvis om at rive noget ned, men om at bygge større, at turde sigte højere
Sigrid Friis Proschowsky, landsformand for Radikal Ungdom forsikrer: »Man kommer ikke til at se mig kaste med brosten.« Til gengæld siger hun – meget radikalt – om sit oprør: »Vi skal kræve plads ved forhandlingsbordet.«

Sigrid Friis Proschowsky, landsformand for Radikal Ungdom forsikrer: »Man kommer ikke til at se mig kaste med brosten.« Til gengæld siger hun – meget radikalt – om sit oprør: »Vi skal kræve plads ved forhandlingsbordet.«

Sigrid Nygaard

6. august 2018

Sigrid Friis Proschowsky, den 23-årige landsformand for Radikal Ungdom, går så sagligt-analytisk til værks, som hendes partis selvforståelse tilsiger. Stillet over for spørgsmålet om, hvad et nutidigt ungdomsoprør – her i 50-året for oprøret i 1968 – må rette sig imod, svarer hun:

»Når man taler om ungdommen over en bred kam, er det svært at definere, hvad den er.«

Sigrid Friis Proschowsky har dog mod på at give et bud på to grupper, som nutidens danske ungdom i hvert fald kan deles op i:

»På den ene side dem, der vil forandre verden og ikke er begrænset af landegrænser. Dem kan du kalde ’generation verdensmål’. Den anden side er dem, der rammes af de strømninger, vi oplever lige nu: afmagt, politikerlede, stress, præstationsangst. Og hvad stiller man lige op med det? Det er lidt overvældende. Det er svært at sige noget, der indfanger begge grupper. Men de er hver sin side af samme mønt.«

– Men hvor kommer oprøret fra?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben K L Jensen

vor Herre bevares - en typisk radikal målsætning der er så omfangsrig at der kan tales op og ned af stolper i århundreder - Som med den Tobin-skat der var en strålende ide men kun hvis den blev gennemført globalt. Ikke engang på EU-plan var nok for de skide radikale.

Kim Houmøller, John S. Hansen og Torben Skov anbefalede denne kommentar