Læsetid: 4 min.

Alternativets Rasmus Nordqvist: EU står over for fælles udfordringer, der kræver fælles svar

Alternativets nyudnævnte spidskandidat til Europavalget, Rasmus Nordqvist, ser klimaet og kampen for demokrati og mod ulighed som de vigtigste udfordringer, EU står over for
I de seneste meningsmålinger har Alternativet opbakning fra knap fem procent af vælgerne. Men et sæde i Europa-Parlamentet kræver, at godt syv procent af vælgerne stemmer på en. Alligevel mener Rasmus Nordqvist, at det er »bundrealistisk«, at partiet får valgt en kandidat næste forår.

I de seneste meningsmålinger har Alternativet opbakning fra knap fem procent af vælgerne. Men et sæde i Europa-Parlamentet kræver, at godt syv procent af vælgerne stemmer på en. Alligevel mener Rasmus Nordqvist, at det er »bundrealistisk«, at partiet får valgt en kandidat næste forår.

Uffe Weng

11. september 2018

For første gang vil et dansk politisk parti stille op til valg til EU-parlamentet på en fælles europæisk platform.

»Vi er gået i samarbejde med partier og bevægelser fra andre EU-lande om et fælles politisk program, hvor vi ikke længere tænker som nationale partier og grupper, men som et reelt europæisk samarbejde,« siger Rasmus Nordqvist.

Han er netop valgt som Alternativets spidskandidat til Europa-Parlamentsvalget i maj næste år. Samarbejdet har fået navnet European Spring.

Med i European Spring er ifølge Alternativets hjemmeside bl.a. Génération.s fra Frankrig med den tidligere socialistiske præsidentkandidat Benoît Hamon og MeRA25 fra Grækenland med den tidligere finansminister Yanis Varoufakis. Med er også Razem fra Polen, som er et venstresocialdemokratisk parti, DemA fra Italien med bl.a. Napolis tidligere borgmester Luigi de Magistris og LIVRE fra Portugal, som betegnes som et økosocialistisk parti.

Samarbejdet med de andre bevægelser og grupper har gjort Rasmus Nordqvist opmærksom på problemer, som han ikke tidligere har tænkt så meget over, selv om han har været Europaordfører.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

De 3 ting er præcis, hvad alle politikere kloden rundt burde prioritere. Men EU kunne da være en begyndelse. Men er det hvad EU gør?

Ole Bach, Henrik Peter Bentzen, Lise Lotte Rahbek og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Den sociale dimension er altafgørende for at få en bred klimapolitisk tyngde i EU.
Stop for skattely, skat på de store monopol-foretagender, afskaffelse af renter på de ulighedsskabende lån og et totalopgør med 'nødvendighedens sparepolitik'.
Et mere egalt Europa vil kunne kæmpe langt stærkere for klimadagsordenen.

Lars F. Jensen, Johanna Haas, David Breuer, Thomas Olsen, Anne Eriksen, Torben K L Jensen og Henrik Peter Bentzen anbefalede denne kommentar

Alternativet har indgået valgforbund med de Radikale, som er medlem af den såkaldt liberale gruppe, ligesom Venstre er det.

Flemming Berger, Alvin Jensen, Bo Carlsen, Ole Bach, Eva Schwanenflügel og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

Så vil det jo vise sig, om den alternative modedesigner Rasmus Nordqvist, der har siddet i Folketinget for Alternativet siden 2015, klarer pynten og trækker flere stemmer hjem fra 'svingdørsvælgerne' end veteranen Jens Rohde, som har siddet i EU-Parlamentet for Venstre siden 2009 og nu stiller op til genvalg hos De Radikale ... ;-)

Torben K L Jensen, Eva Schwanenflügel, Bo Carlsen og Ole Bach anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Grethe, der er jo den forskel, at Jens Rohde stiller op til Folketinget, mens Rasmus Nordqvist stiller op til EU parlamentet. Dermed er de ikke i konkurrence med hinanden.
Iøvrigt er Rohde ikke valgt til de Radikale hvis jeg husker rigtigt, men partihopper fra Venstre midt i perioden. Så man kan ikke tale om genvalg.
Men jeg kunne tage fejl..?

PS. De kunne nu også godt trænge til lidt haute coiture dernede i Bruxelles ;-)

Henrik Plaschke

Eva Schwanenflügel

Måske kunne de også trænge til lidt haute coiture dernede?

Coiture er et godt nok ikke særlig ofte anvendt synonym for coitus

Grethe Preisler

Helt rigtigt Eva Schwanenflügel,

Jens Rohde blev politisk ordfører for Venstre i folketinget, da Anders Fogh Rasmussen blev statsminister, indtil han faldt i unåde og blev 'deporteret til Bruxelles' p..g.a. sin opkæftethed overfor partiledelsen. Nu stiller han så op til folketinget igen for De Radikale, som trænger til nyt blod i folketingsgruppen i efter åreladningen ved valget i 2015.

Så man kan jo godt få den tanke, at noget lignende gør sig gældende for Rasmus Nordqvist efter Uffe Elbæks meddelse om, at han fortsætter som formand for Alternativet, selv om han ellers have meddelt partledelsen, at de godt kunne begynde at se sig om en ny formand inden alt for længe efter, at den næste statsminister forhåbentlig måtte 'kaste håndklædet i ringen' og udskrive folketingsvalg igen som følge af 'et mistillidsvotum hen over midten', der blokerede for vedtagelse af finansloven uden Alternativets medvirken.

Eva Schwanenflügel

@ Henrik Plaschke
11. september, 2018 - 21:35 :
"Måske kunne de også trænge til lidt haute coiture dernede?"

Både 'couture' og 'coiture' ville sikkert være tiltrængt, måske forudsætter det ene det andet? ;-)

Eva Schwanenflügel

@ Grethe Preisler
11. september, 2018 - 22:14

Ja, det er jo påfaldende, hvor hurtigt det er gået med udmeldingerne om afgang fra det sakrosankte fællesskab på Borgen efter Uffes kovending og indtræden i statsministerkandidaturet..
Nu skal Josefine Fock være integrationsdirektrice i Dansk Flygtningehjælp.
Hvad sker der med den salige partitop?

Grethe Preisler

@Eva Schwanenflügel,

Haute couture eller haute coiffure?
Nu er fransk igen blevet 'det nyeste sort' for klienterne i venteværelset i Lars Løkke Rasmusens Salon, og chefen i egen skævbenede person er klar til at tage mod de næste klienter med ondt i håret og fletningerne i postkassen og tilbyde dem frit valg mellem hestehaler, nakkeknuder, skaldepander og/eller et nyt Tonny Toupé Show for fuld skrue med sauce a l'Américaine ... *-*

Grethe Preisler

P.S. Efter Josefine Fock's exit fra liste Å's folketingsgruppe til fordel for fast arbejde i Dansk Flygningehjælp, kan man spørge sig selv, om det er rotterne der begynder at forlade Alternativets synkende skude, eller skuden, der kapper tovene til de synkende rotter i slæbebådene, før den grundstøder.