Læsetid: 4 min.

DF om Nye Borgerliges krav til Løkke: Det er vores politik

Nye Borgerlige stillede søndag tre ufravigelige krav til statsminister Lars Løkke Rasmussen som forudsætning for, at han kan regne med det nationalliberale partis eventuelle mandater efter næste valg. DF’s udlændingeordfører Martin Henriksen ser positivt på udspillet, som han mener, er hans partis egen politik
Nye Borgerliges »ufravigelige krav« modtages positivt af Dansk Folkepartis integrations- og udlændingeordfører Martin Henriksen.

Nye Borgerliges »ufravigelige krav« modtages positivt af Dansk Folkepartis integrations- og udlændingeordfører Martin Henriksen.

Ritzau Scanpix

4. september 2018

»Udlændinge skal kunne forsørge sig selv«, »kriminelle udlændinge skal sendes hjem efter første dom«, og der skal indføres et »totalt asylstop«.

Der er kommet en ny pige i klassen på den yderste højrefløj i dansk politik, og hun stiller skarpe, »ufravigelige krav« til Lars Løkke Rasmussen som forudsætning for, at han skal kunne regne med Pernille Vermund og Nye Borgerliges eventuelle mandater efter det forestående folketingsvalg. 

Sådan lød meldingen i søndags, i forbindelse med at Nye Borgerlige, der i de nyeste meningsmålinger er over spærregrænsen, holdt sommergruppemøde i Rødvig på Sjælland. 

Det ser således ud til, at Dansk Folkeparti (DF) har fået en ny konkurrent i kampen om de indvandrekritiske vælgere, hvor Nye Borgerlige allerede flere gange har været ude med riven efter Dansk Folkeparti for at lave »lappeløsninger«, mens DF over for Ritzau har opfordret Nye Borgerlige »til at holde øje med substansen«, og at de frem for at pege fingre bør »samarbejde med Dansk Folkeparti«.

Ikke langt fra Vermund

Søndagens udmelding fra Nye Borgerlige bliver dog positivt modtaget af DF’s integrations- og udlændingeordfører, Martin Henriksen, der mener, at forslaget om, at flygtninge skal kunne forsørge sig selv, er en del af DF’s politik. 

»Det synes jeg da, er en god idé. Det er blandt andet derfor, at vi har indført blandede optjeningsprincipper på en række områder, så man ikke bare kan komme som flygtning og få børnecheck eller fuld folkepension fra dag et, hvilket man kunne førhen. Så det er jo en dagsorden, vi har haft igennem længere tid,« siger Martin Henriksen.

Et andet udspil fra Nye Borgerlige er, at kriminelle udlændinge skal udvises efter første dom. Men her synes Martin Henriksen ikke, det er nok, at det kun er de kriminelle udlændinge, der udvises.

»Kriminelle udlændinge skal udvises – punktum. Men der er jo også nogle udlændinge, der udvises administrativt, som ikke får en dom. Vi har ikke tænkt os at lave om på det, så de død og pine skal have en dom. Nu udviser vi jo allerede en del kriminelle, men vi vil da gerne have udvist nogle flere,« siger han.

– Men vil det her med, at udlændinge skal kunne forsørge sig selv, ikke betyde, at flere udlændinge netop vil ty til kriminalitet for at kunne forsørge sig selv?

»Altså, folk skal jo ikke begå kriminalitet, uanset hvordan reglerne herhjemme er indrettet. Hvis de begynder at begå kriminalitet, så skal de udvises. Sådan må det nødvendigvis være. Det er jo den linje, som vi har arbejdet på gennem længere tid: at gøre det sværere at få fat i danske velfærdsydelser for udlændinge.«

Det tredje ufravigelige krav fra Vermund om et »totalt asylstop«, mener Martin Henriksen, læner sig tæt op ad DF’s eget forslag om, at afvise alle asylansøgere ved grænsen, og han ser således ikke, hvordan det adskiller sig fra dets egen politik. 

Vil udfordre konventionerne

Der er dog visse forskelle på DF og Nye Borgerlige på det udlændingepolitiske område. Mandag kunne man læse i Information, at Nye Borgerlige »rigtig gerne vil tage et opgør med FN’s Flygtningekonventioner«, da de ifølge Pernille Vermund er forældede regler, der bruges til at løse nutidens immigrationskrise.

Forslaget om at udvise kriminelle udlændinge efter første dom kan blandt andet være i strid med konventionen, da der ikke vil blive taget højde for retten til familieliv. Ønskescenariet for Martin Henriksen er, at man i visse tilfælde vil kunne se bort fra konventionerne, men i første omgang forholder han sig til, at man »ikke er i nærheden af« at mønstre 90 mandater i den sag. 

»Når vi går til forhandlinger, forsøger vi at presse de andre partier til så mange stramninger som overhovedet muligt inden for konventionerne, og så prøver vi fra tid til anden også at se, om vi kan presse de andre til at tage forbehold for konventionerne.« 

»Eksempelvis tildækningsforbuddet, hvor den første vurdering var, at det ikke kunne lade sig gøre inden for hverken konventionerne eller grundloven. Men efterfølgende har vi jo fået presset fortolkningen af, hvad man kan.«

Lighederne synes tydeligere end modsætningerne mellem de to indvandringskritiske partier på højrefløjen. Alligevel er Nye Borgerlige gået i kødet på DF i håbet om at stjæle nogle af deres vælgere.

Skulle det lykkes Nye Borgerlige at få fingrene langt nok ned i kagedåsen, er DF dog klar til et samarbejde efter næste valg, såfremt det betyder, at det vil få mere af sin politik gennemført. 

»Vi er parate til at samarbejde med de partier, som vil støtte DF’s politik. Hvis Nye Borgerlige kan hjælpe os med at få vores politik igennem, så vil det jo være alletiders. Vælgerne sammensætter Folketinget, og når de har gjort det, så er det de arbejdsvilkår, vi har at arbejde efter,« siger han.

Information har forgæves forsøgt at få en kommentar Socialdemokratiets integrations- og udlændingeordfører, Mattias Tesfaye, for at høre, hvor partiet står i forhold til Nye Borgerliges udspil.

Ifølge en meningsmåling lavet af Greens Analyseinstitut for Børsen i august 2018 står Nye Borgerlige til at få 4,2 pct. af stemmerne.
Læs også
Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

Startskuddet har lydt, nu halser DF og NB afsted med regeringen og S lige i hælene med overbudspolitik i bytte for vælgergunst.
Hvor er det desillusionerende, at 'folkestemningen' igen, igen skal piskes op af værre og værre afskyeligheder fra den absolut laveste fællesnævner, suk.. :-(

Bjarne Bisgaard Jensen, Karsten Aaen, Jens J. Pedersen, Anne Eriksen, Ole Frank, Peter Wulff, Torben K L Jensen, Christel Gruner-Olesen, Tue Romanow, Dorte Sørensen, Hans Larsen og Viggo Okholm anbefalede denne kommentar

Selvfølgelig skal man være velorienteret, men med to sorte artikler på en dag nærmer man sig et mætningspunkt. Man kunne passende have udeladt artiklen om konkurrencestaten, der er inderligt ligegyldig og helt overflødig. Så kunne man bedre have klaret lidt Vermundtsk vås. Det er kun partiernes navne, der ændres på den front. Desværre får de sommetider reel indflydelse i kortere perioder.
Det er når en karismatisk demagog stiller sig i spidsen, og en sådan er Pernille Vermund ikke.

Dorte Sørensen

PS: Hvornår råber fru Pia Kjærsgaard den nuværende Folketingsformand op om, at det er landsskadeligt at stille ultimative krav? Men det er måske kun landsskadeligt, når det sker fra venstre side af Folketingssalens partier?

Erik Karlsen, Ole Frank, Carsten Nørgaard, Eva Schwanenflügel, Ete Forchhammer og Tue Romanow anbefalede denne kommentar

Martin Henriksen siger
»Eksempelvis tildækningsforbuddet, hvor den første vurdering var, at det ikke kunne lade sig gøre inden for hverken konventionerne eller grundloven. Men efterfølgende har vi jo fået presset fortolkningen af, hvad man kan.«

Det er rigtigt, at Justitsministeriet 9.11.2009 svarede, at et burka-forbud kunne være grundlovsstridigt
(Besvarelse af spørgsmål nr. 286 (Alm. del), som Folketingets Udvalg for Udlændinge- og Integrationspolitik har stillet til justitsministeren den 18. september 2009).

Men det er altså ikke DF, der har "fået presset fortolkningen af, hvad man kan".

I 2011 og 2014 blåstemplede Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol et forbud i Frankrig (2011) og Belgien (2014), og det banede vejen for et lignende forbud i Danmark. Efter disse domme har Morten Messerschmidt alligevel hævdet, at Domstolen forhindrede et burkaforbud i Danmark.

http://nyheder.tv2.dk/udland/2017-07-11-europaeisk-domstol-fastholder-fo...

Karsten Aaen, Ole Frank, Carsten Nørgaard og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Johnny Werngreen

Det tog ti generationer at opbygge en kultur, der lagde vægt på humanisme, altså hvordan mennesket som art adskiller sig fra dyrene, og hvordan vi bedst muligt kan bruge vores intelligens, ikke kun til gavn for os selv, men til gavn for alle. Det er ubehageligt at være vidne til, at det blot har taget én generation at bryde kulturen så meget ned, at ignoranter fra fx. DF og Nye Borgerlige kan få indflydelse.

Karsten Aaen, Vibeke Hansen, Bo Klindt Poulsen , Anne Eriksen, Flemming Berger, Ida Larsson, Niels Bent Johansen, Tino Rozzo, Bjarne Bisgaard Jensen, Ole Frank, Peter Wulff, Carsten Nørgaard, Anders Reinholdt, Lars Løfgren og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Det har jo intet med politik at gøre, det er private meninger ophævet til lov.
Hvad er det dog, der er så forargeligt ved vore få minoriteter? Jeg er ude af stand til at forstå det. Ikke at ville hjælpe folk i nød strider imod alt, hvad jeg har lært, at vores kultur bygger på

Erik Karlsen, Bjarne Bisgaard Jensen, Karsten Aaen, Anne Eriksen, Jens J. Pedersen, Christel Gruner-Olesen, Ida Larsson, Niels Bent Johansen, Tino Rozzo, Ole Frank, Marie Jensen, Carsten Nørgaard, Anders Reinholdt, Eva Schwanenflügel og Lars Løfgren anbefalede denne kommentar

Dansk politiks syge nazidødsdrome som kun fører menneskeligt nedad. Nogen gange med 9,807 m/s¨2.

Anne Eriksen, Flemming Berger, Ole Frank, Carsten Nørgaard, Anders Reinholdt og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Philip B. Johnsen

Kære jounalister pas nu jeres arbejde og brug lidt kildekritik, det her er pinligt.
Hold nu op med uimodsagt at bringe, dette ynkelige pinlige skinger piveri, fra DF og NB mf., der er absolut ingen grund til, at jounalister skal være mikrofonholder og bringe deres barnagtige sandkasse pjat.
Der findes mulighed for jounalister gør brug af kildekritik, brug den.

Der burde tages klart afstand fra kortsigtede økonomiske og magtpolitiske interesser, hvor de ansvarlige politikere og økonomiske interessenter, efterfølgende beskylder ofrene for deres politik og investeringer, for deres på ofrene overlagte påførte ulykker.

Den videnskablige faktuelle virkelighed påpeger, at de samlede genererede og fortsat idag stigende CO2 udledningerne, er direkte proportionalt med antallet af flygtninge til Europa.

Den videnskablige forklaring på folkevandringen, er ‘ikke’ den, som den danske politiske indoktrinering generelt påpeger, at ‘menneskesmuglere’ er problemet, at menneskesmuglere, tjener på hjælpen til de flygtende, der er påstået ikke rigtige flygtninge, men økonomiske opportunister, men de flygtende et rent faktisk flygtende fra stor fare, den videnskablige evidens peger på, at svindende håb om en fremtid, hvor CO2 udledningerne fra afbrænding af kul, olie og gas har fjernet eksistensgrundlaget fra de flygtende, har resulteret i kamp om resurserne og folkevandring.

200 millioner nye ‘rigtige’ klimaflygtninge/krigsflygtninge, der bør beskyttes, med mulighed for asyl, det kan ikke fortsætte, det kræver handling, økonomisk bæredygtighed, skabt med bæredygtig omstilling, opbygget på fremtidssikret og realistisk politisk vision og politisk veldefineret strategi for realisering.

Der er mangel på ærlige og redelige jounalister, der passere deres arbejde og benytter kildekritik.
Politikere generelt i dansk politik, er sluppet afsted med, dette barnlige sandkasse pjat, hetz og løgn, ALT for længe nu!

Energi fra olie, gas og kul afbrænding og de menneskeskabte klimaforandringer skabt i kølvandet, af de nuværende politikere, er helt ‘fejlagtigt’ påstået, skabende mindre fattigdom i verden generelt og værende til glæde og fremgang for befolkningerne, men skaber i virkeligheden, hvilket den samlede bedste forhåndenværende videnskablige evidens er enige om ‘fattigdom og sult’.

Vores politikere skaber på den lange bane ‘fattigdom, sult og krig’ i de hårdeste ramte områder om de svindende resurser, der leder til klimaflygtninge og folkevandring.
Hvad gør vores politikere i stedet for at vende den udvikling med en bæredygtig økonomi?

Vores politikere pisker løs på syndebukken.

‘Folketinget er snart kun en børnehave’.

Karsten Aaen, Vibeke Hansen, Anne Eriksen, Ole Frank og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Philip B. Johnsen

PS.
‘Sult i verden stiger igen, drevet af konflikter og klimaforandringer, fastslår FN-rapport.’

“The food security situation has visibly worsened in parts of sub-Saharan Africa and South-Eastern and Western Asia.
Deteriorations have been observed most notably in situations of conflict, often compounded by droughts or floods.

This report analyses in depth how conflict affects food security and how food insecurity itself can become a trigger for conflict.
The recent increase is cause for great concern and poses a significant challenge for international commitments to end hunger by 2030.”

Link: http://un.dk/da/dk_news-and-media/sult-i-verden-stiger-igen-drevet-af-ko...
Link: https://www.wfp.org/content/2017-state-food-security-and-nutrition-world...

Peter Knap, Karsten Aaen, Anne Eriksen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Philip B. Johnsen

“Ifølge FN vil havstigninger, vandknaphed, ørkendannelser etc. underminere levegrundlaget for millioner af mennesker og skabe omkring 200 millioner klimaflygtninge inden 2050. Allerede i dag findes der såkaldte klimaflygtninge fra Alaska til Stillehavsøerne.

Vi bør med andre ord ikke undervurdere, hvor stort et bidrag vedvarende energikilder kan give til sikring af fred og sikkerhed.”
Link: http://raeson.dk/2015/100-dage-til-cop21-hvor-er-det-sikkerhedspolitiske...

Karsten Aaen, Anne Eriksen, Kim Houmøller og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Philip B. Johnsen

Snart kommer kravet vel fra Martin Henriksen om påsyet halvmåne på ghetto børn overtøj, så befolkningen kan tage deres forholdsregler, når uvorne ghetto børn færdes uden for deres indhegning.

Fordi udenfor deres indhegning, kan uvorne ghetto børn, som bekendt kun straffes på lige fod med de ‘rigtige danskere’.

Eller muligvis Mette fredriksen selv kan fremsætter forslaget.

PS.
"Ghetto betegner de gader eller kvarterer, hvor minoritets grupper som jøder blev tvunget til at bo.

De var strengt afsondrede fra den øvrige by, og hver aften låstes portene."
Link: http://da.m.wikipedia.org/wiki/Ghetto

Dorte Sørensen, Karsten Aaen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

DF's Martin Henriksen ved man i det mindste, hvor man har: Altid med trynen i truget og rumpen plantet solidt i grebningen.

Erik Karlsen, Vibeke Hansen, Eva Schwanenflügel og Jens J. Pedersen anbefalede denne kommentar

."...så man ikke bare kan komme som flygtning og få børnecheck eller fuld folkepension fra dag et, hvilket man kunne førhen. Så det er jo en dagsorden, vi har haft igennem længere tid,« siger Martin Henriksen."

Igen viser denne Martin Henriksen fra DF, at han vist ikke helt forstår dansk historie, eller hvad han måske selv har stemt ja til! For man har altså aldrig (i hvert fald ikke i min levetid, mener jeg) kunnet komme som flygtning og få fuld folkepension fra dag 1!

Bosniske flygtninge, der kom til DK for 20-25 år siden får brøkpension, altså 20/40 eller 25/40 af en dansk pension - før skat! Kravet dengang var nemlig at man skulle have boet i DK i mindst 40 ud af 45 år (mener jeg det var?), før man kunne få fuld dansk folkepension!

Carsten Munk, Kim Houmøller, Bjarne Bisgaard Jensen, Dorte Sørensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Martin Sørensen

Der er en bevægelse der går den modsattevej nu, midt i mainstreame danmark.

Med udvisningen af. den 13 årige thailandske pige. fra farsø var der mange tolerante borgerlige som der fik nok. ja der er en stemning som der ikke skal undervurderes som der kan kaldes , "nej tak til mere kage". en bevægelse som der mener at vi er gået i stramnings amok, og at det hele er nu ved og true de værdier, vi bygger vores land på, vi ser det med. oprøret i venstre, med borgmester som der nægter og adlyde en lov der tvinger dem til at skulle ryste hånd med de nye statsborgere som man finder. ganske unødvendigt.

Det er et mainstreame provins oprør imod. stramnings vanviddet. og den har støtte i folketinget af. Kristian Jensen fløjen i venstres folketingsgruppe. som også er med karsten lauritzen skatteministeren, som begge kommer fra, "udkantsdanmark" hvor vi oplever en særdeles vellykket integration ja. vi oplever et danmark der ikke kan undvære vores thailandske ægtefælder ( er selv thai gift og bor her ude, ikke kan undvære de andre indvandrede som der er del af vores liv i en vellykket integration mens man har højt til loftet i det traditionelle. landbohøjskole venstre.

selv om jeg ikke er enig med det venstre i alt så har jeg virkeligt dyb respekt for dette rodfæstede ærlige landbo venstre, og mener ikke man på noget tidspunkt kan kalde det. racistisk jeg ved der er et lignende opgør i socialdemokratiet, hvor man også ude i provinsen ikke ser de problemer som man er så optaget af i kernen af stram strammere delen af socialdemokratiet. det er et mainstreame opgør. som man ikke skal undervurdere. der siger "ja ja det skal være stramt men man skal også lige ha lov til at være her," og denne holdning er meget godt i harmoni med hvad gennemsnitsdanskeren mener.

om ikke ret længe vil det gå op for alle hvor stramt det faktisk er blevet. hvor hårdt de regler man har skrevet i kage stramning vanviddet. faktisk var. og med det kommer opgøret, med stramning fløjen. i de to store partier. mens det faktisk ud fra den nuværende parlamentariske situation er mest logisk at de danner regering sammen henover midten på dansk politik. hvor det bliver den nu lidt blødere linje som der bliver det fælles fodslav nu støttet af det radikale venstre som parlamentarisk grundlag. hvis det overhoved bliver nødventigt for den SV regering.

Nye Borgerlige kommer da ikke i Folketinget i næste runde :) S og V er tilsyneladende ved at bytte poler med udlændingepolitik som omdrejningspunkt. Ret interessant at være vidne til.

Kan man i øvrigt stadig betegne socialisme som værende en venstrefløjsideologi hvis den går hen og bliver national?

Jens Thaarup Nyberg

Bassim Walid
"Kan man i øvrigt stadig betegne socialisme som værende en venstrefløjsideologi hvis den går hen og bliver national?"
Tja, oprindeligt var socialisme en økonomisk ide som, yde efter evne og nyde efter behov, trods forskel i nationalitet og kultur.

Jens Thaarup Nyberg

P.Vermund mener menneskerettighederne er forældede, så "Det kan altså ikke være rigtigt, at almindelige danskere skal leve med utrygheden ved, at kriminelle udlændinge får lov til at blive i landet, fordi man opvejer det med retten til et familieliv. ", og altså at Menneskerettighedernes artikel 8 skal fraviges i Danmark.
Er retten til familieliv forældet ?