Læsetid: 7 min.

DR må ikke længere skrive langt på nettet og skal lave mindre underholdning

Information har talt med tre medieeksperter om den nye public service-kontrakt
DR’s generaldirektør præsenterer besparelserne.

DR’s generaldirektør præsenterer besparelserne.

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

19. september 2018

Danmarks Radio skal spare 20 procent af sit samlede budget. Besparelserne blev tirsdag præsenteret sammen med den public service-kontrakt, der definerer DR’s opgaver som medieorganisation.

Nogle af de mange millioner skal hentes ved at nedlægge og sammenlægge radio- og tv-kanaler, og så må DR ikke længere skrive langt på nettet, og de skal producere mindre af den brede underholdning. 

Lisbeth Knudsen, direktør og chefredaktør for Mandag Morgen, tidligere nyhedsdirektør i DR

– Hvad siger du til public service-kontrakten?

»To ting påvirker armslængdeprincippet, nemlig at DR’s regionale enheder skal friholdes fra enhver tanke om økonomiske besparelser, og at man på dr.dk kun må skrive korte artikler, ikke lange tekster. Desuden er det nu skrevet ind, at DR’s programflader og platforme tydeligt skal afspejle, at vi er et samfund med rod i kristendommen. Underholdning er forsvundet, taget ud af kulturbegrebet, og det er forkert. Kultur er nu alene bevaring af den danske kulturarv og den kristne kulturarv.«

– Hvorfor er det vigtigt med danskproduceret underholdning?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Jeppe Larsen
  • David Zennaro
  • Eva Schwanenflügel
Jeppe Larsen, David Zennaro og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Det er jo sådan set absurd, hvis et elektronisk medie skulle give sig af med at skrive lange artikler. I det hele taget er det absurd, at det, der burde være en kulturinstitution først og fremmest, synes at være blevet kuppet af journaliststanden for årtier siden - med udrensning af de højtuddannede eksperter, der kunne formidle vigtig og grundlæggende viden til følge.

Torben Bruhn Andersen og Philip B. Johnsen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Mette Bock er Danmarks svar på Cruella de Ville.
DF har bestilt en dalmatiner-pels, og den får de pinedød leveret..

Uffe Gammelby, peter juhl petersen, Torben Bruhn Andersen, Runa Lystlund, Hans Larsen, Niels Duus Nielsen, Torben K L Jensen, Minna Rasmussen, Bent Gregersen, Ole Frank, Frede Jørgensen, Bjarne Andersen, Thomas Olsen og Herdis Weins anbefalede denne kommentar

Er det lange artikler eller lange ord, DF ikke kan lide?

/O

Uffe Gammelby, peter juhl petersen, Torben Bruhn Andersen, Lise Lotte Rahbek, Niels Duus Nielsen, Verner Nielsen, Helene Kristensen, Eva Schwanenflügel, Anders J, Tue Romanow, Steffen Gliese og Ole Frank anbefalede denne kommentar

Sørgeligt hvis P6 Beat ikke skal sendes længere. En af de få stationer med god musik og en kanal, som mange flere burde have kendt og nydt. Øv. Pop og kommercielt bras er der jo nok af i forvejen.

Uffe Gammelby, Lars Sell-B, Hanne Pedersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
jens peter hansen

DR har dygtige rapportere, mange af dem kvinder. Anne Gaarslev, Mathilde Kimer, Puk Damsgaard og Stephanie Surrugue gør det særdeles fremragende. Andre mandlige rapportere ligeså, men hvad alle de mennesker der er ansat på DR ellers går og laver er svært at finde ud af. Da håndslag var på den lille ø hvor jeg har et hus, var der et opbud af lydmænd og teknikere og fanden og hans pumpestok. Ugen før havde et team været ude på research. Da udsendelsen blev fyret af var der en halvanden minuts intro til øen, en introduktion som viste det grimmeste hus på øen og overhovedet ikke gav et indtryk af den lille bys charme. Heldigvis var der en drone der havde taget billeder af øen fra luften og de var smukke. Mens dette foregik sad 6 mennesker i tre optagevogne eller hvad det nu var. Man blev imponeret over det opbud af mennesker, der skulle til for at barsle med en grim skifting. Professionelt tja, jeg mener nej.

Henrik Brøndum

Skam at det kun er halvdelen af Monrad og Rislund vi stadig har. De kunne ellers blive ansat som "korthedskonsulenter" - og videreudvikle på den legendariske:

"Sporten kort - vandt 2-0"

Eva Schwanenflügel, Torben Bruhn Andersen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Henrik Ellegaard

Ikke mere jazz i dansk radio, udover et enkelt trut i Natsværmeren i ny og næ, så i stedet må jeg nøjes med playlisterne i Apple Music. Godt for Apples bugnende pengekasse, men skidt for min nysgerrighed. Jeg vil savne værternes spændende valg og store viden :(

Det er vist ikke alene lange artikler, der er problemet?
Lange ord, som for eksempel "armslængdeprincippet" er bestemt heller ikke populære.

Uffe Gammelby, Eva Schwanenflügel og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Henrik Brøndum

Bemærk lige Morten Hesseldahls modsætning mellem “DF-vælgere” og “dannede mennesker”. Det er selvfølgelig en fortalelse, og Informations redaktør har nok også været lidt ufokuseret, men jeg kan godt frygte en voldelig kulturrevolution med retning mod Hovedstaden hvis den slags fortsat slipper ud i æteren. Tror jeg vil nyde mine Operaer i Metropolitanteatret, Manhattan fremover, der kan vel næppe være så mange DF’ er der ser mig gå fra limo’en og op af trappen?