Læsetid: 4 min.

DR’s nye formand er en erfaren købmand, men er det nok?

Danmarks Radios nye bestyrelsesformand, Marianne Bedsted, har en lang karriere inden for detailhandlen og hotelbranchen. Men ingen erfaring med medier eller med at lede en offentlig virksomhed på størrelse med DR
Marianne Bedsted er oprindeligt kontoruddannet. Men har siden uddannelsen har haft en række lederstillinger hotel- og restaurationsbranchen. I 2009 blev Marianne Bedsted ansat som direktør for Musikhuset i Aarhus, og senere fik hun flere poster i kulturlivet, blandt andet som bestyrelsesformand for Den Jyske Opera og medlem af bestyrelsen i Copenhagen Contemporary.

Marianne Bedsted er oprindeligt kontoruddannet. Men har siden uddannelsen har haft en række lederstillinger hotel- og restaurationsbranchen. I 2009 blev Marianne Bedsted ansat som direktør for Musikhuset i Aarhus, og senere fik hun flere poster i kulturlivet, blandt andet som bestyrelsesformand for Den Jyske Opera og medlem af bestyrelsen i Copenhagen Contemporary.

Jens Henrik Daugaard

10. september 2018

Den første januar 2019 får DR ny bestyrelsesformand. Det bliver den 51-årige Marianne Bedsted, som i dag er direktør i Salling Group med ansvaret for to stormagasiner samt 16 kaffebarer og 14 burgerrestauranter, som afløser den nuværende formand, Michael Christiansen. Det oplyser kulturministeriet i en pressemeddelelse.

Marianne Bedsted har mange års erfaring som leder i hotelbranchen og detailhandlen bag sig. Men hun har ikke erfaring fra en politisk styret virksomhed i samme størrelse som DR. Og det kan blive et problem, siger medieforsker og professor emeritus ved Aarhus Universitet, Frands Mortensen.

»DR er under meget voldsom beskydning fra Christiansborg. Det er tydeligt, at flere politikere ønsker at detailregulere DR i et helt andet omfang end tidligere, og den situation kræver af en bestyrelsesformand, at hun kan samarbejde med politikerne på en måde, som holder detailstyringen væk fra DR,« siger han,

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Viggo Okholm
  • Bjarne Andersen
  • Eva Schwanenflügel
  • Dorte Sørensen
  • Torben K L Jensen
Viggo Okholm, Bjarne Andersen, Eva Schwanenflügel, Dorte Sørensen og Torben K L Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Dorte Sørensen

Det lyder uhyggeligt - "Ifølge Frands Mortensen kan kombinationen af et øget politisk pres og en politisk uerfaren bestyrelsesformand blive et svækket DR – og i sidste ende øget politisk indflydelse på DR’s programmer." -
Mette Bock har sikkert valgt hende med megen omhu. Men når Folketinget har indført forebyggende tilbageholdelser osv..... - så hvorfor ikke et regeringsstyret DR.

Torben Bruhn Andersen, John Poulsen, Jørn Andersen, Rolf Andersen, Anne Eriksen, Steen Sohn, Bettina Jensen, Bjarne Andersen, Torben K L Jensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Det kunne også tænkes, at Mette Bock & co har undervurderet Marianne Bedsted, og måske får lidt mere kam til håret end de havde forudset?
Ihvertfald er det positivt, hun har en samlende personlighed, og ikke trives med ævl og kævl.

ingemaje lange, Jørn Andersen, Anne Eriksen, David Joelsen og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

PS. Der er ikke tvivl i mit sind om, at regeringen og DF ønsker at styre alting alt for meget.
Lad os nu se, om Marianne Bedsted er en gæv forkæmper for armslængeprincippet eller ej..?

Torben Skov, Vibeke Hansen, Jørn Andersen, Anne Eriksen, Bjarne Andersen og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar

Man kan håbe, at Bedsted kommer med en ballast, hvor man i det mindste forstår, at loyaliteten ikke skal rettes imod politikerne, men ejerkredsen, licensbetalerne, og de ansatte.

Nu er vi der, hvor man snart har ødelagt de gode ting, der var tilbage i DR ved at ligge sig fladt ned i public-service sovsen. Det vil bestemt ikke skade med en erfaren leder.

Jan Skovgaard Jensen

Er det ikke sådan at hvad der er mainstream blandt politikere er det som bliver mainstream blandt journalister, anyway. armslænge eller ej. Journalisterne løber selv i røven på politikerne og vil gerne lyde som dem og de har tv-programmer som Besserwiserne, hvor Hans Engel og andre sætter rammerne for hvad der skal diskuteres journalistisk. Og derfor bestemmer politikerne f.eks. hvad Carsten Jensen bliver spurgt om i forbindelse med hans nye bog, og der er f.eks. forargelse over at ham beskriver Df'ere som kældermennesker. Et andet eks. kunne være at koalitionen, der startede Irakkrigen blev skyld i at op til 1 million mennesker ikke lever længere. Ingen spørgsmål her - armslængde eller ej......

Egon Stich, Torben Skov, Anne Eriksen, Eva Schwanenflügel og Jørn Andersen anbefalede denne kommentar

Den tid hvor DR var kritisk overfor andet end bilsvindlere og ægteskabsbedragerer er for længst pass'e,istedet for journalister huserer en flok ubehjælpsomme barnerøve ganske uden substans,som hakker og stammer sig vej gennem æteren.

Steffen Gliese, Egon Stich, jørgen djørup, Bo Carlsen og Jan Skovgaard Jensen anbefalede denne kommentar