Læsetid: 4 min.

Højskolernes Hus har lavet sin helt egen klimaaftale: Kobækaftalen

Først mødtes alle FN’s medlemslande i Paris for at underskrive en ambitiøs klimaaftale, og så mødtes alle medarbejdere fra Højskolernes Hus i Kobæk for at gøre det samme. En aftale, der skal inspirere andre til at gå samme vej i kampen for at begrænse klimaaftrykket på arbejdspladsen. Der kan dog dispenseres i pressede situationer, lyder det
8. september 2018

»Med denne aftale slutter vi os til gruppen af arbejdspladser, der tager bevidste valg i alt fra transport til tekstiler.«

Sådan lyder det i en erklæring fra Højskolernes Hus, der med sin helt egen ambitiøse klimaaftale vil »vise vej, inspirere andre og gå med i kampen for en bæredygtig omstilling«.

Aftalen er udarbejdet af sekretariatet for Folkehøjskolernes Forening på et personaleseminar, der for nylig blev afholdt på Kobæk Strand Konferencecenter. Her kom man frem til en aftale, der sætter klare, bevidste mål for, hvordan sekretariatets 30 medarbejdere kan ændre deres adfærd til gavn for klimaet: Kobækaftalen.

»Drømmen fra ledelsens side var, at vi skulle have en aftale, der var klart defineret i et dokument, som vi kunne hænge op i vores hus, og som var bindende for os selv. Men også et dokument, som vi kan vise frem for omverdenen, så de kan se, at vi tager stilling til ting, og at vi har en politik i huset omkring, hvad vi gør,« siger Johannes Schønau, bæredygtighedskonsulent hos Højskolernes Hus.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu