Læsetid: 6 min.

Misbrug blandt unge er et udbredt problem. Men markant flere er begyndt at få hjælp

Et enkelt initiativ i Københavns Kommune har hjulpet flere hundrede unge med deres misbrug af alkohol, stoffer eller hash. Og det er en del af en større udvikling, hvor langt flere unge i dag kommer i behandling end tidligere
En af dem, som har røget hash, siden han var 14, er den i dag 17-årige Asbjørn. Sidste år, da han gik i 10. klasse, vågnede han en dag i en hvid hospitalsseng i Hillerød uden at kunne huske, hvordan han var havnet der.

En af dem, som har røget hash, siden han var 14, er den i dag 17-årige Asbjørn. Sidste år, da han gik i 10. klasse, vågnede han en dag i en hvid hospitalsseng i Hillerød uden at kunne huske, hvordan han var havnet der.

Sigrid Nygaard

10. september 2018

Hvis man som ung har et problem med enten stoffer eller alkohol, er der i dag kortere vej til hjælp. Siden 2015 har der nemlig været et hold af rådgivere fysisk til stede rundtom på en række københavnske uddannelsessteder, som har tilbudt de unge hjælp til at komme ud af misbruget.

Initiativet bag hedder Ro på Rusen, og fra 2015 til 2017 har de ifølge netop offentliggjorte tal tredoblet antallet af unge, der får hjælp. Fra 85 i 2015 til 244 i 2017. I alt har projektet ført til, at 475 unge er blevet guidet gennem et rådgivningsforløb.

Ikke overraskende er lederen af initiativet, Carina Abel Gjaldbæk, begejstret. Grunden til, at de har fået fat i så mange unge, er ifølge hende, at de er til stede på skolerne.

»Mange af de unge, som havner i misbrug, har også en række andre problemer med sig i bagagen, f.eks. psykiske diagnoser eller rusmiddelproblemer i familien. Når de går på en ungdomsuddannelse, bruger de derfor alle deres kræfter på det og har ikke overskud til at være opsøgende eller komme hen til et andet tilbud på en helt ny adresse,« siger hun.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu