Interview
Læsetid: 4 min.

Pernille Vermund stiller tre krav til Løkke: »Hvis det betyder, at der skal udskrives nyvalg, så er det fint for mig«

På søndagens pressemøde stillede Nye Borgerliges Pernille Vermund tre »ufravigelige« krav til Lars Løkke Rasmussen. Kravene er et totalt asylstop, at kriminelle udlændinge skal sendes ud efter første dom, og at udlændinge, som opholder sig i Danmark, skal kunne forsørge sig selv. Partiet vil ikke gå på kompromis med kravene, selv hvis det koster det borgerlige flertal magten
Ifølge en meningsmåling lavet af Greens Analyseinstitut for Børsen i august 2018 står Nye Borgerlige til at få 4,2 pct. af stemmerne.

Ifølge en meningsmåling lavet af Greens Analyseinstitut for Børsen i august 2018 står Nye Borgerlige til at få 4,2 pct. af stemmerne.

Bax Lindhardt

Indland
3. september 2018

Meldingen i Rødvig på Sjælland var klar og kontant:

»Hvis ikke vi står fast på vores tre ufravigelige krav, så kan vi lige så godt lade være med at stille op til Folketinget,« sagde partileder Pernille Vermund til Nye Borgerliges pressemøde i forbindelse med partiets sommergruppemøde søndag.

Det efterhånden tre år gamle parti, der har profileret sig på at ville føre en endnu strammere udlændingepolitik end Dansk Folkeparti, kan muligvis være på vej i Folketinget ved det kommende valg.

Derfor understregede partileder Pernille Vermund ved søndagens pressemøde – flankeret af Nye Borgerliges spidskandidater – at det indvandrerkritiske parti er klar til at lade Lars Løkke Rasmussen falde, såfremt han ikke imødekommer partiets tre krav: et asylstop, at kriminelle udlændinge skal sendes ud efter første dom, og at udlændinge, som opholder sig i Danmark, skal kunne forsørge sig selv.

– Er det ikke at spille hasard med det borgerlige flertal, hvis Lars Løkke Rasmussen ikke kan imødegå Nye Borgerliges tre ufravigelige krav?

»Hvis han ikke vil indfri de her krav, så er det ensbetydende med, at han ikke vil løse udlændingepolitikken fra bunden. Det er sådan set hans ansvar. Hvis det betyder, at der skal udskrives nyvalg, er det fint for mig. For så vil det betyde, at det er første gang siden 1983, hvor udlændingeloven blev indført, at danskerne får lov til at stemme til et rent udlændingevalg. Og dét håber vi hos Nye Borgerlige, at det bliver,« siger Pernille Vermund.

Nye Borgerliges valgprogram:

  • Partiet vil indføre asylstop, at kriminelle udlændinge skal sendes ud efter første dom, og at udlændinge, som opholder sig i Danmark, skal kunne forsørge sig selv.
  • Folkeskoler skal være selvejende, og landets kommuner skal derfor ikke drive skoler.
  • Nedlægge alle jobcentrer. De arbejdsløse skal via en voucher få adgang til en arbejdscoach, der skal hjælpe den jobsøgende med at komme i arbejde. Langtidssygemeldte kan via en grundig lægefaglig vurdering få tildelt førtids- og invalidepension.
  • Islam skal ikke være statsanerkendt trossamfund.
  • Foruden ni spidskandidater opstiller Nye Borgerlige 50 kandidater over hele landet.

Kilde: Ritzau/Information

– Så er I villige til at trække jeres stemmer ud af ligningen og dermed potentielt give Mette Frederiksen magten, hvis han ikke opfylder jeres krav?

»Lars Løkke kan ikke regne med vores støtte, hvis han ikke prioriterer udlændingepolitikken i samme omfang, som Nye Borgerlige gør. Jeg tror, at mange danskere er trætte af, at problemerne med udlændinge vokser sig større og større. Det er netop derfor, at vi har de her krav, fordi det vil løse konflikterne. Eksemplet med flygtninge, der stormede ind på de danske motorveje tilbage i 2015, er et godt eksempel på, at regeringsmagten ikke har turdet tage fat om nældens rod.«

– Men nogle af de her krav balancerer jo på kanten af eller overskrider ifølge eksperter dele af Den Europæiske Menneskerettighedskonvention. Vil det betyde, at Danmark endegyldigt skal tage et opgør med den?

»Vi vil rigtig gerne tage et opgør med FN’s Flygtningekonvention, der blev indført i 1952, hvor verden altså så markant anderledes ud. De udfordringer, vi står med i dag, kan slet ikke sammenlignes med datidens asylsager. Man bruger forældede regler for at løse nutidens immigrationskrise. Det skal man holde op med. For politikerne svigter befolkningen, når de ikke kan se, at der er massiv opbakning til at udvise kriminelle udlændinge. Det er som regel med henvisning til Flygtningekonventionens artikel 8, som handler om hensynet til familieliv, at kriminelle får lov til at blive i Danmark. Og det er en meget forfejlet lov.«

– Hvordan ved du, at der er direkte opbakning fra danskerne til, at artikel 8 i Flygtningekonventionen skal skrives ud?

»I Danmark er det den danske befolkning, som skal bestemme lovgivningen. Hvis internationale konventioner er en hindring for det, skal de selvfølgelig opsiges. Det kan altså ikke være rigtigt, at almindelige danskere skal leve med utrygheden ved, at kriminelle udlændinge får lov til at blive i landet, fordi man opvejer det med retten til et familieliv. Desuden har regeringen selv lovet en stramning af loven, så det er slet ikke mærkeligt, at danskerne bakker op omkring det. Jeg mener, at det danske folkestyre skal have klar forrang i forhold til internationale menneskerettighedskonventioner.«

– Men hvis vi dropper det internationale samarbejde, som konventionerne bygger på, bliver det nok sværere at få andre lande til at tage imod de kriminelle udlændinge og andre flygtninge, der sendes tilbage til hjemlandet. Er det ikke et problem?

»Nej, det er det sådan set ikke. Når vi afgiver en pose penge til FN hvert år, så er det op til FN at opretholde lejre i nærområderne. I vores optik er pengene blevet brugt meget bedre, hvis de kriminelle udlændinge eller flygtninge får lov til at være i nærområder, hvor de er tæt på deres familier. Så det er ikke fordi, at Danmark skal gå enegang, men vi vil simpelthen ikke lide under en flygtningekonvention, der underløber dansk lov.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Dette er jo værre end tyske tilstande. Er dette ikke helt ude af trit med Grundloven?

Karsten Aaen, Carsten Wienholtz, Elisabeth Andersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Poul Anker Sørensen

Jahhh, måske burde vi overveje at stemme på Nye Borgerlige, så "Løkke Lars" ikke får magten

Frede Jørgensen

Pernille Vermunds ordflom giver kun hovedpine og hovedrysten.

Carsten Wienholtz, Tino Rozzo, Elisabeth Andersen, Torben K L Jensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Kenneth Jacobsen

Jamen, ligger den ikke lige til højrebenet: så lad være med at opstille? Hvis Føreren ikke har bedre at byde på end disse svar, er meget lidt tabt ved den løsning - som tillige vil bidrage positivt ved ikke at forplumre samfundet med letkøbte og utidssvarende pseudosvar.

Elisabeth Andersen, John Poulsen, Eva Schwanenflügel og Frede Jørgensen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

@ Poul Anker Sørensen
02. september, 2018 - 23:58 :
"Jahhh, måske burde vi overveje at stemme på Nye Borgerlige, så "Løkke Lars" ikke får magten".

Poul Anker, forhåbentlig er det din behagelige spøg? Det vælger jeg nu at tro ;-)

Men spøg tilside, glem ikke hvordan det gik da LA stillede ultimative krav til ham der vil være statsminister for enhver pris.. De kom da bare med i en ny regering.

Så Pernille Vermund i Deadline igår.
Denne gang handlede det om Nye Borgerliges 'velfærdspolitik'.

Vi skal slet ikke have jobcentre længere, og det lyder jo umiddelbart fornuftigt.

Men resten af planen går ud på, at der skal være tvungen arbejdsløshedsforsikring, tvungen pensionsopsparingen, en flad skat på 37% for alle, afskaffelse af selskabsskat og arveafgift.
De uheldige arbejdsløse skal selv sørge for at finde arbejde. De der ikke kan, og heller ikke er forsikret, får flade 6000 kr at leve for. Ingen 'udlændinge' skal have nogen form for overførsler.
(Det bliver spændende at høre, hvordan 'udlændinge' skal defineres..?)

Ingen syge skal være på kontanthjælp, det skal vurderes af læger, om de er syge nok til en førtidspension.
Det samme har alle beskæftigelsesministre sagt siden Mette F. lavede førtids- og fleksjob reformen, så det er ikke nyt. De kommunale lægekonsulenter har ikke just heller givet ved dørene når det gælder om at anerkende de almene lægers vurderinger..

Får Nye Borgerlige indflydelse på en kommende regering, hvad enten det er direkte eller indirekte, tør jeg næsten ikke tænke på konsekvenserne..

Kim Houmøller, Karsten Aaen, Carsten Wienholtz, Viggo Okholm, Heidi Larsen, Elisabeth Andersen, Torben K L Jensen og Frede Jørgensen anbefalede denne kommentar

Nu skal Pernille Vermund nyde de 15 minutter hun får i rampelyset. Glæden kan blive kort - hvis hun og hendes hird af umælende landsbytosser skulle komme i Folketinget. Gætter på, at "partiet" hurtigt vil falde fra hinanden pga. indbyrdes kævl og strid, bl.a. når MF'erne siger noget, der ikke er clearet med Vermund. Skænderier og ydmygelser for åbent tæppe vil høre til dagens orden, fordi den flok højreanarkister hun har samlet om sig, vil ikke være til at styre. Sådan gik det jo bl.a. med Glistrups Fremskridtsparti, og lign. tendenser kan også findes i Elbæks cirkusparti.
Nye Tarvelige har kun tre punkter på programmet, og de handler alle om "de fremmede", og et sådant parti har erfaringsmæssigt ikke lang levetid. SÅ jeg gætter på, at de ikke holder næste valgperiode ud, og at hendes mandater dels vil bryde ud og danne egne "partier", mens andre vil søge over til frikadellepartiet eller Labil Alliance.
Det skal sq nok blive underholdende.
PS: Og så undres jeg over, hvorfor EL har fredet Socialakrobatiets nye højreskred. Det er jo påfaldende så tavse EL er blevet. Håber man på, at SD vil transformere sig til det SD som EL drømmer om, SD burde være?

Det er skræmmende at der minimum er 4000 tosser i Danmark der køber ind på det partis ævl og idioti.
De bør ikke benævnes et "parti" eller "politikere", nej, kald dem det, de er: Rigmandslobbyforening og rigmandslobbyister
Man kunne indføre noge om fremmedhad og racisme, men de ord er efterhånden såååå misbrugte....

Carsten Wienholtz, Tue Romanow, John S. Hansen, Eva Schwanenflügel og Poul Kristensen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Desværre er det alt for tidligt at dømme NB ude.
Ifølge Risbjergsnittet, (gennemsnit af alle meningsmålinger), står de pt til at komme på Tinge med 3%, og dermed 5 mandater.
Det skriver Altinget idag.

Forstå det, hvo som kan :-(

Benny Larsen, Arne Lund, Henrik L Nielsen, Karsten Aaen og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar

I et par tråde på politiken.dk har en tidligere SF og EL vælger fortalt, hvorfor han nu vil stemme på NB.
Han kan ganske vist ikke lide deres økonomiske politik ( surprise), men han vil bare have de fremmede - især muslimer der alle som en lever 100 % efter koranens bogstav - holdt ude eller hjemsendt.
Og han er garanteret ikke den eneste idiot, der tænker sådan. Og ja, - idiot er desværre det eneste ord, der dækker.

Elisabeth Andersen, Bjarne Bisgaard Jensen, Benny Larsen, Arne Lund, Eva Schwanenflügel og Torben Skov anbefalede denne kommentar

Pernille Vermund nævner ikke noget om den tvangsassimilation, hun nævnte i sit
blogindlæg 2.8.18: "For at blive dansker skal man være det i både sindet og hjertet. Indvandrere skal assimilere sig, før vi skal byde dem indenfor".

kilde: https://nyeborgerlige.dk/islam-er-ikke-en-dansk-vaerdi/

Hvordan vil Nye Borgerlige kontrollere, hvor dansk man er i hjerte og sind?

2.7.18 sagde Morten Messerschmidt (MEP for DF og folketingskandidat for DF) i P1 SLotsholmen om
DFs nye "Udvandringspolitik" noget lignende:

”Der er så mange folk i det her land, som ikke føler sig som en del af Danmark, og de skal venligt hjælpes til et andet sted at være. De hører ikke til i Danmark. Og derfor så er det ikke nok bare at tale om stramninger i indvandringen, for det handler bare om at reducere tilstrømningen, nej, vi skal finde ud af, hvordan vi sørger for, at dem der bor i Danmark, de elsker det her land, de føler sig hjemme i det her land, og det bliver en helt ny måde at tænke på”.

Hverken DFs ledelse eller ditoverblik.dk ønsker at konkretisere denne udvandringspolitik:
http://hyggeposten.blogspot.com/2018/08/udvandringspolitik.html

Elisabeth Andersen, Karsten Aaen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

Partiformand Pernille Vermund - Nye Borgerlige

Det stemmemæssigt skrantende Konservative Folkepartis pendant til Dansk Folkepartis mavedanserinde Louise Frevert, indendørsarkitekt MAA Pernille Vermund, får ellers ikke for lidt omtale i 'den mindst ringe danske avis på venstrefløjen' for tiden.

Hvis hun er heldig, vil den overvældende pressedækning af hendes gøren og laden måske give pote i form af et fast vellønnet job på Christiansborg som formand for nok et enkeltsagsparti på højrefløjen til at stille 'ultimative krav' til fremtidige danske regeringschefer som betingelse for ikke at 'vælte dem på finansloven med et mistillidsvotum'. Med mindre regeringschefen imødekommer enkeltsagpartiets mærkesag med en ministerpost eller to til partiformanden selv og et eller flere medlemmer af hans eller hendes nærmeste familie- og vennekreds af iværksættere.

Som kompensation for 'tabt iværksætterstøtte' i det meste af et årti som følge af den globale økonomiske krise efter finanskoncernen Lehman Brothers' konkurs på børsen i New York i 2008.

Elisabeth Andersen, Karsten Aaen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Det forvirrer begreberne helt umanérligt, når kultur og historie sammenblandes med religion.
Det er akkurat ligesom her i Danmark, hvor et lille mindretal har fået ind i hovedet at vi alle er rundet af kristendommen og dens 'værdier', der på forunderlig vis skulle have fremmet tolerance, frisind og ligeværd blandt alle.
Sandheden er, som Herdis Weins er inde på, at kristendommen aldeles ikke er kulturelt fælleseje.
Det er og bliver en af de monoteistiske religioner, der virker kvindeundertrykkende og homofobisk, blandt mange andre gebrækkeligheder.

Vi ville menneskeligt set komme meget længere ved at undlade at generalisere på baggrund af ting vi forestiller os om andre, vi aldrig har mødt ansigt til ansigt.

At sige folk er 'onde' , fordi de kommer fra et land med en religion eller praktiserer en religion vi ikke bryder os om, hører ind under at generalisere.
Vi har set det utallige gange før. Det ender som regel helt galt.

Christine Pedersen, Herdis Weins og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar

Mon ikke der snart dukker et "indvandrerkritisk" parti op til højre for "Nye Borgerlige", som tilbyder den endelige løsning på "indvandrerproblemet"?

Flemming Berger og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Skrev jeg til højre for? Skal naturligvis være til venstre for "Nye Borgerlige"!

Grethe Preisler

P.S. Jeg har intet problem med 'islam-eksperten Jørgen Larsen' fra dagbladet Politikens faste stok af debattører på den yderste højrefløj.

Så kan vi ikke bare slippe for at høre, hvad han mener om Pernille Vermunds Nye Borgerlige og deres forsøg på at overhale 'strammerne' i Danmarks 'næst-største arbejderparti' højre om i håb om at få lige så stor indflydelse på rets- og asylpolitikken i EU som 'trøffelsvinene' fra Liberal Alliance?

Johnny Winther Ronnenberg, Karsten Aaen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Jeg gentager lige mig selv.
Det er dybt åndssvagt at generalisere.

Grethe Preisler

Jamen altså. Er det da ikke vigtigt at vide, hvad Pernille Vermund vil bruge sin magt som formand for Nye Borgerlige til, når og hvis hun får chancen for at 'trække Nye Borgerliges {endnu ikke eksisterende] mandater ud af ligningen' efter det folketingsvalg til næste forår, der bliver afgørende for, om Lars Løkke Rasmussens 'samlingsregering hen over midten' kan blive siddende eller skal afløses af en ny regering med eller uden 'Dansk Fjolleparti' som parlamentarisk sikkerhedsnet og tungen på vægtskålen?

Nej ærlig talt. Mig rager det efterhånden en høstblomst, om 'hundene æder svinene', eller 'svinene æder hundene' i fætter-kusinepartiernes rituelle stoledans om regeringsmagten og den varme grød i folketingssalen på Christiansborg. Hvor lille henrivende Pia Kjærsgaard svinger fanen kækt som Danmarks første 'kvindelige formand' for rigets lovgivende forsamling.

Eva Schwanenflügel og Flemming Berger anbefalede denne kommentar

Nye Borgerlige skal nok komme i Folketinget, for valget kommer til at stå mellem mere af det samme, og Nye Borgerlige, og så vælger jeg og mange andre Nye Borgerlige. For regeringen er kørt fast, den er ikke borgerlig, men endnu mere socialdemokratisk end Thorning, og selv LA har helt mistet retnings sansen. Så det er faktisk meget forståeligt hvis Nye Borgerlige får mange mandater, fuldstændig som Mogens Glistrup gjorde det for mere end 40 år siden, i en delvist parallel situation.

Pernille får hermed Tulle og Messerschmidt til at virke helt stuerene. Det ville være skønt, hvis der kunne laves politik over midten i stedet..

Kim Folke Knudsen

Hvis alle partier møder op med hver deres ultimative krav i en uendelighed, så bliver der meget kort mellem Folketingsvalgene.

og vi får italienske tilstande, hvor politikerleden fører til de mest besynderlige regeringskonstellationer: Det yderste venstre, sammen med det yderste højre.

Det er ikke noget at efterstræbe, for indtil videre har vi med demokratiet og vores folkestyre stadigvæk mulighed for at opdrage på vores politikere.

Folkestyre er en balance mellem at vise, hvad du repræsenterer af holdninger og så forligets kunst, at opnå en løsning, som alle parter kan se sig i.

Kim Folke Knudsen

Hvis alle partier møder op med hver deres ultimative krav i en uendelighed, så bliver der meget kort mellem Folketingsvalgene.

og vi får italienske tilstande, hvor politikerleden fører til de mest besynderlige regeringskonstellationer: Det yderste venstre, sammen med det yderste højre.

Det er ikke noget at efterstræbe, for indtil videre har vi med demokratiet og vores folkestyre stadigvæk mulighed for at opdrage på vores politikere.

Folkestyre er en balance mellem at vise, hvad du repræsenterer af holdninger og så forligets kunst, at opnå en løsning, som alle parter kan se sig i.

Jesper Graugaard

Hvis jeg nu beholder mine shorts på, dertil tager enten elefanthue eller fup skæg på, dropper at give hånden, er der så risiko for, at jeg kommer på en terrorliste eller betragtes som landsforrædder ?
Ihvertfald ser jeg det som en plausibelt scenarie efter næste valg, når først hæren af twitter robotter og facebookbotter går hånd i hånd med den politiske strømning,som synes at vinde genklang hos flere og flere danske vælgere. Det gælder om at beholde de shorts på og mere til, hvis det sker.

Runa skriver.
Et af Pernille Vermunds kardinalpunkter er, at alle skal bidrage til det danske samfund og de, der ikke kan, må rejse hjem, hvis ikke de er danske. Stor del af indvandrere er danske statsborgere, derfor er hele hendes retorik valggas. Men akkurat på bagrund af det at bidrage, har jeg undersøgt hendes egen baggrund.

Pernille Vermund fra Nye Borgerlige skylder sine vælgere en forklaring på, hvor meget hun selv har bidraget økonomisk til det danske samfund. Med flere små lukkede firmaer i bagagen, kunne man spørge, om hun har bidraget, når hun selv forlanger, at andre yder.

Det nævnes her, fordi det at bidrage er et af hendes store kardinalpunkter.

Har hun selv bidraget efter fradrag mm. og hun har trods alt 3 mindreårige børn, selv om det ikke skal ligge hende til last. Et firma kan have et underskud i 2-3 år, derefter kommer Skat og banker på. Derfor er der mange byggeforetagener, der stifter et nyt firma for hvert projekt de udfører. Dels går de ikke personligt konkurs, og dels kan de trække omkostninger fra i op til to år og have tab i to år, inden Skat begynder at røre på sig. Det er i disse tilfælde samfundet, der betaler firmaene deres løn.

Med flere lukkede småfirmaer på adressen i Nordsjælland sammen med tidligere ægtefælle (Vermund + Gere), og nu endnu et nystiftet firma, bør hun oplyse sine vælgere, hvad det skyldes. Se Virk. Her er alle danske virksomheder registrerede og i hvilken form de er.

Nye Borgerliges økonomiske politik er ganske enkelt et slag i luften. Når Cepos , af alle, har undsagt NB's økonomiske politik, så er den gal. Det er ikke betryggende, at kandidater til Folketinget ikke kan køre en virksomhed, når det nu er det, de slår hårdt ned på, vel at mærke hos andre.

Nye Borgerlige slår i den grad på de fremmedfjendske toner og er i virkeligheden et parti, der repræsenterer rige og racister.

Jeg forstår ikke, at især ældre vælgere tør stemmer på NB. De bliver skåret i deres bidrag, hvis man nu kigger på NB's hensigtserklæring. De har nemlig ikke lavet et egentligt partiprogram. Og hvorfor ikke det? Det kan de senere lave om, så har de ikke lovet noget.

Pernille Vermund er tidligere konservativ politiker, men langt nede på listen i partiet. Ved at stifte et nyt parti, er en politiker, der er langt nede på en anden partiliste, garanteret de gode lønninger i Folketinget, hvis vedkommende kommer ind. Det giver nok bedre gage en arkitektarbejdet. Bliver hun bare en af mange levebrødspolitikere og er det fremmethadet, der får hende I Folketinget? Det vil vise sig.

Hvad har Nye Borgerlige tænkt sig vedrørende dem, der ikke længere kan blive forsørget og i særdeleshed deres børn. Skal børnene lave børnearbejde, tigge eller stjæle til dagen og vejen eller skal de bortadopteres?

Forestiller partiet sig, at alle 250.000 kan sendes tilbage til hjemlandet?

Grete Preisler.
På sin hjemmeside Vermund + Gere kalder PV sig arkitekt MAA og ikke indretningsarkitekt. Hun står dog ikke at finde i MAA (register for Medlemmer af Akademske Arkitektforening). Hun hedder i øvrigt også Anna. MAA kan man kun kalde sig, hvis man enten er uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole eller på Arkitektskolen i Århus og er Medlem af Akademisk Arkitektforening. Længe har studiet været normeret til 5 1/2 år og resulterede i titlen Cand Arch. Arkitekttitlen er ikke beskyttet, derfor kan alle kalde sig arkitekt, dog ikke Cand Arch eller MAA, eller master i arkitektur. Studiet er for relativt nyligt blevet forkortet til 5 år og nu bygger det på bachelor og master.

På PV's LinkedIn har hun vist Kunstakademiets logo, men hun findes ikke som underviser på nogen af skolerne. Er hun arkitekt MAA? Det gør hende ikke til et mindre menneske, hvis hun ikke er. Man bør dog ikke bruge titler man ikke har, jeg kan selvfølgelig bare ikke have fundet hende. Jeg søger videre.

Karsten Aaen, Grethe Preisler, Torben Skov og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

@ Runa

Mange tak for research. Det er interessant læsning.
Gad vide, hvorfor den danske presse ikke har gravet lidt mere..?
Glæder mig til nye oplysninger :-)

Runa skriver.
Ann Pernille Vermund Gere oplyser, at hun har studeret på Kunstakademiets Arkitektskole fra 1995-2001.

Tak Runa for dit researcarbejde.
At man har studeret på Kunstakademiets arkitektskole er jo ikke det samme som at være uddannet arkitekt. Der er adskillige eksaminer og prøver til froskel. Der findes også adskillige danskere, der i årevis har studeret på universitetet - i hvert fald på papiret - uden at det betyder, de nogensinde blevet cand. etelleandet eller bachelorer. Det skal bestemt ikke lægges dem til last ikke at have taget eksamen og måske have studeret mere eller mindre løst i årevis - så længe de ikke fører sig frem med titler og den sammenhængende viden om et fag, som et kontinuerligt studie giver og som eksamen er et bevis på.
Og problemet ved fr. Vermund mudrede oplysninger er, at det giver et indtryk af en, man ikke kan stole på.
Inger Støjberg løj som bekendt om sin uddannelse og har sidenhen som minister vist sig at have et løst forhold til kendsgerninger.

Grethe Preisler

@Runa Lystlund,
Pernille Vermund har tidligere markedsført sig selv som arkitekt MAA i sit valgmateriale. Men så vidt jeg ved, har hun aldrig haft et firma der tilbød kunderne andet end hjælp til at indrette sin bolig mere lækkert (med wellness-badeværelse og nye køkenelementer etc.) Og den slags arkitekter plejede man at kalde indretningsarkitekter i mine unge dage som køber af tidsskriftet Bo Bedre.

Karsten Aaen, Herdis Weins, Eva Schwanenflügel og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar