Læsetid: 6 min.

Praksisændring i Flygtningenævnet kan hjælpe flygtninge fra Syrien

Statsløse palæstinensere fra Syrien vil formentlig få et stærkere opholdsgrundlag i Danmark som følge af en praksisændring, Flygtningenævnet netop har besluttet
Russiske fly og syriske regeringsstyrker har de seneste dage bombet Idlib, som er den sidste oprørskontrollerede provins i Syrien. En praksisændring i Flygtningenævnet kan betyde, at statsløse palæstinensere fra det krigshærgede land får stærkere opholdsgrundlag i Danmark.

Russiske fly og syriske regeringsstyrker har de seneste dage bombet Idlib, som er den sidste oprørskontrollerede provins i Syrien. En praksisændring i Flygtningenævnet kan betyde, at statsløse palæstinensere fra det krigshærgede land får stærkere opholdsgrundlag i Danmark.

Omar Haj Kadour

11. september 2018

I den kommende tid vil Udlændingestyrelsen skulle genbehandle mindst 50 sager med statsløse palæstinensere fra Syrien. Selv om de pågældende statsløse palæstinensere fra Syrien allerede har fået opholdstilladelse i Danmark, vil genbehandlingen formentlig føre til, at mange af dem får et stærkere opholdsgrundlag.

I dag har statsløse palæstinensere fra Syrien – bortset fra mænd i den værnepligtige alder – i almindelighed ’kun’ midlertidig beskyttelsesstatus efter den paragraf i udlændingeloven (§ 7, stk. 3), som handler om de generelle risikofaktorer i et land. Men nu kan de statsløse palæstinensere fra Syrien se frem til at få asyl efter Flygtningekonventionen (lovens § 7, stk. 1).

Asyl efter konventionen indebærer flere fordele, som ikke gælder for dem, der får midlertidig beskyttelsesstatus, f.eks. i forhold til at inddrage deres opholdstilladelse.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • ingemaje lange
  • Eva Schwanenflügel
ingemaje lange og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu