Læsetid: 6 min.

Praksisændring i Flygtningenævnet kan hjælpe flygtninge fra Syrien

Statsløse palæstinensere fra Syrien vil formentlig få et stærkere opholdsgrundlag i Danmark som følge af en praksisændring, Flygtningenævnet netop har besluttet
Russiske fly og syriske regeringsstyrker har de seneste dage bombet Idlib, som er den sidste oprørskontrollerede provins i Syrien. En praksisændring i Flygtningenævnet kan betyde, at statsløse palæstinensere fra det krigshærgede land får stærkere opholdsgrundlag i Danmark.

Russiske fly og syriske regeringsstyrker har de seneste dage bombet Idlib, som er den sidste oprørskontrollerede provins i Syrien. En praksisændring i Flygtningenævnet kan betyde, at statsløse palæstinensere fra det krigshærgede land får stærkere opholdsgrundlag i Danmark.

Omar Haj Kadour

11. september 2018

I den kommende tid vil Udlændingestyrelsen skulle genbehandle mindst 50 sager med statsløse palæstinensere fra Syrien. Selv om de pågældende statsløse palæstinensere fra Syrien allerede har fået opholdstilladelse i Danmark, vil genbehandlingen formentlig føre til, at mange af dem får et stærkere opholdsgrundlag.

I dag har statsløse palæstinensere fra Syrien – bortset fra mænd i den værnepligtige alder – i almindelighed ’kun’ midlertidig beskyttelsesstatus efter den paragraf i udlændingeloven (§ 7, stk. 3), som handler om de generelle risikofaktorer i et land. Men nu kan de statsløse palæstinensere fra Syrien se frem til at få asyl efter Flygtningekonventionen (lovens § 7, stk. 1).

Asyl efter konventionen indebærer flere fordele, som ikke gælder for dem, der får midlertidig beskyttelsesstatus, f.eks. i forhold til at inddrage deres opholdstilladelse.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • ingemaje lange
  • Eva Schwanenflügel
ingemaje lange og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu