Læsetid: 2 min.

S: Flere penge til velfærd, uddannelse og miljø i finanslovsforslag

Socialdemokratiets finanslovsudspil lægger op til at droppe de årlige besparelser på uddannelse, satse mere på miljø og den nære velfærd. Socialdemokraterne vil dermed bruge markant flere penge på velfærd end regeringen, vurderer økonom. For vælgerne er det dog svært at se forskel på rød og blå blok, påpeger valgforsker
7. september 2018

Socialdemokratiets finanslovsforslag, Gør gode tider bedre – for alle, har lånt sit slogan fra en socialdemokratisk valgplakat fra 1960. Budskaberne er da også klassisk socialdemokratiske. Rød bloks største parti vil droppe regeringens årlige besparelser på uddannelse, det vil satse mere på miljøet, opkvalificere de ufaglærte og oprette nærhospitaler og -politistationer. Til gengæld vil socialdemokraterne tilbagerulle skattelettelser til virksomhedsarvinger og skære ned på statsstøtten til privatskolerne.

Dermed lægger Socialdemokratiet op til at bruge langt flere penge på velfærd end regeringen, vurderer cheføkonom i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, Erik Bjørsted. Regeringen vil bruge to mia. kr. på at sikre velfærden i 2019, mens socialdemokraterne lægger op til at lade det offentlige forbrug følge befolkningstilvæksten. Det svarer ifølge Erik Bjørsted til 3,5 mia. kr. mere til velfærd. Altså 1,5 mia. kr. mere til velfærd i 2019, end regeringen lægger op til.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Ejvind Larsen
Ejvind Larsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Lyder godt, uddannelserne og klima og miljø er meget vigtige områder, velfærden ligeså med børn ældre, unge og sundheden. Og blokpolitikken døde under Thorning. Og skattestoppet under Løkke.