Læsetid: 2 min.

SF vil forebygge angst blandt unge og voksne københavnere

Antallet af københavnere, der kæmper med psykiske problemer som angst, er stigende. Derfor vil SF i Københavns Kommune sætte godt 15 mio. kr. af over fire år til forebyggende angstkurser på især ungdomsuddannelserne
3. september 2018

Under de igangværende forhandlinger om næste års budget for Københavns Kommune står SF klar med et forslag om at afsætte godt 15 mio. kr. mere til at hjælpe angstramte unge og voksne københavnere.

Ifølge Sundhedsstyrelsen lider 6-15 procent af danskerne af angst. Det svarer til godt 50.000 københavnere, men antallet angstramte er især højt blandt de 16-24-årige. Derfor mener sundhedsborgmester Sisse Marie Welling (SF), at det er nødvendigt at sætte mere massivt ind for at hjælpe de 5.000-7.000 unge, som kommunen vurderer kæmper med angst på ungdomsuddannelserne.

»Der er ikke særligt meget hjælp at få for især de unge med angstsymptomer, og vi oplever, at der er mange flere unge, som kæmper med angst. Hvis de havde brækket et ben, så har vi som kommune pligt til at give dem genoptræning, men når det gælder psykiske problemer, så udviser vi slet ikke samme handlekraft,« siger Sisse Marie Welling.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Johnny Winther Ronnenberg

Psykiske problemer har altid været underprioriteret og forslaget er langt fra stort nok, det kunne være interessant med et spørge alle der aldersmæssigt tilhører målgruppen.

Jeg tror de vil blive grimt overrasket over resultatet, så om et år kan vi læse om alen lange ventelister og borgere der er utilfreds med systemet.